TEST: Fractal Design Node 304

Test Fractal Design Node 304

Dette kabinettet gjør flere ting på én gang

Fractal Design gir deg et minikabinett som kan brukes til alt fra filserver til kompakt spillrigg.

Frem med litt verktøy

Det er på tide å montere inn litt maskinvare i kabinettet, og noe av det første vi pleier å starte med er hovedkortet. Slik er det også denne gangen. Kabinettet kommer med distansestykker i metall, og for å montere disse har Fractal Design lagt med en egen spesialadapter. Så snart distansestykkene er kjørt inn i hovedkortbrettet er det bare å smette varene på plass.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Før vi setter inn noen andre komponenter er det strømforsyningen som står for tur. I Node 304 skal den monteres helt i front av kabinettet, stående på tvers, og derfra går det en strømkabel bort til bakveggen.  Så snart strømforsyningen er montert kobler du til strømmen på vanlig måte, bak på kabinettet.

Det er kort vei strømforsyningen og til alt av komponenter, derfor blir det lett en skikkelig salat. De fleste strømforsyninger har lange kabler, siden det eneste som egentlig er mer irriterende enn for lange kabler er for korte kabler. Men så snart du putter en slik strømforsyning i et kabinett som Node 304 blir det krøll.

Her er det spesielt en fordel med en modulær strømforsyning, da du kan velge å koble til bare de kablene du faktisk trenger. Slik kan du spare noe plass.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Langtekkelig montering

Fractal Design har valgt en alternativ festemetode for harddiskene, skjønt, de festes med fire skruer, og det er relativt vanlig. Det som er uvant er hvordan harddiskrammen er utformet.

Valget har falt på en U-formet metallplate, som har plass til to harddisker. Denne U-profilen henges deretter opp mellom fronten på kabinettet og en avstiver midt på kabinettet. Hver profil er igjen skrudd fast med tre skruer, og totalt er det tre slike profiler.

Dersom du ikke blir lei av å skru kan du altså få inn totalt seks harddisker i dette kabinettet.

Du kan også få inn et ganske solid skjermkort, og faktisk er det mulig med kort med en lengde på opptil 31 centimeter. Det forutsetter at du fjerner én av harddiskrammene og at strømforsyningen ikke er for dyp.

Har du en strømforsyning som er lengre enn 16 centimeter kan du maksimalt ha et skjermkort som er 17 centimeter langt. Det er også verdt å merke seg at modulære strømforsyninger må være noe under 16 centimeter for at lange skjermkort skal passe, det hele kommer an på hvordan kontaktene mellom kabel og strømforsyning er utformet. Vi hadde vel holdt en knapp på rundt 15 centimeter, men selv da må du ha en rimelig skarp knekk på kablene dine.

Nå som alt er på plass, ser vi hvordan kabinettet yter i vår termiske test »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen