TEST: Galaxy J3 (2017)

Test Galaxy J3 (2017)

(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

En rimelig og stilig mobil fra Samsung

Har omtrent alt du kan forvente fra en mobil til 2000 kroner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung Galaxy J3 (2017)

Størrelse: 14,32 x 7,03 x 0,82 cm
Vekt: 142 gram
Skjerm: 5 tommer, LCD PLS, 1280 x 720 piksler
Maskinvare: Samsung Exynos 7570 Quad, fire kjerner - Cortex A53 @1,4 GHz, Mali 720 GPU, 2 GB RAM
Lagringsplass: 16 GB (rundt 10 GB ledig), plass for minnekort
Operativsystem: Android 7.0 + Samsung Experience 8.1
Teknologi:
Kamera: 13 MP, f/1.9, HDR(manuell), frontkamera: 5 MP, f/2.2, LED-blits
Batteri: 2400 mAh
Pris: Rundt 2100 kroner

Galaxy J3 er den billigste telefonen i en av Samsungs serie for rimelige designtelefoner. Her er det fokus på ålreite materialer og relativt pen design for de pengene. I Galaxy J3s tilfelle er det snakk om i overkant av 2000 slike penger, men på papiret er det ikke spesielt mye å rope hurra for innenfor det pene metallytret.

Super opplevd ytelse

Da blir overraskelsen desto større når telefonen presterer en menyflyt som jeg nesten aldri har sett i en rimelig Samsung. Det føles nemlig som en virkelig rask og smidig telefon dette, selv om den målte ytelsen er langt fra toppklasse.

Men hva spiller målt ytelse for rolle når brukeropplevelsen er så god som dette?

Skal du spille spill eller kjøre svært tunge apper begynner du å merke at Galaxy J3 kunne vært raskere, men ellers er det faktisk knapt merkbart. Selv de bittelitt enklere 3D-spillene kjører helt greit her.

Den supre ytelsen er spesielt overraskende i lys av at Galaxy J5, som egentlig har mer krefter, ikke presterte like klokkereint.

To avgjørende mangler

Skjermen er litt skuffende, men menyopplevelsen er fabelaktig. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Skuffelsen Galaxy J3 dessverre ikke kan rømme fra er mangelen på fingerleser. Det har blitt en svært vanlig løsning for å sikret telefonene våre i dag, og selv om såkalte biometriløsninger gjerne ikke er feilfrie er det vanskelig å si annet en at de har fått mange til å sette opp i hvert fall et minimum av sikkerhet på telefonene sine.

Galaxy J3 tvinger deg altså til å bruke den gode gammeldagse koden, eller mønsteret, for å låse opp telefonen. Unntaket er om du kobler til Bluetooth-dingser eller registrerer hjemmeadressen din. Smart Lock-funksjonen sørger for at telefonen holder seg åpen i disse tilfellene.

Vi river like godt av hele plasteret i ett kjapt ritsj, og fortsetter til neste lille skuffelse. Skjermen er nemlig ikke en av Samsungs gode Super AMOLED-varianter. I stedet er det en litt blass LCD-variant på fem tommer som pryder telefonen. Den er helt grei, og lysstyrken er god nok. At telefonen kan stille på fargemetning og slike ting for å kompensere for lyset rundt er et pluss. Det er ikke så vanlig utenfor toppmodellene. Men totalt sett leverer den bildekvalitet litt under det vi forventer i denne prisklassen i dag.

Sånn. Det var det vi hadde av større skuffelser å melde om for Galaxy J3. Resten er for det meste positive overraskelser.

Fin batteritid og ålreit kamera

Galaxy J3 er ganske pen å se på, gitt prisen. Men like elegant som storebror, Galaxy J5 er den ikke.. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En av de positive overraskelsene er batteritiden, som er helt upåklagelig i Galaxy J3. Selv om batteriet er forholdsvis lite klarer den seg fint et par dager på en lading. Og den trenger ikke ligge i stabilt sideleie, i konstant dvalemodus for å få det til heller. Den spiser rett og slett lite strøm. Også når den brukes.

Selve ladingen skjer ikke voldsomt fort, men tar et par-tre timer fra 0 til 100 prosent.

Som telefon gir den ålreit samtalelyd og støtter både tale over 4G og WiFi. Sistnevnte må skrus på manuelt i denne telefonen, mens mange Samsung-telefoner fikser det automatisk.

Også kameraet leverer over forventningene her. De fleste bildene man tar med Galaxy J3 blir godt brukbare. Spesielt billigtelefonenes evige nemesis, bevegelsesuskarpheten, holdes godt fra livet. Også innendørs. Litt støy i noen bilder, og litt variabel eksponering må man regne med i denne prisklassen. Men alt i alt leverer telefonen godt på dette holdet.

Regn også med gode selfier, ettersom telefonen både har LED-blits bygget inn over skjermen, og bruker skjermen som lyshjelp.

Les enda mer om Samsung Galaxy J3 på neste side »

Alternativer

Galaxy J3 leverer over forventningene på de viktigste punktene. Kamera, opplevd ytelse og batteritid er godt innenfor det akseptable. Spesielt gitt at spesifikasjonene er litt forsiktige her.

Men så var det den fingerleseren, da. Den er nærmest obligatorisk i dag. Og sammen med treg lading og en skjerm som ikke imponerer like mye som Samsungs egne AMOLED-varianter, gjør den Galaxy J3 til et litt kinkig valg. Den har sine kvaliteter, men i denne prisklassen bør fingerleser og hakket bedre skjerm begynne å melde seg. Så det store spørsmålet er; klarer du å leve med kode, eller har du, som meg og mange, blitt for vant til å legge fingeren nedpå for å åpne?

Motorola Moto G5

Atter en Moto

Motorola Moto G5

Galaxy J3 er kanskje litt finere å se på enn Moto G5, men ingen mobilprodusent har prestert like konsekvent bra i de lavere prisklassene de siste årene som Motorola. Årets Moto G5 er ikke noe unntak, og en knallgod telefon. Den tåler uvær, den har utmerket brukeropplevelse og et helt ålreit kamera. Hvis du er opptatt av slikt kan du også ta ut batteriet av denne, og to samtidige SIM-kort med minnekort attåt er støttet. I skrivende stund koster den 1700 kroner, og det gjør den til enda mer telefon for pengene enn de vanlige 1900 du må ut med.

Huawei P10 Lite

Lekker og komplett

Huawei P10 Lite

Huaweis Lite-modeller har variert litt i kvalitet, men siste utgave, P10 Lite, er noe av det beste du kan kjøpe i sin prisklasse. Spesielt dersom du setter pris på god mobildesign. Den er kjapp, den har flott kamera og fingerleseren er på plass. Hurtiglading? Det får du også.

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Mest for pengene

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Bjørnesterk ytelse i sin prisklasse, et kamera som nesten er snytt ut av dobbelt så dyre Galaxy S7 og oppdatert og så godt som ren Android. Moto G5 Plus hopper som regel mellom 2500 og 2800 kroner i pris. Uansett er den et fantastisk kjøp. Som alle andre Motorolaer er den beskyttet mot uvær gjennom et belegg som er både på utsiden og på elektronikken inni.

Galaxy J3 er Samsung billigste designtelefon. Joda, Samsung har billigere telefoner enn denne tassen her som koster drøyt 2000 kroner, men det store fokuset på design og materialer kommer først når vi runder Galaxy J3 og dens vanntette og glassdekkede slektning, Galaxy A3.

Galaxy J3 legger seg omtrent i prisområdet der enkelte mobiler begynner å få litt heftigere spesifikasjoner. Det er ikke uvanlig å få ålreite full-HD-skjermer i denne prisklassen, fingerlesere er svært vanlig når du betaler såpass mye og Qualcomms utmerkede Snapdragon 6-serie dukker også titt og ofte opp her. Eksempelvis får du Qualcomm Snapdragon 625 i fjorårets Moto G4 Plus som nå koster rundt 1500 kroner.

Så det er det du kan få om du bruker 2000 kroner på mobil og er mest mulig målrettet i jakten på gode spesifikasjoner.

Men Galaxy J3 er ikke en av disse telefonene. Heldigvis for den kryr det ikke av telefoner som satser på det den er god på i samme prisklasse.

Galaxy J3 er nemlig god på å se dyrere ut enn den er. Som sin storebror, Galaxy J5, har den bakside i metall. Her er imidlertid ikke hele biten metall. Fraværet av antennelinjer i baksiden betyr at noe her er nødt til å være i plast for å slippe ut antennesignalene. Etter en smule krafsing, tapping og generell beføling har jeg en rødmende Galaxy J3 og en overbevisning om at det er midten av baksiden som er i metall, mens rammen er i plast.

Før vi går videre kan det være greit med en liten oversikt over forskjellene i Galaxy J-serien. Her ser du hvordan pris- og utstyrsstigen fra J3 via J5 til J7 ser ut:

  Galaxy J3
Testet modell
Galaxy J5 Galaxy J7
Skjerm      
Type LCD (PLS - tilsv. IPS) Super AMOLED Super AMOLED
Størrelse 5 tommer 5,2 tommer 5,5 tommer
Oppløsning 1280 x 720 (720p) 1280 x 720 (720p) 1920 x 1080 (1080p)
       
Maskinvare      
Prosessor Exynos 7570 Quad Exynos 7870 Octa Exynos 7870 Octa
Kjerner 4 8 8
GPU   Mali T830MP2 Mali T830MP2
RAM 2GB 2GB 3 GB
Lagring 16 GB 16 GB 16 GB
       
Kamera      
Oppløsning 13 MP 13 MP 13 MP
Glass f/1.9 f/1.7 f/1.7
Selfie 5 MP, f/2.2 13 MP, f/1.9 13 MP, f/1.9
       
Batteri 2400 mAh 3000 mAh 3600 mAh
Pris 2100 kroner 2600 kroner 3200 kroner

I esken:

Galaxy J3, lader (1,5 A), ladekabel (Micro-USB), SIM-verktøy og enkle øreplugger. Batteri er bygget inn i telefonen og ligger ikke løst i esken.

Forsiden prydes av en skjerm med svakt buede kanter rundt det hele. Designvarianten på skjermen kalles 2,5D og har vært med oss en god del år nå, men akkurat som den hevet designinntrykket for toppmodellene for rundt fem år siden, da for eksempel Galaxy S3 fikk slik skjerm, hever den det samme inntrykket når den fra tid til annen dukker opp i rimelige tasser som denne.

Selve chassiset på telefonen er ikke helt likt det du finner i Galaxy J5, men minner kanskje hakket mer om Motorolas Moto G5. Der Galaxy J5 har klassiske, om enn litt uvanlig plasserte antennestriper i metallet har Galaxy J3 en slags todelt bakdel, med buer over og under metallinnlegget som går rundt det som ser litt ut som en kameratut. Selv om det kan se slik ut stikker ikke kameraet ut i det hele tatt, men går i flukt med baksiden på telefonen.

Fingerleseren er vekk

En blank hjem-knapp som bare er en knapp. Galaxy J3 har ikke fingerleser. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telefonen føles solid og velbygget, akkurat som sin storebror. Men det er to viktige forskjeller her, og den ene er svært merkbar. Galaxy J3 har ingen fingerleser. Her må du låse telefonen med kode eller mønster dersom den skal være noenlunde sikker når du legger den fra deg.

Androids Smart Lock-funksjon kommer dermed ekstra godt til nytte her. Etter at du har låst opp Galaxy J3 mange nok ganger på samme sted blir du spurt om du ønsker å holde den opplåst på det stedet. Som vanlig for de fleste nyere telefoner vil også Bluetooth-dingser fungere fint til å holde J3 opplåst.

Men en liten bonusirritasjon her er at hjemknappen uten fingerleser føles litt plastaktig og lite solid i bruk. Den tåler nok sine mange tusen klikk før den gir seg, men selve kvalitetsinntrykket akkurat her lever ikke helt opp til det for resten av telefonen.

Det er ingenting galt med den, det er bare at hjemknapper typisk, og hjemknapper med fingerleser spesielt, føles mer som en fast del av produktet enn denne. De føles sjelden bittelitt løse eller ørlite grann skarpe slik denne gjør.

IPS-skjerm med noen sirkustriks

Skjermen kunne vært et hakk bedre, men den har både god lysstyrke og mulighet til å tilpasse seg automatisk.. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Forskjellen du kanskje legger merke til litt tidligere er at det heller ikke er AMOLED-skjerm i denne telefonen, slik det er i de to andre Galaxy J-variantene. I stedet er det en LCD IPS-skjerm som er valgt. Oppløsningen er de samme 1280 x 720 pikslene som i Galaxy J5.

Skjermen fremstår som blassere enn AMOLED-skjermene i de to dyrere variantene, men ellers er den kvalitetsmessig grei nok.

En fiffig detalj Samsung har tatt seg råd til på teknologisiden her, er at skjermen tilpasser seg lyset rundt telefonen. Det betyr at ikke bare lysstyrken, men også fargetonen endres basert på lyset rundt. Har du Philips Hue eller IKEA Trådfri i nærheten kan du stille på tonen i lyset, og J3-skjermen vil endre litt karakteristikk for å gi et mest mulig naturlig bilde underveis.

Det er mulig å endre mellom et lite utvalg fargetoner for skjermen, men mot normalt er det ingen her som kan gi en fargegjengivelse som helt tilnærmer seg det AMOLED kan. Hverken i form av helt naturlige farger - siden skjermen oppleves som ørlite grann blass, eller i form av de litt overmettede, sprutende fargene fra tidligere dagers AMOLED-skjermer. En fargeprofil mange liker i telefonene sine, til tross for at den fikk mye kritikk innledningsvis og som regel har lite til felles med den virkelighetsnære fargegjengivelsene måleverktøy ønsker.

Lysstyrken er forresten helt ålreit, og du kan aktivere en utendørsmodus som makser lysstyrken i ti minutter i slengen. Hvis telefonen stadig har åpen skjerm etter ti minutter blir modusen stående på. Hvis ikke er den avskrudd neste gang du vekker telefonen.

Utemodusen er bittelitt skjult hvis du ikke vet om den, men den er faktisk ganske hendig plassert. Der du vanligvis ville regulert lysstyrken på skjermen kan du trykke på en pil nedover og få opp et par alternativ til. Ett av dem er altså å aktivere utemodsuen. Ellers er det også mulig å skru den på i skjerminnstillingene, men det krever en del flere skjermtrykk.

Selv om skjermen i og for seg er god nok, er den altså et reelt skritt ned fra den du får om du betaler 500 kroner mer for Galaxy J-en du velger.

Opplevd ytelse

Sveip opp og ned på skjermen for å gå fra hjemmeskjermer til appskuff og tilbake. Dette går lynene raskt og er veldig praktisk. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Selv om den innebygde maskinvaren ikke har så mye fraspark på papiret, kan telefoner fort ha helt ålreit brukeropplevelse. Men med litt svak opplevd ytelse på storebror, Galaxy J5, var det ikke med de voldsomme forhåpningene jeg gikk til angrep på Galaxy J3.

Merkelig nok gjorde Galaxy J3 forhåpningene mine til skamme ganske fort. Galaxy J3 er ikke svinkjapp, det må sies. Det kan ta litt tid å starte apper, eller å veksle mellom dem. Men den avgjørende faktoren her, er at det er nettopp da man gjerne venter at en telefon kanskje skal bruke litt tid. Hvis man forventer det er det både forutsigbart, og enklere å akseptere.

Det er ytelsen i menyoverganger og ved vanlige, formodentlig ikke så krevende, handlinger på telefonen som må være prikkfri for at man skal få et godt inntrykk av den. Og Galaxy J3 driver faktisk sitt menysystem svært godt. Det er ytterst sjelden at det oppstår større forsinkelser her. Den kutter av og til et par skjermbilder i overgangen mellom menyer, slik telefoner gjør når kreftene ikke strekker til. Men det stopper ikke opp.

De eneste virkelig irriterende stoppene jeg har opplevd med Galaxy J3 i dagene jeg har brukt den, er de som av og til skjer når man åpner kameraet for små, men flyktige, Kodak moments. Da er det svinaktig ergelig at skjermen er svart i fem sekunder, fremfor å laste kamerabildet umiddelbart.

Apper og funksjoner

Du kan skru på utemodusen i nedtrekksmenyen. Da blir skjermen ekstra lyssterk. Mulighet til å legge til adresser og Bluetooth-utstyr som trygge steder eller enheter gjør mangelen på fingerleser litt mindre kritisk. Dette er imidlertid en standardfunksjon i Android, så telefonene med fingerleser har også denne muligheten. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På appfronten er så å si alt likt med storebror Galaxy J5. Her er det en folder med Google-apper, Microsoft-apper og Samsung-apper.

Det er heldigvis forsvinnende få apper som forsøker å selge ting, eller dårlige spill fra Gamelofts restekurv, slik man av og til kan oppleve ellers.

Galaxy J3 har strengt tatt ikke få medfølgende apper, men de som er her er i hvert fall noen av de nyttigste fra Google Play, slik at det ikke er bortkastet plass som følger med. Microsoft-appene er primært Office-applikasjoner og Skype, mens Google-appene er de viktigste fra Android-leverandøren. Det følger ikke med dobbelt opp av Office-apper, ettersom Google Docs ikke er forhåndsinstallert.

Det er litt trangt om plassen i Galaxy J3, som kun er utstyrt med 16 gigabyte lagring i utgangspunktet. Men med rundt 10 gigabyte ledig skiller den seg ikke så uhorvelig mye fra de fleste andre telefoner med denne lagringsmengden som standard. Du får dessuten mulighet til å bruke minnekort samtidig med to SIM-kort, og flere av appene som krever en del lagringsplass, et kjent eksempel er Spotify, lar deg velge hvor du gjør av nedlastet innhold.

For noen formål er imidlertid intern lagringsplass viktig - typisk for større spill eller svært omfattende apper. Trenger du slike muligheter bør du se på en annen telefon. Denne er uansett ingen ytelseskonge, så få av de appene vil være aktuelle her.

Det er egentlig ikke fryktelig mange unike funksjoner å melde om her, men en énhåndsmodus er her for deg som synes skjermen blir i største laget. Det er også mulig å skru av og på mange av de vante Samsung-funksjonene. Eksempelvis kan du deaktivere sveiping i kontaktlisten for å sende melding eller ringe.

Det er mulig å aktivere hurtigstart av kameraet ved å trykke to ganger på hjem-tasten. Men husk hvilken tast det er dersom du også aktiverer SOS-meldinger på telefonen. For da vil den varsle forhåndsvalgte kontakter om at du trenger hjelp dersom du trykker tre ganger på låsetasten. De færreste feirer blinkskuddet sitt med brannbil og ambulanse.

Du kan lese mer om funksjonene i Galaxy J3 i testen av Galaxy J5, ettersom disse deler programvare over det meste av fjøla.

Målt ytelse

Galaxy J3 har ikke allverdens å stille opp med når ytelsen skal måles. Her er det nummeret før vi snakker strikkmotor, så det er desto mer imponerende at den flyter såpass godt som den gjør i menynavigasjon og appkjøring. Nok en gang et eksempel på at ytelsestester ikke forteller hele historien, og en av de første gangene jeg har opplevd at en Samsung gir vesentlig bedre opplevd enn målt ytelse.

Topproduktene yter gjerne godt uansett, men tunge menysystem har hatt en tendens til å trekke ned den opplevde ytelsen i mellomprisede produkter fra produsenten.

Fargeoversikt: Lilla telefoner rundt 1500 kroner, mørkegrønt: Snapdragon 835, grått: Snapdragon 821 Pro, oransje: Snapdragon 821, lysegrønt: mellomspesifiserte telefoner 2000-5000 kroner, lyseblått: telefoner med produsentutviklede mobilprosessorer (Apple Ax, Samsung Exynos, Huawei/HiSilikon Kirin etc.)

Underholdning og spill

For det meste er det nok slike spill Galaxy J3 er mest egnet til. Enkle og greie småspill, så som South Park Phone Destroyer.. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ytelsen her er virkelig ikke allverden i spillsammenheng, selv om den tydeligvis er god nok til å gi en flott brukeropplevelse. Det sagt vil de vanligste, enkle spillene fungere fint. Standardspillet jeg installerer for tiden er Hill Climb Racing 2, og det forholdsvis enkle, todimensjonale bilspillet fungerer brillefint på J3.

Need For Speed No Limits kjører faktisk ganske godt på telefonen, mens Real Racing 3 er akkurat utenfor grensene for hva J3 klarer å drive.. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Grafikkytelsen over er såvidt god nok til at det kan kjøre litt mer avanserte spill, men i 3D-grafikkens verden lever Galaxy J3 i et grenseland der noen ting virker godt, mens andre ting ikke gjør det. Eksempelvis fungerer Need For Speed No Limits rimelig bra, og er godt spillbart. Spillet er både relativt detaljert og har lyssetting som for noen år siden ville krevd forholdsvis mye krutt. Men i dag kan altså effekter som relativt korrekt viste lys, skygger og refleksjoner kjøre helt greit på noe av den svakere maskinvaren som er å oppdrive.

Men ett sted går grensen for en rimelig tass som Galaxy J3. Det stedet er tydeligvis ved Real Racing 3, som såvidt er spillbart, men har akkurat for dårlig bildeflyt til å være noe særlig moro på akkurat denne telefonen. Her trengs det mer krutt enn J3 tilbyr.

Du kan altså spille overraskende påkostede spill med denne telefonen her, men du som spiller veldig mye på farten bør kanskje se etter noe annet. Her er ytelsen litt i svakeste laget for en del titler.

Tilpass lyden som du vil. Har du litt dårlig hørsel på ett øre kan Adapt Sound kompensere i riktig frekvensområde og kanal.. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Strømming av såvel video som musikk fungerer fint og flott på Galaxy J3. Det skal tross alt ikke mye krefter til for å kjøre slike apper i dag. Men øreproppene som følger med er ikke godt for så fryktelig mye, og bringer tankene tilbake til tiden før mobilprodusentene brukte ålreite ørepropper som konkurransefortrinn. De som følger med her er lette plastpropper av billigste slag. Greit nok til håndfrisamtaler og lydbok, men ikke fullt så trivelige til Calvin Harris.

Lyden i telefonen er imidlertid helt ålreit om du har et litt ålreit sett hodetelefoner fra før. Du får forresten en rekke innstillingsmuligheter for lyden her. Både trinnløse brytere for bass og mellomtone/diskant, men også Samsungs Adapt Sound som tilpasser lyden til ørene dine etter en kjapp hørselstest. Dette pleide å være toppmodellfunksjonalitet fra koreanerne, men den har raskt spredt seg utover i modellutvalget.

Grunnleggende bruk

Galaxy J3 gjør en god jobb på de grunnleggende tingene... Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Galaxy J3 har helt ålreit ringelyd, og kobler seg automatisk opp til 4G-tale der det er støttet. Der storebror, Galaxy J5, koblet seg automatisk til tale over WiFi må det skrus på på Galaxy J3. Det er sannsynligvis ikke andre gode grunner til det enn en liten forskjell i programvaren.

Uansett er lyden ålreit, om ikke kjempehøy. Det er heller ikke lyden fra ringehøyttaleren, så om du trenger en telefon som kan rope til deg i bråkete miljø bør du muligens ikke velge Galaxy J3.

Telefonen varer uten problemer dagen gjennom, og avhengig av hvor tungt du bruker den varer den et greit stykke inn i neste dag. Det er faktisk litt overraskende, gitt hvor mye mindre batteriet i Galaxy J3 er enn det du finner i Galaxy J5. Til tross for at det er svak maskinvare inni denne telefonen har den tydeligvis ingen problemer med å spare strøm. En hel del rimelige telefoner kjører eldre maskinvare fremfor nyere men lavt spesifisert maskinvare. Resultatet er ofte et batteri som sliter med å holde ut dagen, dersom det ikke er stort.

Galaxy J3 innfrir altså på batteritid. Men der den lever lenge på en opplading, må den også lades lenge for å bli full. Laderen som følger med er forholdsvis svak, og det er ingen støtte for hurtiglading her. Beregn to til tre timer på en fullading.

Tastaturet er Samsungs og ganske så ålreit å taste på. Men ordlisten her av de mer aggressive jeg har vært borti. Og jeg kan ikke huske å ha vært veldig plaget av det på Samsunger tidligere, men Galaxy J3 korrigerer korrekt stavede ord til å bli helt andre korrekt stavede ord. Det kan være helt ordinære ord, og behøver ikke å være fremmedord, dialekt eller slang for at ordlisten skal gripe inn. Det er passe irriterende, men enten du gjør som meg og skrur av ordlisten, eller lar den stå på, burde ikke problemet vare spesielt lenge. Ordlister flest lærer under bruk.

Kamera

Kameraet i Galaxy J3 er helt ålreit både i godt og halvdårlig lys. Galaxy J3 er nemlig ikke så plaget med bevegelsesuskarphetene som rir mange andre rimelige telefoner som en mare.. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I den lange rekken ting som fungerer overraskende bra her melder faktisk kameraet seg på. Det er synlig på bildene at dette ikke er noen toppmodell. Til det blir av og til eksponeringene litt dårlige, med mye fokus på feil ting i bildet og ganske skarpe overganger mellom lyst og mørkt.

Men utover det er faktisk Galaxy J3 helt ålreit på dette området. Kameraet har ikke nevneverdige problemer med å lage skarpe og fine bilder. Man må ikke være stillestående voksdukke for å slippe bevegelsesuskarpheter innendørs eller i dunkel belysning. Dermed tilfredsstiller den noe av det viktigste et ålreit mobilkamera bør gjøre; de fleste bildene Galaxy J3 tar blir helt greie og godt brukbare. Av og til blir de til og med mer enn som så, dersom lyset er på din side og sommerdagen er et faktum.

Den vil nok aldri vippe en toppmodell av pinnen, men Galaxy J3-kjøpere burde bli godt fornøyd med kameraet i en prisklasse der kamerakvaliteten ofte er litt opp og ned.

Her er det forresten en kombinasjon av LED-blits og skjermblits som hjelper frontkameraet. Selv om oppløsningen er lav blir bildene herfra også helt ålreite.

Gå til side

Samsung Galaxy J3 (2017)

"Galaxy J3 er en knallgod telefon, men mangelen på fingerleser er vanskelig å overse."

Fordeler

  • Kvikk og god i bruk
  • Plass for to SIM-kort + SD-kort
  • Helt ålreit kamera
  • God batteritid
  • Tale over WiFi og 4G

Ting å tenke på

  • Litt blass skjerm
  • Ingen fingerleser
  • Svake ytelsesmålinger
  • Ikke spesielt rask lading

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen