TEST: Func HS-260

Test Func HS-260

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Spillhodesettet med spenstig lyd til kuppris

Func byr på et særdeles spennende hodesett, men det har sine feil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tilbehørsprodusenten Func utvider stadig til nye områder. Det nyeste er hodesett, og der lanserer de i første omgang modellen HS-260. Func viste frem HS-260 for første gang på Computex 2013, og da rengnet de med en lansering mot slutten av – men den datoen bommet de skikkelig på.

Nå er hodesettet tilgjengelig, og vi har hatt det inne til test. Det første som slår oss er størrelsen, for HS-260 er et relativt stort hodesett, og du skal ha rimelig store ører for at de ikke skal få plass på innsiden av klokkene.

Designen er ellers både ren og pen, og her er det ikke gjort noe sprelske manøvre. Det eneste måtte være måten bøylen er festet i klokkene på, der den til en viss grad går over selve klokkene. Dette skaper en litt annerledes vri, nærmest med en futurisk snert.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dårlig merking av kablene

Disse kunne vært bedre merket.
Disse kunne vært bedre merket.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Selve oppkoblingen av hodesettet bør ikke by på de helt store problemene, likevel synes vi kontaktene er litt dårlig merket. På datamaskinsiden er det to kontakter som skal kobles til, en for selve hodetelefonbiten, og en annen for mikrofonen. Problemet er at det ikke finnes noen klassisk merking av disse med symboler.

Der disse symbolene pleier være plassert har Func heller plassert sin egen firmalogo. Måten du finner ut hvilken kontakt som skal hvor er å se på fargen på plasten som er mellom kontaktflatene på minijackkontakten, disse er nemlig farget svakt rosa og svakt grønt. Grønt er universalt for hodetelefonen, og rosa er universalfargen for mikrofon. Dette synes vi Func kunne ha løst på en bedre måte, selv om det er en liten detalj.

Spesifikasjoner:

Kabelen mellom datamaskinen og hodesettet er hele tre meter lang, og det er rundt meteren lengre enn det som er vanlig. Dette synes vi er bra. Mange har datamaskinen sin plassert på gulvet, og i slike situasjoner er gjerne to meter litt for kort. Kabelen er videre ikke av den glatte typen, men kommer utstyrt med en kabelstrømpe. Slike kabelstrømper kan gi litt ulyd i hodesettet dersom du bruker dem på en slik måte at kabelen blir trukket frem og tilbake over et annet objekt, men dette er veldig varierende. Med HS-260 merket vi oss at dette kunne skje, men samtidig var det på ingen måter like sjenerende som det vi har opplevd på andre hodesett.

Det som er litt spesielt er at du kan koble i kabelen på valgfri side, altså til høyre eller venstre klokke. I den klokken som ikke har kabelen må du feste mikrofonen. Volumkontrollen er også flyttet fra kabelen og opp til den venstre klokken.

Heng med videre, så hører vi på lyden »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen