TEST: Fire fine apper som gjør sommeren bedre
Test
(Bilde: Shutterstock/montasje)

Fire fine apper som gjør sommeren bedre

Her er ukens app-anbefalinger.

Pek og reis

Det er deilig å være norsk i Danmark. Men danskene sender deg gjerne verden rundt, via sin norske versjon av appen Momondo.

Hvis du er lei av den norske «sommeren» allerede, er det fortsatt mulig å redde stumpene ved å ta første og beste fly sørover. Og da mener jeg selvsagt Kristiansand, og til og med destinasjoner enda lenger unna. Kanskje har du fått anbefalt et spesielt område i Barcelona eller på Kreta. Da kan du via appen markere området med fingertuppen, og så får du opp prisinformasjon om hotellene innenfor det valgte området. Fiffig. Deretter kan du bestille fly via samme app.

Når du åpner appen, kan du straks legge inn ønsket dato og destinasjon, for den vet allerede hvor du er, og deretter velger du antallet reisende. Så velger du flyreisen blant alle søkeresultatene som kommer opp, før du videresendes til flyselskapet eller et nettreisebyrå for betaling. De billigste blir listet opp først. Deretter kan du velge å finne et hotell, da er det bare å klikke hotellfanen rett ved siden av flyfanen. Så velger du by. Klikker du på kikkertsiktesymbolet ved siden av stedsvalg, kan du velge blant hoteller på stedet der du er. Det vil uansett dukke opp fire faner, som er Beste vurdering, Billigst, Nærmest og Mest populær, og under fanene listes resultatene opp i stigende eller synkende rekkefølge, alt ettersom. Men du kan også klikke på symbolet øverst til høyre for å komme til et kart der du kan markere området du er interessert i via adresse, ved å feste en nål, eller ved å tegne en sirkel rundt det aktuelle området. Sirkelen kan godt være oval. Deretter kan du zoome inn og vurdere hotellene i området eller filtrere dem etter stjerner, pris, overnattingstype, rangering og fasiliteter. Etterpå kan du velge hotell, og du blir videresendt til Booking.com eller en annen bookingtjeneste for hoteller, der du kan fullføre bestillingen.

Momondo

Format: Android og iOS
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Småbarnsferie

Feriestemningen er sjelden så laber som under hastepakkingen rett før avreise. Og det hjelper sjelden med høylytte, uproduktive innspill fra den yngre garde.

Mange pakker kofferten i disse dager, mens andre leser app-anmeldelser for å utsette pakkingen til siste liten. Enkelte aner ingenting om å pakke, bortsett fra at de har fått en liten koffert eller bag med bilde av Hello Kitty, eventuelt Batman på. Nei, jeg mener ikke Justin Bieber, men eventuelle smårollinger som gleder seg enormt til ferien. Før de pakker, kan de øve seg med en app! Norske Boggatap har laget flere pedagogiske apper, noen lekeapper og noen som har litt av begge deler, som Bogga Vacation. Når du starter appen, står det «for grown-ups» oppe til venstre. Det betyr ikke at appen ikke er til barn, det er bare litt info til voksne.  

Først dukker det opp en tom koffert med masse innhold rundt omkring. Enkelte av tingene passer oppi, så de skal med. Neste steg er flyplassen, der mobilen skal settes i flymodus og pass og billetter hentes fram før flyturen starter. Og barn skal kiles! I appen kan du lage sandslott, som du deretter kan ta bilde av ved å trykke på kamerasymbolet. Da havner bildet i kamerarullen. Du kan også presse juice og helle den i glass, dekorere glasset, sette i sugerør og «drikke» juicen. Skattejakt hører med på ferie, og du kan åpne skattekart, grave opp skattene og åpne skattkistene med de rette nøklene.

Bogga Vacation

Format: Android og iOS
Pris: 29

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Elektronika 101

Kygo har gjort det stort med synthene sine, både i Norge og utaskjærs. «Det kan da umulig være vanskelig å spille sånn,» tenker du. Noen har tenkt på deg!

Endelig er det ferie, og kreativiteten kan få fritt utløp. På tide å skrive den novellen du aldri ble helt fornøyd med i niende, gjøre unna de seks siste sidene i blokkfløyteboka som du gikk glipp av fordi du reiste til Kanariøyene med familien og glemte igjen fløyta hjemme. Og så var det den ukulelen, da, der du pusset halsen så lite at du fikk flis i fingeren og skjenn av sløydlæreren.

Men musikken har du jo! Kanskje ikke ennå, men så snart du har lastet ned Electro Pad kan du lage original, prisvinnende og sjelfull elektronika, så intet sete er tørt på feriestedet, enten det er på hytta eller på Costa del Kongsvik. Oppsettet er heller ikke så avansert. Først velger du Edit nede i høyre hjørne. For hver enkelt lyd/sample kan du velge pitch, du kan slå av og på loop, og slå av og på «spill når tast holdes nede». Startpakken består av 12 gratislyder, og avansert pakke 1 og 2 er også gratis. Totalt får du altså 36 lyder å boltre deg med uten å betale. De tre neste 12-lydspakkene koster 12 kroner hver. Trenger du enda flere lyder, prøv Dubstep Pad og Trap Pad.

De som har hatt en kassettspiller en gang, vet hvordan de skal spille inn låten. Den røde, runde knappen betyr opptak, mens den blå trekantpilen betyr avspilling av mesterverk. Hvis du har spilt inn noe, vil en tom navneboks dukke opp når du spiller det av, slik at du kan døpe komposisjonen. Når du har laget noen snutter, kan du velge Playlist for å spille dem av, og dem du vil dele med andre, kan du markere før du trykker på «livshjul»-symbolet og deler dem på SoundCloud eller lagrer dem på telefonen. Så enkelt er det å være Kygo! Vel, nesten. 

Electro Pad

Format: Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Windows Phone »

Herlig tidsfordriv

Skiing Yeti Mountain er et herlig spill der du har over 800 nivåer å bryne deg på. Du starter på toppen av fjellet, og skal med kattemyke sveip på skjermen svinge deg forbi dyr, skog og porter på vei ned de bratte bakkene.

Det å kontrollere skikjøreren er en fryd, og når man har lært seg hvor harde eller raske sveip som må til for å få til akkurat den svingen man ønsker flyter det utrolig bra. På vei ned fjellet blir du tatt tiden på, og jo bedre tid du har jo mer erfaringspoeng får du. 

Poeng du kan bruke på å utstyre skibomsen din med kult og nytt utstyr. Når du har gjort det bærer det opp på toppen av fjellet igjen. Jeg hadde en litt zen-aktig opplevelse med spillet etter hvert som jeg danset meg mer og mer elegant ned de bratte fjellskrentene. Det er ukomplisert, men samtidig til tider akkurat passe vanskelig slik at man må følge nøye med.

Herlig tidsfordriv som passer til alle og enhver.

Skiing Yeti Mountain

Plattform: Android og iOS
Pris: Gratis

Last ned til Android – Last ned til iOS 

Ukens mobilspill er hentet fra Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »

Se tidligere Ukens apper på denne samlesiden »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen