TEST: Fractal Design Arc XL

Test Fractal Design Arc XL

Her får du usedvanlig mye kabinett for pengene

Fractal Design kliner til med et skikkelig kvalitetskabinett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter å ha studert kabinettet relativt nøye regnet vi med at monteringen skulle bli som en dans på roser. Alt lå til rette for en behagelig reise med skrujern og maskinvare.

Godt med plass.
Godt med plass.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Skrujern må til

Vi begynner som oftest med hovedkortet, og denne gangen var intet unntak. Det første vi må gjøre er å skru på plass distansestykkene, slik at hovedkortet kommer litt ut fra hovedkortbrettet.

Distanseskruene er av metall, og det følger med en egen adapter som gjør at du kan skru dem inn med et vanlig skrujern. Det hadde tydeligvis kommet noe lakk ned i gjengehullene, for enkelte av distansestykkene var litt hardere å skru inn enn de burde.

Så snart distansestykkene var på plass var det en enkel prosess å sette inn hovedkortet.

Neste komponent inn var strømforsyningen, som skal helt nederst i dette kabinettet. Strømforsyningen skal helt enkelt skrues fast i kabinettets bakkant. Mellom kabinettet og strømforsyningen er det plassert en liten ramme av vibrasjonsdempende materiale.

Vibrasjonsdempet oppheng for harddiskene

Hver enkelt harddisk må skrus fast i en passende skuff. Disse hvite metallskuffene er utstyrt med gummiforinger til skruene, slik at det ikke er noen mekanisk kontakt mellom harddisker og rammer. Rammene fører du så enkelt inn i en passende brønn, før du kobler til alt av kabler på baksiden. 

Ekspansjonskort festes med tommelskruer, noe som er en grei løsning. Disse kan ofte sitte litt hardt rett fra fabrikken, slik at de må løsnes med verktøy. Om du strammer dem med hånd vil du for fremtiden slippe å bruke verktøy.

Ferdig bygget.
Ferdig bygget.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Kabelføringen er en drøm med dette kabinettet. Du finner gjennomføringer omtrent overalt, og det er sjelden langt til nærmeste kabelhull. Ettersom strømforsyningen står nede i kabinettet, kan nok enkelte oppleve at ATX 12V-tilkoblingen til hovedkortet blir litt kort. Dette var ikke noe problem for oss, men det var nære på.

På baksiden av hovedkortbrettet finner vi også de to dedikerte SSD-plassene. Dette er en trend vi har sett på ganske mange kabinetter, og er absolutt en smart måte å utnytte plassen på.

Nå som alt er på plass, ser vi hvordan kabinettet yter i vår termiske test »

Kingston SSDNOW KC380 1.8" 60GB SSD MICROSATA MLC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen