TEST: Garmin Vivosmart HR

Test Garmin Vivosmart HR

(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Et armbånd som imponerer

Garmin har snekret sammen en velfungerende miks av treningsklokke, pulsmåler og aktivitetsarmbånd.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For mange muligheter?

Garmin har i løpet av året gitt sin mobilapp Garmin Connect en ansiktsløfting, med nye farger og muligheter. Men den – og Garmin Connect-tjenesten – er fremdeles ganske så uoversiktlig, så nye brukere uten spesielt teknologisk fingerspissfølelse kan kanskje finne det hele litt for komplisert og avansert.

Et eksempel er at du under oppsettet blir bedt om å angi din egen aktivitetsklasse med et tall fra 1 til 9, uten noen forklaring om hva som ligger i dette. Hvis du leter, er det mulig å finne mer informasjon om dette på nettet, men vi hadde gjerne sett dette i appen.

En annen ting er at ikke alt er imponerende godt oversatt til norsk. På selve Vivosmart HR har vi for eksempel «Gj.sn. hviletid» i skjermbildet for puls, men det er da selvfølgelig snakk om gjennomsnittlig hvilepuls, og har ikke noe med tid å gjøre. Dette regner vi dog med at det kommer en fiks for i en fremtidig fastvare.

Garmin Vivosmart HR nederst, Fitbit Charge HR oppå.
Garmin Vivosmart HR nederst, Fitbit Charge HR oppå. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Uansett vil avanserte brukere trolig trives godt med alle valgene og mulighetene Garmin legger opp til. For det er ikke slik at programvaren er dårlig – tvert i mot vil vi si – den er bare komplisert og omstendelig. Så sjansen er stor for at du kan få satt den opp akkurat slik du vil ha den, og når du først har fått gjort det, fungerer det da også upåklagelig.

Oppsummering og konklusjon

Garmin Vivosmart HR lades og kobles til USB med en proprietær kabel.
Garmin Vivosmart HR lades og kobles til USB med en proprietær kabel. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Garmin Vivosmart HR er en blanding av aktivitetsarmbånd og treningsklokke med integrert pulsmåler. Den er vanntett og har en alltid påslått berøringsskjerm som er ekstra godt lesbar i sollys – og har baklys som gjør at den kan kikkes på i mørket også.

Den kobler seg til mobilen din via Bluetooth og gir deg smarte varsler i tillegg til å holde kontroll på aktivitetsnivået ditt. Varslene kan være alt fra at mobilen ringer til meldinger, Facebook-varsler og e-post – dette står du fritt til å velge selv. Trenger du en påminnelse til å bevege deg litt kan du få dette også, sammen med daglige og ukentlige mål for aktivitet.

I tillegg kan du bruke den til å fjernstyre musikkavspilleren på mobiltelefonen og Garmins egne actionkameraer.

Selve pulsmåleren er ikke like nøyaktig som den typen du fester rundt brystet og således tar målingene rett fra blodpumpa, men hvis du ikke er bortskjemt med pulsmåling fra før, vil den nok gjøre en helt grei jobb.

At du dessuten kan bruke den som en pulsmåler koblet via ANT+ til en annen enhet som GPS eller treningsklokke, ser vi også på som et pluss med denne modellen.

Skal vi trekke for noe, blir det i hovedsak at appen og tjenesten kan være ganske omfattende å sette seg inn i – vi skulle kanskje ønske oss en «enkel» modus for de mindre avanserte brukerne. En annen uting er at lade/datakabelen er proprietær, noe som gjør det problematisk dersom du skulle miste den eller glemme den hjemme når du drar på ferie.

Heldigvis er batteridriftstiden ganske god. Garmin oppgir den til fem dager, men det vil jo være avhengig av hvordan du bruker den. Likevel synes vi ikke Garmin akkurat har tatt spesielt godt i her – med Bluetooth og varsler skrudd på fikk vi da faktisk seks – syv dager ut av den.

Alt i alt er vi godt fornøyd med hva Garmin har skrudd sammen her, og Vivosmart HR seiler da opp som en naturlig konkurrent til modeller som Polar A360 og Fitbit Charge HR.

Men selv om Vivosmart HR er litt tykkere og dyrere og mer komplisert å komme i gang med enn sistnevnte, er det ingen tvil om at vi liker Vivofit HR bedre enn Fitbiten – større skjerm med berøringsteknologi, mer informasjon rett på armen og vanntett design vinner her.

Lyst på noe litt mer klokkete?
TEST: Slik er Samsungs Gear S2 >>>

Gå til side

Garmin Vivosmart HR

"Aktivitetsarmbånd for deg som vil ha mye funksjonalitet i en liten og smart pakke."

Fordeler

  • Vanntett
  • Berøringsskjerm
  • Skjermen alltid lesbar i vanlig lys
  • Pulsmåling døgnet rundt
  • Broadcast-modus
  • God batteridriftstid
  • Mange konfigurasjonsmuligheter

Ting å tenke på

  • Proprietær lade-/datakabel
  • Litt komplisert/uoversiktlig programvare

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen