TEST: Fractal Design Arc XL

Test Fractal Design Arc XL

Her får du usedvanlig mye kabinett for pengene

Fractal Design kliner til med et skikkelig kvalitetskabinett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Termiske egenskaper

Fractal Design Arc XL kommer bare med to vifter ferdig installert. Samtidig er dette et digert kabinett, så ut fra esken regner vi ikke med de laveste temperaturene. Legg merke til at vi heller ikke monterer inn noen ekstra vifter eller annen kjøling, til det er valgmulighetene for store.

Det er med andre ord gode muligheter for å få vesentlig bedre resultater på egenhånd – men da må du kjøpe kjøleløsningen selv.

Testoppsett
Hovedkort MSI P67A-GD65
Prosessor Intel Core i7 2600k med Noctua NH-C14
Minne Corsair Dominator DHX DDR3 1600MHz 8GB
Skjermkort ATI Radeon HD 6990
Harddisker 1 x Western Digital Caviar Black 500 GB, 2 x Hitachi Deskstar 164 GB
Strømforsyning Fractal Design Newton R3 600W

Prosessortemperaturen er i det litt øvre sjiktet, selv om vi synes at Arc XL holder seg greit på innsiden. Det kommer ingen frisk kaldluft inn til prosessoren, og det merkes. Samtlige vifter som er på kabinettet som standard blåser nemlig luften ut. Dette gir et undertrykk, som fører til at luft blir sugd inn i kabinettet gjennom alle åpninger, også de som ikke har noe støvfilter.

Skjermkorttemperaturene er godkjente, selv om dette er den nest varmeste temperaturen vi har målt. Monsterkortet vi bruker i denne testen ble utelukkende valgt grunnet sitt høye effektforbruk, med dertil hørende temperaturer.

Vi får heller ingen overraskelser med harddisktemperaturene. Temperaturene vi måler ligger akkurat der de bør gjøre, da kalde harddisker ikke nødvendigvis er bedre enn varme harddisker. Google gjorde en massiv undersøkelse på akkurat dette, og oppdaget av disker som holdt mellom 38°C og 40°C havarerer langt sjeldnere enn både varmere og kaldere enheter.

Støy

Om temperaturer

"Idle" representerer temperaturene etter at systemet stod urørt i 30 minutter.

"Load" representerer alle temperaturer etter 30 minutter med Prime95 kjørende i totalt fire instanser, for maksimal varmeutvikling på prosessoren.

Samtidig gjentar vi Crysis Warhead benchmarking-verktøyet på høyeste innstillinger. for å belaste skjermkortet Romtemperatur holdes rundt 22°C.

De medfølgende viftene er selskapets Silent Series R2-vifter, som vi oppfatter som relativt stillegående. Disse roterer med 1000 omdreininger i minuttet, hvilket er relativt lavt.

Fractal Design har også inkludert en egen viftekontroll for opptil tre vifter, der du kan sette viftespenningen til 5, 7 eller 12 volt.

Dermed er vi ferdige med prøvelsene, og på neste side konkluderer vi testen »

Kingston SSDNOW KC380 1.8" 60GB SSD MICROSATA MLC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen