Garmin Virb XE ser tøft ut, men hvor bra er det egentlig?

Test Garmin Virb XE

Garmin Virb XE ser tøft ut, men hvor bra er det egentlig? (Bilde: Kristoffer Møllevik)

Garmins proffe actionkamera er bedre enn GoPro på flere områder

Les testen for å se hva vi synes.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er alltid en elefant i rommet når vi skal teste actionkameraer, og det er like greit å peke den ut først som sist: Elefanten er actionkameraprodusenten GoPro. Med sine gode actionkameraer, store økosystem av tilbehør og et smart markedsføringsapparat har de skapt en enormt sterk merkevare som er svært hard å konkurrere med.

Nøyaktig hvor stor markedsandel de har her hjemme kan vi ikke si med sikkerhet, men i august 2015 meldte nettstedet Market Realist med International Data Corporation (IDC) som kilde at GoPro sitter på 47,5 prosent av det globale actionkameramarkedet. Hvordan skal en fersking som Garmin konkurrere med dette?

Garmin er flinke på smartklokker, bare les vår test av Garmin Fenix 3: 
Hadde MacGyver trengt en smartklokke, hadde det vært denne »

– Uten data er det bare video

features-highlights-aviation.
 Foto: Garmin

«Uten data er det bare video» er det første står det på Garmins produktside for toppmodellen i VIRB-serien, VIRB XE. Siden GoPro er relativt funksjonsfattig når det kommer til ting som GPS, høydemåler og data fra tilkoblede enheter, som for eksempel en pulsmåler, ser det ut til at det er nettopp disse mulighetene som er Garmins sterkeste kort i kampen om kjøperne.

features-highlights-outdoor.
Når du går skikkelig på trynet i skibakken kan det jo være greit å ha noe å skylde på; temperaturen, for eksempel. Foto: Garmin

Siden vi fortsatt venter på å vinne i lotto, har ingen i redaksjonen privatfly. Derfor er det heller ingen av oss som har noe særlig erfaring med Garmins fly-utstyr. Men ut fra bildene på Garmins hjemmesider ser det jo unektelig litt gøy ut å kunne få slike data som på bildet til høyre her på videoene våre.

Vi som ikke har privatfly kan fortsatt ha glede av data fra fart, høyde, kart og å enkelt koble til pulsmåler og temperatursensor. Slik kan vi ikke bare se hvor høy fart vi hadde da vi gikk skikkelig på snørra i skibakken, men også hvor i bakken vi gjorde det, hva temperaturen var og hvor høy puls vi fikk av det.

Ifølge Garmin skal dette gjøre deg i stand til å fortelle en bedre historie med videoene dine. Vi kan godt være med på akkurat det: Mer data, mer informasjon, flere ting å fortelle kan gjøre oss i stand til å lage bedre, mer interessante videoer og fortelle bedre historier. Men bildene må faktisk være gode de også, og der har Garmin et dårligere utgangspunkt enn de sterkeste konkurrentene fra GoPro og Sony. I alle fall på papiret.

La oss ta en nærmere titt på hva VIRB XE kan gjøre »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen