TEST: Fire universalkontroller
Test

Fire universalkontroller

One For All Kameleon 8

Kameleon 8 skal ifølge One For All være veldig praktisk i bruk. Den viser kun de knappene man trenger til apparatet man styrer, og skal være enkel å bruke.

I tillegg skryter de av å være fullstendig fremtidssikret og garanterer å fungere med alle merker. Et ganske modig løfte, og vi ser derfor ingen grunn til at vi skulle få problemer med oppsettet vårt.

Førsteinntrykk

Vi ble litt overrasket når kontrollen ble pakket ut, for den er ganske stor, større enn den virker på bilder.

Konstruksjonen er utført i aluminium, og den er såpass tung at man forstår at den helt klart vil tåle litt røff behandling.

Med tasteflatene avslått ser den veldig enkel ut, og med tasteflatene slått på ser den nesten ut som et leketøy.

Vi forstod umiddelbart at dette var en fjernkontroll det kom til å ta litt tid til å bli vant til.

Installasjon

Som de teknofile tullingene vi er, begynte vi selvsagt å trykke og tafse på kontrollen uten mål og mening. Det endte i en stor skuffelse. Her var det frem med bruksanvisningen.

Man trenger ingen ingeniørutdannelse for å legge inn enhetene, dette består stort sett i prøv og feil med en mengde koder som står listet i bruksanvisningen. Møysommelig, men enkelt.

Skal man derimot leke litt i innstillingene, legge til nye knapper og funksjoner, og programmere inn sekvenser eller makroer, blir ting straks verre. Siden fjernkontrollen mangler skjerm, blir prosessen veldig lite intuitiv.

Dersom koden man bruker til enheten man vil styre ikke får alle knappene til å fungere, kan man lære opp Kameleon 8 ved å bruke den originale kontrollen. Dette sørger som regel for at alle enhetene får de mest grunnleggende funksjonene på plass.

Har man mer enn ett display man skal styre, vil man slite med Kameleon 8. Vi fant ingen enkel løsning på problemet med at vi hadde både TV og projektor, mens det bare er én modus for å styre display.

I bruk

Tastene på Kameleon 8 er litt uvante, det er faktisk bare to store områder som er bakbelyst. Hele overflaten er trykkfølsom, og de forskjellige tastene er ikke fysisk adskilt.

Denne oppbygningen kan gjøre til at man bommer litt på tastene, og særlig vanskelig er det for de med store fingre. Det betyr også at man ender med å se ned på fjernkontrollen hver gang man skal bruke tall- og funksjonstastene, ganske tungvindt.

Heldigvis er det også noen ordinære knapper, hele 13 stykker som styrer den mest brukte navigeringen. Disse er derimot små og sitter for tett inntil hverandre i vår smak.

Den litt rare formen på fjernkontrollen, som er veldig tynn på den ene siden og veldig tykk på den andre gjør at den ligger litt rart i hånden. Det virker nesten som om fjernkontrollen gikk rett fra designteamet til produksjon, den er rett og slett ikke særlig brukervennlig.

Selv om vi har mye å utsette på Kameleon 8, har vi også litt skryt på lager. Fjernkontrollen er stilren, og som nevnt tidligere er den også veldig robust. Vi mistet den ved et uhell i bakken under testing, og den fikk ikke antydning til en skramme!

Ymse notiser

Det kanskje sprøeste med Kameleon 8 er måten den oppgraderer koder på. Ved å ringe inn til One For All, eller gå inn på nettsiden deres, laster man inn kodene ved å holde fjernkontrollen inntil telefonen eller høyttalerne på PC-en.

En rekke pipelyder har nå gjort kontrollen oppdatert på nytt hardware. Synes du det er sært? Ja, det gjør vi òg!

Ellers bruker fjernkontrollen batterier av typen AAA, og skal vare opp til et halvt år ved ordinær bruk.

Se konklusjonen for oppsummering av One for All Kameleon 8.

One For All Xsight Colour

Logitech Harmony 525

Logitech Harmony One

One For All Kameleon 8

One For All Xsight Colour

Logitech Harmony 525

Logitech Harmony One

One For All Kameleon 8

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen