TEST: Fractal Design Arc XL

Test Fractal Design Arc XL

Her får du usedvanlig mye kabinett for pengene

Fractal Design kliner til med et skikkelig kvalitetskabinett.

Fractal Designs Arc XL føyer seg pent inn i rekken av treffsikre modeller fra det svenske selskapet. Dette er virkelig et fint og spennende kabinett.

Designen er utrolig ren og lekker, her er det ingen skrikende vifter eller sprelske designelementer. Det hele er holdt i svart stål og plast, og det eneste som egentlig vitner om at det her kan være en ulv i fåreklær, er de saftige luftutblåsningene som det er gjort plass til på toppen. Kombinerer du det med frontinntaket aner man at det er kan være noe veldig potent på innsiden.

Enkel montering

Monteringen av komponenter går greit, men vi synes kanskje det er vel mye bruk av verktøy, for med Arx XL er du avhengig av et skrujern for å få gjort noe. Vi synes også at monteringen av distansestykkene var litt tungvinn, grunnet trange skruehull.

Går du med planer om en saftig vannkjøling bør du absolutt titte nærmere på Arx XL, for her har du mulighet til hele fire radiatorer. Dog fordrer det at du røsker ut harddiskrammene, og noen andre krumspring.

Fractal Design har gjort plass for en særdeles enkel kabelføring. På baksiden av hovedkortbrettet er det masse plass, og selv de feteste kabler slukes lett av kabinettets innside. Et ekstra pluss for gjennomgående bruk av gummiforinger.

Av alternativer ser vi egentlig for oss et annet kabinett fra Fractal Design, nemlig Define XL R2. Define XL R2 er støydempet og har ikke et så beinhardt fokus på kjøling, samtidig som prisen er omtrent den samme – rundt 1000 kroner.

Alt i alt har vi ingen problemer med å anbefale Arx XL, dette er et skikkelig gromkabinett som vil holde i mange år.


+ Lekker design
+ Mye for pengene
+ Solid bygget
+ Grei kjøling
+ Enkel montering
+ Stort potensiale til vannkjøling og modifikasjoner


- Strømforsyningen i bunn kan skape kabelproblemer

Kingston SSDNOW KC380 1.8" 60GB SSD MICROSATA MLC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen