TEST: Fractal Design Arc XL

Test Fractal Design Arc XL

Her får du usedvanlig mye kabinett for pengene

Fractal Design kliner til med et skikkelig kvalitetskabinett.

Diger kasse

Noe av det første som slår oss med Arc XL er størrelsen. Den er ikke like massiv som for eksempel Corsair Obsidian 800D, men den er like fullt et digert beist. Uten innmat stopper vektnålen på 13,8 kilogram.

Tilkoblingsmuligheter på toppen av kabinettet.
Tilkoblingsmuligheter på toppen av kabinettet.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Du ser lett gjennom støvfilteret.
Du ser lett gjennom støvfilteret.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Helt i front av topplaten finner vi på- og omstartsknappen, her har du også muligheten til å koble til to USB 3.0-enheter, to USB 2.0-enheter, mikrofon og hodetelefoner. Omstartsknappen er ekstremt liten, faktisk så liten at den ikke er mulig å trykke inn med normale fingre, her trenger du noe smått som en penn eller en spiker.

Fronten er ellers preget av rene og pene linjer, med hjørner som er svakt avrundet. Du finner også en solid viftegrill nede på fronten, og bak den er det plass til et par vifter. Denne viftegrillen har et støvfilter, som kan fjernes helt for enkel rengjøring. Filteret er ikke spesielt tykt, som bildet til høyre viser.

Godt med plass i front.
Godt med plass i front.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Hele denne platen kan fjernes.
Hele denne platen kan fjernes.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Gode vannkjølingsmuligheter

Arc XL er myntet på dem som vil fylle opp med vannkjølingsradiatorer, og det er ikke få det er plass til. Vi noterer oss plass til en radiator på 240 millimeter i front, men da må du flytte på harddiskrammene.

Videre finner vi plass til én 120-millimeters i bunnen og én 120- eller 140-millimeters i bakkant. I toppen av kabinettet kan du velge mellom en tynn radiator på 360 millimeter, eller en tykk radiator på 240 millimeter.

Toppen av kabinettet har en diger viftegrill. Denne kan enkelt tas av kabinettet, og på innsiden av denne finner vi nok et støvfilter.

Enkel kabelføring

Når du tar av den høyre sideplaten vil du se at det er overraskende godt med plass bak hovedkortbrettet. Her er det enkelt å legge kabler, selv den tykke ATX-kabelen fra strømforsyningen vil ikke være noe problem.

Det er også laget hull på strategiske plasser, slik at kablene raskest mulig kan strekkes på baksiden. Disse hullene er utstyrt med gummiforinger.

Se hvordan det ble når vi puttet komponenter inn i kabinettet »

Kingston SSDNOW KC380 1.8" 60GB SSD MICROSATA MLC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen