TEST: Fractal Design Node 304

Test Fractal Design Node 304

Dette kabinettet gjør flere ting på én gang

Fractal Design gir deg et minikabinett som kan brukes til alt fra filserver til kompakt spillrigg.

Fractal Design Node 304 er et veldig fint og lite kabinett, til en ganske så hyggelig pris.

Kabinettet mangler riktignok et par grunnleggende ting, slikt som plass til et optisk drev. Dette ser vi ikke som et stort problem. Vil du ha et kabinett i denne størrelsen må du være villig til å gi avkall på enkelte ting, og en optisk stasjon er noe som vi i 2013 greier oss ganske så bra uten. Skulle du trenge det fra tid til annen finnes det USB-baserte enheter på markedet, eller du kan kjøre med en midlertidig kobling ut på siden av kabinettet, og ha din optiske stasjon der.

Plass til seks harddisker i et så lite kabinett er imponerende, men så er også monteringen svært enkel og grunnleggende. Du må skru mange skruer selv, men trøsten er at den vesle boksen kan bli en ganske anstendig filserver, eller NAS.

Trenger en liten strømforsyning

Det er sikkert en fornuftig grunn til at strømforsyningen er plassert helt i front, men det skaper også behov for mer kabler på innsiden. Samtidig hadde det raskt blitt veldig trangt om den skulle inn på siden av hovedkortet.

Det vi kanskje ser på som det viktigste ankepunktet er at strømforsyningen må være såpass liten ved bruk av lange skjermkort. 15 til 16 centimeter er ikke så alt for mye når vi snakker om strømforsyninger i ATX-format.

At strømforsyningen kan være i ATX-format er på sin side bare positivt. Utvalget av strømforsyninger på ATX-fronten er imponerende, og mye hyggeligere priset enn det som er tilfellet for de små SFX-strømforsyningene.

Mange muligheter

Alt i alt synes vi du har mange muligheter med Node 304. Her kan du bygge en kompakt filserver, med plass til hele seks harddisker. Det er ganske bra om vi tar størrelsen i betraktning, og burde holde til hjemmebruk for svært mange.

Du kan også sette opp maskinen som en standard hjemmedatamaskin. Da får du en kompakt liten rakker, med plass til det aller mest nødvendige. Det er verdt å merke seg at hovedkorti mini-ITX-formatet gjerne koster litt mer enn sine tilsvarende ATX-brødre, så om du vil ha en billigst mulig maskin bør du gå litt opp i størrelse.

Node 304 kan også fungerer fint som en liten spillrigg, da det er overraskende hvor lange skjermkort som sklir inn i kabinettet.

Det finnes flere småttisskabinetter på markedet, blant annet dette fra Lian Li »


+ Lekker design
+ Smart løsning for harddiskene
+ Solid bygget
+ God plassutnyttelse
+ God pris


- Krever en kort strømforsyning
- Kronglete kabelføring

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen