TEST: Fractal Design Node 304

Test Fractal Design Node 304

Dette kabinettet gjør flere ting på én gang

Fractal Design gir deg et minikabinett som kan brukes til alt fra filserver til kompakt spillrigg.

Termiske egenskaper

Node 304 kommer med tre vifter ferdig installert, og det er alt som det er plass til. I tillegg til viftene vil et eventuelt skjermkort med utblåsning i bakkant kunne hjelpe til på luftflyten, og det samme gjelder strømforsyningen.

For å teste de termiske egenskapene har vi et fast rituale som vi går gjennom. Det første vi vil ha er "Load" for prosessoren, hvilket representerer 30 minutter med Prime95 kjørende i totalt fire instanser, for maksimal varmeutvikling. Her får vi også systemtemperaturen.

Deretter lar vi skjermkortet kjøre med Crysis Warhead benchmarking-verktøyet på høyeste innstillinger. Helt avslutningsvis kjører vi harddisktesten til PCMark et par ganger, og noterer oss høyeste temperatur som blir oppnådd. Romtemperatur holdes rundt 22°C.

Kabinettet blir testet opp mot et annet mini-ITX-basert kabinett, nemlig Lian Li PC-TU100.

Vi ser at Node 304 greier å komme seg rett under resultatene fra TU100, selv om forskjellen ikke er spesielt stor.

Skjermkorttemperaturene er derimot litt mer sprikende. Det har nok en sammenheng med at TU-100 er en del mindre, samtidig som kabinettet har færre vifter. Resultatet er at varmen lett bygger seg opp, og under last ble skjermkortet nesten 20 grader varmere i TU100 enn i Node 304.

Støy

De medfølgende viftene er selskapets Silent Series R2-vifter, som vi oppfatter som relativt stillegående. De minste av disse roterer med 1300 omdreininger i minuttet, og den store 140-millimeteren spinner med 1000 omdreininger i minuttet, hvilket er relativt lavt.

Fractal Design har også inkludert en egen viftekontroll for opptil tre vifter, der du kan sette viftespenningen til 5, 7 eller 12 volt.

På full fart høres viftene, men setter du dem litt ned er de svært stillegående. Under last ble kabinettviftene uansett overdøvet av både prosessorvifte og skjermkortvifte.

Dermed er vi ferdige med prøvelsene, og på neste side konkluderer vi testen »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen