Fitbit Blaze

Test Fitbit Blaze

Fitbit Blaze (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Denne smartklokken har vi sansen for

Kombinerer ny design med smarte automatiske funksjoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Fitbit Blaze er den andre smartklokken fra selskapet, og de gjør mye riktig denne gangen. Dette er en het kandidat for deg som har lyst på en klokke som kan holde styr på det meste for deg, uten at du trenger å gjøre noe. 

Denne klokken har en veiledende pris på 2349 kroner, og for prisen får du en kompakt og stilren modell. Her har ting forandret seg mye fra fjorårets modeller, som for eksempel Surge. Blaze er i følge vår mening et langt finere produkt å se på. 

Samtidig er det blitt mulig å skifte ut reimene etter eget ønske. Her kan du blant annet velge mellom noen forskjellige lær-remmer, samt en egen stållenke som ekstrautstyr. I utgangspunktet følger det med en gummi-rem som gjør seg godt til trening. 

Du kan kjøpe deg ekstra remmer og lenker som tilleggsutstyr. Her er et lite utvalg, med den originale gummiremmen til høyre.
Du kan kjøpe deg ekstra remmer og lenker som tilleggsutstyr. Her er et lite utvalg, med den originale gummiremmen til høyre. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

En rød tråd for denne klokken er enkelhet. Være seg om det kommer til utseende eller brukervennligheten. Dette er en klokke som har en rekke automatiske funksjoner, og etter å ha testet de over en periode må vi si oss imponert over hvor godt mange av de fungerer. 

En av disse er en funksjon der klokken selv oppdager hva du driver med av trening. Om du for eksempel tar med deg hunden ut på en gåtur vil klokken gjenkjenne dette, og sette opp økten i appen for deg. 

Klokken har også en pulsmåler, og denne kommer godt til nytte for deg som vanlig mosjonist. Pulsen måles nøyaktig så lenge du ikke kommer opp i veldig høy puls. Her viser det seg at et pulsbelte fortsatt er veien å gå, men for en vanlig mosjonist får du for det meste det du trenger med Blaze. 

Et minus for noen vil dog være at den ikke har GPS. Dette er nok et naturlig valg å droppe på grunn av kompaktheten i klokken, men for mange vil det være et savn. Spesielt om du trener en del. Løsningen blir å ha med deg en mobiltelefon som sammen med klokken vil fungere godt som et alternativ. For uten GPS viser det seg at spesielt målingene på avstand ikke blir like presise. 

Et pluss med klokken er, foruten en meget behagelig og enkel brukervennlighet, at den holder godt på strømmen. Her kan du fint ha på varslinger fra mobilen og kontinuerlig pulsmåling i opptil fem dager uten at du trenger å lade. Det er godkjent i vår bok. Dog skal det nevnes at klokken kommer med en proprietær ladeløsning, Denne er i seg selv en bedre løsning enn tidligere ladesystemer fra Fitbit, men aller helst hadde vi sett at den kunne lades med vanlig USB. 

Fitbit Blaze får et Anbefalt-stempel i vår bok.
Fitbit Blaze får et Anbefalt-stempel i vår bok. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Et annet pluss med denne klokken er skjermen. Den har fått farger, og sammen med god oppløsning og bra følsomhet, er dette en enkel skjerm å tyde, samtidig som den er enkel i bruk. Et lite minus er dog at den automatiske funksjonen som slår på skjermen når du løfter hånden, ikke alltid reagerer slik den skal. 

Alt i alt er Fitbit Blaze et produkt vi har fått sansen for. Den er myntet på mannen i gata, med enkle, automatiske funksjoner, og er med det noe av det enkleste på markedet å bruke.Samtidig er produktet godt nok for mosjonister, men for aktive treningspersoner faller nok produktet litt igjennom. Kombinert med en prislapp som ikke er for avskrekkende, er dette en klokke vi trygt kan anbefale deg. 

Alternativer 

Ønsker du deg heller en klokke som har GPS, og som i tillegg tåler vann og en real trøkk, er Garmin Fenix 3 noe du bør ta en titt på. Dette er en klokke som kan brukes til omtrent alt, og som kan laste ned ulike apper, alt etter hva du måtte trenge. 

Har du en iPhone er det en smartklokke vi vil trekke frem, nemlig Apples egen Apple Watch. Dette er en klokke som naturlig nok passer godt over ens med telefonen din, og som også kan personifiseres etter eget ønske med tanke på remmer og lenker. 

Gå til side

FitBit Blaze

"Fitbit Blaze er den beste klokken vi har testet fra selskapet"

Fordeler

 • Stilrent design - kompakt
 • Enkelt å skifte reim
 • Gode autofunksjoner - merker når du sover, trener osv
 • God og tydelig skjerm
 • God batteritid
 • Enkel å bruke
 • Enkel og lettfattelig app
 • Riktig pulsmåling på lavere puls
 • Nokså nøyaktig skritt-teller
 • FitStar - din egen personlige trener
 • Ladeboksen gir god kontakt når du skal lade

Ting å tenke på

 • Noe unøyaktig ved høy puls
 • Må bruke GPS via mobilen
 • Skjermen slår seg ikke alltid på automatisk når du løfter armen
 • Proprietært ladesystem

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen