Fitbit Blaze

Test Fitbit Blaze

Fitbit Blaze (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Denne smartklokken har vi sansen for

Kombinerer ny design med smarte automatiske funksjoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fjor ble det til sammen solgt over en halv million smartklokker og smartbånd. Og skal vi tro spådommene til Elektronikkbransjen skal salget av disse produktene doble seg i året som kommer. 

Det kommer stadig nye modeller og produsenter på markedet, og ett av merkene som har slått an her på berget de siste årene er Fitbit.

Fitbit Surge var det forrige produktet vi hadde på testbenken fra selskapet, en smartklokke som var myntet på aktive brukere. Nå har vi sett nærmere på Fitbit Blaze, en ny klokke vi for første gang stiftet bekjentskap med under årets CES-messe i Las Vegas. 

Dette er en klokke som er ventet i butikkhyllene innen kort tid med en veiledende pris på 2349 kroner. 

Et helt nytt design

Surge er en god del mer klumpete enn Blaze, selv om sistnevnte er bredere.
Surge er en god del mer klumpete enn Blaze, selv om sistnevnte er bredere. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ut av esken ser vi fort at Fitbit har lagt seg i selen og tenkt i nye baner når det kommer til utformingen av Blaze. Mens Surge var litt klumpete av seg, er Blaze det stikk motsatte. 

Med denne modellen får du en klokke som er laget for å være kompakt. Selve elektronikken er samlet i en egen enhet, og maskinvarepakken klipses opp i metallrammen som også huser remmene. 

Det betyr at du enkelt kan skifte remmer, noe som er en klar forbedring fra de foregående modellene til selskapet – som ikke alltid var like holdbare

I utgangspunktet leveres denne klokken med en gummireim, og denne gjør seg godt til deg som liker å mosjonere. Skulle denne ikke falle i smak, vil det bli mulighet for å skifte ut disse med enten lærreimer eller stållenke. Disse alternativene kan kjøpes som ekstrautstyr. 

Felles for alle disse løsningene er at de også er utformet for å være kompakte.-> Alt i alt må vi si at den nye designen faller i smak, og vi liker spesielt godt at Fitbit har gjort det såpass enkelt å skifte ut remmen. 

Mye bedre skjerm

Skjermen er god og enkel å bruke.
Skjermen er god og enkel å bruke. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Sammen med et bedre design har også selve skjermen fått seg en overhaling. Skjermen har nemlig fått farger, noe de foregående modellene ikke hadde. Og den 1,25 tommer store skjermen har dessuten nokså høy oppløsning og 16 farger å rutte med.  

Skjermen har en god skarphet, og klarer seg godt selv i sollys. Samtidig er den også rask til å reagere når du sveiper fingeren over skjermen. 

Du bruker i all hovedsak berøring for å betjene klokken, noe vi i utgangspunktet var litt skeptiske til. Ved flere anledninger har vi nemlig opplevd at denne måten å bruke skjermer på kan bli vanskelig dersom du er våt på fingrene. 

Det ville i så fall gjort det ganske håpløst å bruke klokken mens du trener, hvor du jo ofte er nettopp svett på fingrene. Men skjermen takler dette meget godt. Selv i dusjen går det greit å bruke skjermen, foruten når den blir overøst med varmt vann. Da starter den å leve sitt eget liv på samme måte som med vanntette mobiltelefoner. 

En ting vi dog må bemerke med denne klokken, er at skjermen ikke alltid reagerer når den skal slå seg på automatisk. Det skal den gjøre dersom du hever hånden for å se hvor mye klokken er, og noen ganger må vi være litt vel ivrige i bevegelsene for at skjermen skal reagere. 

NB: Klokken er ikke vanntett, men vann-avvisende. 

God batteritid

Denne ladeboksen huser elektronikken mens den lades.
Denne ladeboksen huser elektronikken mens den lades. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det at skjermen slår seg av automatisk er med å styrke batteritiden på Blaze. I vår testperiode brukte vi klokken aktivt, hvor både varslinger og kontinuerlig pulsmåling stod på hele tiden, og selv med dette slått på klarer vi å tyne ut omlag fem dagers bruk før klokken må lades. Det må vi si er godkjent med tanke på hvor kompakt denne klokken er.

En av tingene vi har trukket tidligere modeller fra Fitbit for er proprietære ladeløsninger. Dette har også Blaze. Vi ville alle helst sett at denne klokken brukte en vanlig USB-kontakt, men når den først er proprietær, så er denne løsninger blitt bedre enn før. 

Når du skal lade Blaze løsner du selve enheten fra rammen, og setter hele biten inn i en stor klemme. I den andre enden av denne klemmen er det en vanlig USB-plugg. Det fine med denne løsningen er at det skal mye til før klokken ikke blir ladet opp.

Det var ikke nødvendigvis tilfelle med foregående modeller fra Fitbit, der kabelen ofte var vanskelig å feste til selve klokken. 

Blaze er flott å se på, men hvordan er den å bruke? Her får du svaret »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen