TEST: Disse appene hjelper deg med forsettene
Test
(Bilde: Shutterstock)

Disse appene hjelper deg med forsettene

Se hvilke tre apper som kan hjelpe deg med å nå målene dine.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Januar er snart over – men du har vel ikke gitt slipp på nyttårsforsettene dine ennå?

På oppdrag for TV 2 hjelper deg har Amobil, i samarbeid med atferdsforsker Asle Fagerstrøm fra NITH, funnet frem til de beste appene for å nå nyttårsforsettene dine. Dette er en veldig åpen kategori, men noe av det folk flest forbinder med nyttårsforsetter er slanking, trening og det å forandre uvaner.

Etter å ha sjekket rundt 40 apper til Android, iOS og Windows Phone landet vi på disse appene til Topp 3:

3. MyFitnessPal / Kaloriteller

Dette er en særdeles omfattende slanke- og treningsapp, som særlig vil passe for de som både trener og teller kalorier for å gå ned i vekt. Du må først opprette en profil, og samtidig sette deg et mål. For eksempel kan det være hvor mye du ønsker å gå ned i vekt. Deretter regner appen ut hvor mange kalorier du bør klare deg på per dag, og hvor mye trening du trenger, for å nå målet.

I ukene og månedene som kommer er det meningen at du skal plotte inn alt du spiser i løpet av dagen, som en slags kaloridagbok. Dette gjør deg i det minste bevisst på kaloriinntaket ditt, og det kan muligens avsløre hvorfor tidligere slankekurer kanskje har feilet. MyFitnessPal / Kaloriteller er en svært populær app, og fungerer veldig bra for «kaloritellere». Pene menyer, enkel i bruk. Flott at den finnes til både Android og iOS.

Last ned: Android / iOS

2. RunKeeper

Amobil har tidligere kåret RunKeeper til den aller beste treningsappen på markedet, og det har ikke endret seg. Appen er enkel i bruk, den har flere motiverende funksjoner, samt at den kan brukes sammen med pulsbelter og treningsarmbånd, og ikke minst andre apper.

Rikitnok fungerer Endomondo fungerer veldig likt som RunKeeper, og er et nesten like godt alternativ. Til Windows Phone er Runtastic den beste appen. De aller mest ivrige sverger for øvrig til Strada (sykkel eller løping). Hvilken treningsapp som er best for akkurat deg, kommer nok mye an på hva vennene dine har, eller hva slags utstyr du har, men vi tror RunKeeper er «best for folk flest», og dermed får den 2. plassen her.

Last ned: iOS / Android

1. Way of Life

Way of Life er en glimrende app som vi mener kan bidra sterkt til å gir brukeren bedre selvkontroll eller selvdisiplin, og dermed være bedre rustet til å nå andre mål. Gratisversjonen gir deg muligheten til å velge inntil tre vaner som du ønsker å jobbe med. Hver dag skal du huke av på om du for eksempel har røyket eller spist sukkertøy (negativ) eller om du har trent yoga eller øvd på gitar (positivt), eller andre ting du ønsker å gjøre noe med. I oversikten ser du etter få dager hvor flink du har vært (motiverende) eller hvor dårlig du har vært (potensielt motiverende) til å jobbe med dine egendefinerte mål.

Det finnes mange slike apper, men denne har et veldig pent grensesnitt og er svært enkel i bruk. Dessverre finnes Way of Life kun til iOS. Appen som gjorde at vi fant denne, var imidlertid Android-appen Hab it! – og det finnes flere apper som ligner.

Last ned: iOS (gratis, 35 kroner hvis du vil jobbe med mer enn tre ting).

Les også: Her er våre app-favoritter fra året som gikk

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen