TEST: Fujifilm X-T10

Test Fujifilm X-T10

(Bilde: Johannes Granseth)

Fujifilm X-T10 tar like bra bilder som toppmodellen

Vi har lagt lillebroren til Fujifilm X-T1 på testbenken.

Da vi tok en sniktitt på Fujifilm X-T10 ved annonseringstidspunktet tidligere i år, syntes vi det virket som at Fujifilm hadde snekret sammen en skikkelig kompetent lillebror til sitt flaggskip-kamera, X-T1. Prisen var krympet en hel del, samtidig som mange av de egenskapene som har gjort X-T1 til et av de mest populære speilløse så ut til å ha hengt med over i den nye modellen.

Men dette var jo på papiret, hvordan er kameraet i virkeligheten? Kan det være slik at Fujifilm med X-T10 serverer oss et kamera som i praksis yter like godt som sin toppmodell, men til en mye hyggeligere pris? 

X-T10 har vært å finne i butikkhyllene en stund allerede nå, så vi synes det er på tide at vi tar den nyeste X-en fra Fujifilm i nærmere øyensyn.

Les våre tester av andre kameraer i X-serien:

Retro-metall

Fujifilm X-T10 er tilgjengelig i to farger.
Fujifilm X-T10 er tilgjengelig i to farger. Foto: Fujifilm

I likhet med de andre kameraene i Fujifilms X-serie, er også X-T10 utformet på et slikt vis at det minner om et gammelt speilreflekskamera fra 60- eller 70-tallet. En konsekvens av denne design-tankegangen er at Fujifilm bruker mye metall i konstruksjonene sine.
X-T10 er hovedsakelig laget i magnesium, og alle de viktigste hjulene på kameraets topplate er også utført i metall.

Det er selvsagt en del hjul og knapper som er laget av plast å finne også, men vi synes kameraet virker å være rimelig solid bygget, og vi kjenner oss sikre på at det skal tåle en trøkk eller to, uten å ta alvorlig skade av det. Sammenlikner vi med X-T1, vil vi si at X-T10 føles nesten like solid å holde i. Det skal dog sies at X-T10 mangler vær- og støvtettingen som X-T1 har. 

Kameraet kommer i to forskjellige farger, svart og sølv/svart. Det er den sistnevnte vi har hatt inne til test, og med dens mange bare metallflater er det denne versjonen som gir oss aller mest retro for pengene. Den helsvarte utgaven fremstår som noe mer diskret, og den passer kanskje enda bedre sammen med XF-objektivene, da de fleste av disse kun er tilgjengelig i fargen svart.

Vi synes begge fargene kler kameraet godt, og siden X-T10, i motsetning til X-T1, koster det samme uansett hvilken farge man velger, så er det jo bare å velge det utseendet man liker best.
Det kan være verdt å nevne at X-T10 ikke er tilgjengelig i Graphite Silver slik som X-T1. Her er det altså bare vanlig bart metall som gjelder. Dette gir muligens ikke et like eksklusivt utseende som Graphite Silver, men det gir i alle fall kameraet et enda tydeligere retropreg.

Fujifilm X-T10 - 35mm - 1/250 - f/1.4 - ISO 200.
Fujifilm X-T10 - 35mm - 1/250 - f/1.4 - ISO 200. Foto: Johannes Granseth

Les om kameraets spesifikasjoner på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen