Så kraftig er to GeForce GTX 980M i SLI

GeForce GTX 980M SLI

(Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Så kraftig er to GeForce GTX 980M i SLI

Vi har sjekket ytelsen til to av Nvidias bærbare verstingbrikker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nvidia lanserte forrige høst sin nye 900M-serie med grafikkbrikker. Denne generasjonen går under navnet Maxwell og skal ifølge Nvidia være dobbelt så energieffektiv som den forrige Kepler-generasjonen. I tillegg bringer den selvsagt med seg bedre ytelse enn tidligere skjermbrikker. 

Les alt om Nvidias Maxwell-brikker:
Byr på mange nye spennende teknologier »

Mens vi tidligere har sjekket hvor godt ett stykk GTX 980M yter – selve høvdingen blant Maxwell-generasjonens mobile skjermbrikker – har vi nå fått kloa i noe som er enda kvassere. For med intet mindre enn to GTX 980M-brikker innabords, satt opp i SLI, meldte nemlig Multicoms Kunshan P375S seg for en liten runde med testing.

Vi var selvsagt nysgjerrige på hvordan to GTX 980M-brikker skalerer i spill og hvordan de yter mot bare én enkelt skjermbrikke. Derfor satte vi de to skjermbrikkene i Kunshan P375S opp mot enkeltbrikken av samme type ombord i Asus' G751 – en maskin med ellers lignende spesifikasjoner – samt, for sammenligningens skyld, en Lenovo-maskin med en GTX 860M-brikke. 

2 stk. Nvidia GeForce GTX 980M krever sine kjølegriller.
2 stk. Nvidia GeForce GTX 980M krever sine kjølegriller. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

3DMark.
3DMark.

I 3DMarks Cloud Gate-test får vi et veldig merkelig resultat. Nvidias GTX 980M-tospann legger seg nemlig bare så vidt over ytelsen vi ser ett stykk GTX 980M-brikke i Asus' G751 serverer.

Det er ikke før i den betydelig mer krevende Fire Strike-testen det ser ut til at dobbelt opp med grafikkrefter har noe for seg – men her sparker da også til gjengjeld SLI-oppsettet virkelig fra seg. Omtrent 57,5 prosent bedre ytelse viser Fire Strike-testen du kan få ved å doble antallet grafikkbrikker fra én til to.  

Hitman Absolution.
Hitman Absolution.

Også i spilltesten Hitman Absolution ser vi at de to GTX 980M-brikken ikke gjør det spesielt godt på lav oppløsning, med et resultat som kan matches av en enkeltbrikke. 

Potensialet som bor i de to GTX 980M-brikkene ser ikke ut til å komme til overflaten før pikslene øker i antall, hvor ytelsen øker med omtrent 44 prosent i forhold til når spillet drives av ett stykk GTX 980M alene.

Metro 2033.
Metro 2033.

I Metro 2033 får vi for første gang resultater som vi ikke stusser over i noen som helst grad. Her ser vi en god økning i ytelsen både på lav og høy oppløsning, som også ser ut til å skalere godt i forhold til det en GTX 980M-brikke klarer alene.

Metro 2033 i full-HD-oppløsning gir hele 58,5 prosent bedre bildeflyt enn en enkeltbrikke av samme type. 

Det kan se ut som ikke alle spill klarer å dra nytte av et SLI-oppsett like godt og at SLI-oppsettet gjør mer ut av seg ved høyere oppløsninger. En generell økning på mellom 44 prosent og 58,5 prosent i full-HD-oppløsning er likevel ikke så verst, synes vi, men vi ville nok tenkt oss om flere ganger om vi skulle gå for et SLI-oppsett for å spille krevende spill på lavere oppløsning enn dette. 

Dette er vår favoritt-spillbærbare:
Rå grafikk, kjøling, skjerm og tastatur – alt er på plass i den nye sjefen fra Asus »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen