TEST: Func MS2

Test Func MS2

(Bilde: Rolf B. Wegner, Tek.no)

For deg som vil ha en virkelig enkel mus

Utfordrermus for deg som vil skille deg ut.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Func MS2 er en utfordrer i et ganske så hardt marked. Det finnes en hel bråte med knallgode spillmus på markedet, og for å gjøre seg bemerket må man enten være veldig god eller by på veldig mye for pengene. Om Func MS2 når opp på denne slagmarken gjenstår å se.

MS2 er en litt mindre utgave av MS3, som var den første musen fra Func. Da vi testet den synes vi den vært svært god å holde, men at inntrykket ble noe ødelagt av kvalitetsfølelsen og halvmodne drivere. Med tanke på at dette var den første musen fra musematteprodusenten var vi likevel imponert over hva de hadde fått til. MS2 er altså den andre musen fra Func, og nå bør de ha hatt tid til å fikse på alle småtingene.

Det første vi legger merke til når vi pakker ut MS2 er at den er veldig lett. Fryktelig lett faktisk. Rent bortsett fra det fremstår den som riktig stilfull, med en serie knapper, matt sort plast og en tvunnet kabel med oransje elementer.

Hvis vi studerer musen litt nærmere ser vi at det er knapper både her og der. Én ekstra foran på høyre side, to DPI-knapper på toppen og hele fire knapper på tommelsiden.

Begrensende programvare

Vi fyrer opp Battlefield 4 for en aldri så liten runde på slagmarken med vår nye venn. Det blir dog klart ganske kjapt at her må det en DPI-justering til, men for å få gjort noe med denne må vi installere en egen programpakke.

Programpakken lastes ned fra Funcs hjemmesider, og gir deg foruten DPI-kontroll også en mulighet til å tilpasse musen ytterligere med diverse lys i forskjellige farger.

Med programvaren installert på maskinen trodde vi det skulle bli en lek, men så viser det seg at du har langt dårligere styring over DPI-en enn på andre mus. Du er faktisk låst til enkelte verdier som Func har funnet det for godt at du skal bruke, nærmere bestemt 800, 1600, 3200 og 4000 DPI. Dette med ekstremt mange trinn som vi finner på konkurrentene er helt fraværende.

Løsningen blir å justere seg inn så nært egne DPI-preferanser som mulig, for så å justere seg inn igjen inne i de aktuelle spillene eller direkte i Windows. Vi synes dette ble en svært lite smidig løsning.

Lysstyringen føles ganske begrenset den også. Det er bare lyset rundt rullehjulet som kan justeres, all annen belysning blir værende som standard.

Varierende under bruk

Vel tilbake på slagmarken sliter vi litt med at musen ikke er med på leken når vi skal flytte den. Den fremstår som litt vinglete rett og slett.

Som om det ikke er nok er den også veldig glatt. Mens andre mus har egne gummierte grep, eller i det minste en overflatebehandling som det er lett å få tak på, så er det ikke noe sånt på MS2. Takket være vekten går det heldigvis greit å manøvrere den rundt.

En annen ting vi hang oss opp i var formen over «ryggen» på musen. Kurvingen er ganske drøy, og det høyeste punktet på musen er langt over det vi er vant til på andre. I tillegg er toppen av kurvingen ganske langt frem på musen, slik at undertegnede ble ekstra sliten i hånden.

Nå kan dette være en tilvenningssak, men selv etter å ha brukt musen til mye variert over flere uker liker jeg fremdeles ikke formen. Nå skal det legges til enkelte andre igjen synes den var helt fin, selv etter en tids bruk. Vurderer du denne musen anbefales det på det sterkeste å teste hvordan den passer i din hånd først.

Prøv den først

Ingen anbefaling på MS2.
Ingen anbefaling på MS2.

Func MS2 er ikke den råeste musen vi har testet, det er veldig mange vi heller ville ha hatt.

Vi synes MS2 er hakket for lett, men dette er i stor grad en smakssak. Liker du lette mus er det bare å kjøre på, men foretrekker du litt vekt i neven ville vi styrt unna.

Det som dog er mer irriterende er beskjedne mulighetene for DPI-justering. Steg på 800 DPI og maksimalt 4000 DPI er hakket for dårlig, selv om musen i seg selv er billig.

Vi lar oss også irritere litt over fasongen på musen, krummingen er alt for brutal, og med det høyeste punktet såpass langt frem blir det ganske ubehagelig å bruke den over tid. Likevel er det sånn at andre i redaksjonen med noe kortere fingre synes passformen er helt strålende.

Snaut 400 kroner er i det nedre prissjiktet hva dedikerte spillmus gjerne koster, likevel føler vi at vi heller hadde satset på noe annet. Til omtrent samme prisen får du  Corsair Vengeance M65 Performance, og den er bedre i våre øyne. 

Skeptisk til Func MS2? Sjekk heller ut testen av Corsair Vengeance M65 Performance »

fUnc MS2

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen