TEST: Fractal Design Node 304

Test Fractal Design Node 304

Dette kabinettet gjør flere ting på én gang

Fractal Design gir deg et minikabinett som kan brukes til alt fra filserver til kompakt spillrigg.

Lekker kasse

Innpakningen til Node 304 er av den kjedelige varianten, noe vi strengt tatt synes er helt greit. Det er det som er på innsiden av innpakningen som teller, og der finner vi en liten og snerten kasse. I forhold til forgjengeren har det blitt mindre aluminium, og en noe annerledes løsning på Node 304 når det gjelder de utvendige veggene.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

På Array-serien måtte du skru av topplaten med en rekke skruer, og monteringen var både klønete og vanskelig. På Node 304 har du en U-formet profil, som du trer over rammen. Resultatet er at monteringen blir mye enklere, noe vi skal se nærmere på snart. 

Utsiden av kabinettet er veldig nøytral, og det er bare et par perforeringer som bryter opp de glatte flatene. Fronten er helt glatt og ren, det eneste vi finner der er en logo og et systemlys.

De ulike tilkoblingene, samt påknappen, er plassert på høyresiden av frontplaten. Her er det både lydtilkoblinger, og to USB 3.0-kontakter. Frontplaten er for øvrig av aluminium og svakt buet på sidene, slik at overgangen til sideplatene er jevn og fin.

Tynne kjølemuligheter

Det er få vifteplasser på dette kabinettet, faktisk bare tre stykker. I samtlige av disse finner vi en vifte. I tillegg er det perforeringer på begge sidene av kabinettet.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Den ene av disse sideperforeringene er for strømforsyningen, mens den andre er beregnet for eventuelle skjermkort som blir montert i maskinen.

Fractal Design har også inkludert en enkel viftekontroller, montert i bakkant på kabinettet. På denne kan du velge mellom tre ulike hastigheter for viftene, men om du bryr deg om støynivået er det bare de to nederste som er verdt å benytte.

Vrien kabelføring

Hovedkortet skal skrus fast i bunnen på kabinettet, og det er ikke noe hovedkortbrett der du kan gjemme unna kabler. De fleste kabler er også beregnet brukt i større kabinetter, og dermed er de også vesentlig lengre enn du trenger.

For lange kabler skaper lett kaos, siden de må kveiles opp ett eller annet sted. Så om du fikk lyst på dette kabinettet kan det være lurt å skaffe seg noen kortere SATA-kabler og en strømforsyning med ekstra korte kabler.

Se hvordan det ble da vi puttet komponenter inn i kabinettet »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen