TEST: Samsung Galaxy S9+

Test Samsung Galaxy S9+

(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

En rimelig oppgradering av en svært dyr telefon

Samsungs nye flaggskip kommer i to varianter. Galaxy S9 og Galaxy S9+. Sistnevnte har større skjerm, og et ekstra kamera under hovedkameraet. I tillegg har den større batteri og prislapp; Galaxy S9+ koster tusen kroner mer, og lander på 9800 kroner.

Er det verdt å bruke den tusenlappen?

Vi legger ikke skjul på at vi er svært skeptiske til prislappen på S9, når Galaxy S8 er så god som den er og koster flere tusen mindre enn det den nye modellen gjør. Men har du allerede bestemt deg for at du skal ha en kompromissløs Android-telefon med «alt», er svaret i bunn og grunn at den tusenlappen antakeligvis vil være verdt det.

Samsung Galaxy S9+

Størrelse: 15,81 x 7,38 x 8,5 cm
Vekt: 189 gram
Skjerm: 6,2 tommer, 2960 x 1440 piksler, Super AMOLED, Gorilla Glass 5
Maskinvare: Exynos 9810 Octa, åtte kjerner, 4 x Mongoose@2,7 GHz + 4 x Cortex A55@1,7 GHz, Mali G72 MP18 GPU, 6 GB RAM
Lagringsplass: 64 GB, plass for Micro-SD-kort
Operativsystem: Android 8 Oreo + Samsung Experience
Teknologi: Bluetooth 5.0, DEX (bruk mobilen som PC),
Kamera: 12 MP, Dual Pixel, mekanisk blender på enten f/1.5 eller f/2.4, tar inntil 12 samtidige bilder for bedre mørkeegenskaper, 2x telekamera for zoom og bokeh-effekt, videoopptak i 720p ved 960 bilder per sekund
Batteri: 3500 mAh
Pris: 9800 kroner (Oppdaterte priser hos Prisjakt.no) annonselenke

Denne testen tar bare for seg de tydelige forskjellene på S9 og S9+. I praktisk bruk er de to telefonene nesten helt like, så om du lurer på noe denne artikkelen ikke besvarer er det sannsynlig at du finner svaret i den store testen av Galaxy S9. Den finner du her »

Bedre batteritid

Galaxy S9+ bruker ikke veldig mye mer strøm enn den vanlige modellen, og dermed kommer du faktisk ganske langt med et batteri som er på 3500 mAh i stedet for 3000 mAh. At den har Android 8 betyr også at strømstyringen er bedre enn i telefoner med gamle Android 7. Disse telefonene får rett og slett mer ut av batteriet enn eldre telefoner. Samtidig har Galaxy S8 også fått den nye Android-versjonen, og varer enda lenger enn den pleide på en lading.

Der S9+ uten store problemer klarer seg halvannen til to dager på oppladingen, er den vanlige modellen som regel i drift en drøy dag, og opp mot halvannen.

Ekstra kamera

Et ekstra kamera på baksiden, større skjerm og større batteri er hovedforskjellene på Galaxy S9 og Galaxy S9+. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den synligste forskjellen, ved siden av størrelsen, er den ekstra kameralinsen under hovedkameraet. Her får du zoomfunksjonalitet uten at bildet blir dårligere. Løsningen fungerer godt så lenge lyset er tilstrekkelig. I tillegg har du mulighet til å få live-visning av bokeh-effekten de to kameraene sammen kan lage.

Den vanlige Galaxy S9-modellen kan også lage den samme typen effekter, men der får du ikke se resultatet før bildet faktisk er knipset. Det skal sies at S9+ som regel viser en langt dårligere forhåndsvisning enn bildet den ender med å ta, og begge telefonene gjør en rimelig god jobb på denne effekten. Som i Galaxy Note 8 er forresten begge de to kameraene optisk stabilisert, men her er det også mulig fysisk å endre blendernivå på hovedkameraet. Den muligheten er lik mellom S9-modellene.

Se alle bildene vi tok med Galaxy S9 og Galaxy S9+ i den store testen av Galaxy S9 »

Mer fremtidssikker

En forskjell som er helt usynlig, og praktisk talt umerkelig akkurat nå, er at Galaxy S9+ har seks gigabyte RAM der den vanlige S9-modellen har fire. Akkurat nå er det ikke særlig merkbar forskjell på de to telefonene, men i fremtidige oppdateringer kan forskjellen bli tydeligere. Galaxy S9+ er på den måten en mer fremtidssikker telefon, som antakeligvis vil fungere bedre når Android, og appene som kjører på den, krever mer.

Til sist er det forskjellen i skjermstørrelse mellom de to. Større skjerm gir deg bedre utbytte av funksjonene som lar flere apper dele på skjermplassen. I tillegg betyr det en enda mer fordypende titteopplevelse når du fisker frem Netflix eller annen underholdning.

At mobilen blir større betyr også at lyden oppleves som litt fyldigere fra S9+.

  Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samtidig er kanskje størrelsen pluss-modellens handicap. Ikke alle har svære bjørnelabber ytterst på armene, og selv ikke alle oss er like komfortable med telefoner som blir såpass voksne i størrelse.

Rimelig oppgradering av dyr telefon

Om den ekstra størrelsen oppleves som uhåndterlig eller helt grei vil variere fra person til person. Undertegnede har store hender, men jeg har brukt lang tid på å venne meg til store telefoner. Hovedsaklig har det vært batteritiden disse har som har vært viktigste lokkemat.

Men totalt sett; tusen kroner er forholdsvis lite ekstra å betale for disse fire relativt viktige faktorene for en mobiltelefon. Så om S9-prisen i utgangspunktet ikke er for stiv, så er ikke prisøkningen for pluss-utgaven så fryktelig mye å lure på. Men prisen begynner å bli svært stiv nå, og det er greit å ha i bakhodet at også for Galaxy S9+ finnes det en nesten like god Galaxy S8+ som koster nesten 3000 kroner mindre.

Hvis valget står mellom S8+ eller S9+ er det altså ikke like enkelt.

Alternativ til Galaxy S9+

Samsung Galaxy S8+

Originalen

Samsung Galaxy S8+

Samsungs Galaxy S8+ holder fortsatt koken, og med Android 8-oppdateringen har den blitt «ny» igjen den også. Det er en vanntett telefon med supert kamera og flott design. Fullt så rask på innsiden som Galaxy S9 er den ikke, og den har ikke ekstra zoom-kamera på baksiden. Det er et lite dryss av fordeler på den nye toppmodellen som S8 ikke har, men for de fleste er dette fortsatt et meget godt valg.

Huawei Mate 10 Pro

Den kinesiske jokeren

Huawei Mate 10 Pro

Kvaliteten på Huaweis telefoner har økt i en voldsom fart de siste årene, og med Mate 10 Pro er de endelig virkelig på linje med Apple og Samsung. Her får du en telefon som er lynende rask - også i bruk over tid. I tillegg har den et svært batteri som bare varer og varer. Kameraet er blant de beste også her, og den er vanntett. Du mister trådløs lading, ansiktsgjenkjenning og animerte emojis basert på ansiktet ditt. Men Mate 10 Pro tar igjen på allrounder-egenskapene. Den er rett og slett en av denne vinterens store positive overraskelser.

LG V30

Lydkongen

LG V30

Galaxy S9+ har hodetelefonkontakten i behold, men hvis det er ett selskap som lager den ultimate hodetelefonkontakten i en mobil, så er det LG. Deres V30 er en fabelaktig telefon i generell bruk, med flott kamera og unike funksjoner, men har du en god hodetelefon med vanlig minijack på kommer du definitivt til å få glede av denne. Kraftig hodetelefonforsterker som kan drive selv krevende hjemmehodetelefoner er nemlig bygget inn.

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.


9/10
Imponerende

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

"Galaxy S9+ er den beste Android-telefonen du kan kjøpe."

Fordeler

 • Noe bedre batteritid enn vanlig S9
 • Særdeles bra skjerm
 • Dedikert zoom-kamera
 • God ytelse
 • Meget godt kamera
 • Ansiktsgjenkjenning under alle lysforhold
 • Svært gode høyttalere
 • Rask registrering av fingeravtrykk
 • God plassering av fingerleser

Ting å tenke på

 • Dyr uten større nyheter
 • Ansiktsgjenkjenning vesentlig tregere enn iPhone X
 • En og annen treghet (særlig Bixby)
 • Litt lunefull fingerleser
 • Design svært likt forrige modell

Detaljer

 • Batteritid
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Funksjonalitet
 • Kamera
 • Skjerm
 • Teknologi
 • Underholdning
 • Ytelse
 • Økosystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen