Test FRITZ!Box 6840 LTE

En 4G-ruter kan være en smart investering for sommerferien. (Bilde: LilKar/Shutterstock)

Denne ruteren kunne vært genial – det er den ikke

Det hjelper ikke at den er så god som den er når den bommer på blink.

Det er ikke alltid man har en bredbåndslinje tilgjengelig der man vil. Årsakene kan være mange, og det er slettes ikke sikkert det blir noen bredbåndslinje tilgjengelig med det første heller. Når du ikke har nettlinje kan det være ekstra kjekt med en dings som dagens testprodukt.

FRITZ!Box 6480 LTE er nemlig en trådløs ruter, med innebygget 4G-modem. Det er viktig å poengtere at dette er en ren 4G-modell, og at det ikke er snakk om en vanlig ruter med 4G som ekstrautstyr. Her er det ingen tilkoblinger for en annen form for linje, bare 4G.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Det at det er en ren 4G-ruter gjør den kanskje ikke så spennende å ha hjemme, men ute i de tusen hytter åpner det seg et stort marked. Bor du litt grisgrendt til kan den også være svært spennende, utfordringen er bare å finne et slikt sted som faktisk har 4G-dekning.

Med dekningen på plass er FRITZ!Box 6480 LTE er en fullverdig trådløs ruter, med støtte for 802.11n-standarden.

Boksen kommer også med et eget telefonsystem, for opptil seks trådløse DECT-telefoner.

Freskt fargevalg

AVM, som er produsenten som står bak FRITZ!Box, har ikke gjort noen forsøk på å endre på fargevalget med 6480 LTE. Den er like spesiell som tidligere modeller. Det betyr en noe underlig rødoransje nyanse, samt enkelte detaljer i grått.

Likevel ser vi at boksen har blitt litt mindre ekstrem i utformingen. Nå er det slutt på antennefinnene som gikk på langs av de vanlige ruterne, til gjengjeld har det kommet tre antenner i bakkant.

To av disse antennene er for 4G-signalene, mens den tredje er beregnet brukt på det trådløse nettverket.

Tilkoblinger for litt av hvert

Alt av fysiske tilkoblinger finner vi som vanlig på ruterens bakside. Portene er meget godt merket, og det skal godt gjøres å koble noe feil. Om det skal kobles til noen enheter via kabel så bruker du av de fire gule RJ45-portene.

Du finner også en analog tilkobling for telefon, eller en faksmaskin. Her på baksiden finner du også sporet for SIM-kortet, som er nødvendig for tilgangen til 4G-nettet.

Videre er det én USB-kontakt, som dessverre bare støtter USB 2.0 – ikke den moderne USB 3.0-standarden. I denne kontakten kan du koble til en USB-baserte harddisk, eller en printer. Ruteren vil da kunne settes opp som fil- eller printserver.

Det som derimot er litt underlig er at det ikke er en eneste WAN-port her. Greit nok at det er en 4G-ruter, men hadde den hatt en WAN-port ville produktet blitt veldig mye mer anvendelig.

Dersom du ikke har 4G-dekning med denne ruteren har du et problem, for den støtter ingen andre standarder – hverken 3G eller Edge, som er langt mer utbredt. Uten 4G-nett står du helt uten nett, og det fremstår som veldig rart for oss. I alle fall så lengde dekningen er slik den er i Norge. AVM sier at de valgte å droppe annen støtte, siden det ville gjort produktet en del dyrere.

Bli med over på neste side, så titter vi litt på hva som er av ekstra funksjonalitet »

AVM Fritz! Box 6840 LTE   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen