TEST: Disse appene anbefaler vi

Test Disse appene anbefaler vi

(Bilde: Shutterstock)

Her er ukens anbefalte apper!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Møteautomat

Det er snart sommer! Ikke at vi har merket så mye til den ennå, men det står så i Sunrise- kalenderen.

sunrise.
sunrise.

Vårslappheten har uansett for lengst inntatt landet, men av en eller annen grunn ser det ut som at møtelysten øker nå i månedsskiftet. Uansett synes man å merke en viss yrhet hos sine kolleger når vi går inn i de siste ukene før ferien. Alle finregner på dager og timer, sikkert for å finne ut hvordan de kan yte mest mulig før de må forlate kontorpulten under de forhåpentligvis varmeste ukene i sommer.

Kalender-appen med det innsmigrende navnet Sunrise er slett ikke det verste valget hvis man skal prøve å planlegge møtevirksomheten fram mot sommeren, eller planlegge i det hele tatt. Det er en svært tiltalende app, og den har nettopp fått en svært nyttig funksjon. Sett at du får en forespørsel om et møte i løpet av neste uke. Du vil da sende noen forslag, så får du noen motforslag, og fire e-poster senere er møtet planlagt. Med nyvinningen Meet kan du sende de ledige timene som en link til den som vil møte deg, slik at de selv kan velge en tid som passer. Når du starter appen, vil du få instrukser om å legge til et Meet-tastatur. Slik legger du det til: Generelt, tastatur, tastaturer, legg til nytt tastatur, Sunrise. Så gir du det full tilgang. Når du er i appen og skal velge tastatur, trykker du på "jordkloden" nede til venstre og velger Meet – Sunrise. Så kan du klikke inn noen tidspunkter som passer for deg, og det lages en lenke du kan kopiere inn i mailen eller skrive inn. Adressaten klikker så på lenka og får se alle forslagene til møtetider som du har sendt, under overskriften "Meet with..(navnet ditt)", og velger et tidspunkt. For å bekrefte tidspunktet skriver adressaten inn sin e-postadresse, og klikker så på Confirm-boksen. Deretter får begge en bekreftelse på møtet, som kan klikkes rett inn i kalenderen. Enkelt og greit!

Sunrise

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android »  Last ned til iPhone »

Bli kringkastingssjef!

Begynner du å bli lei av de gamle NAS-ene som rusler av gårde litt for seint mens de bråker litt for mye? Syns du Plex blir for omfattende til ditt bruk?

Mange begynner å få mange muligheter til å spille av innhold på TV. De fleste som leser denne spalten har enten Apple TV, Xbox, smart-TV eller en av de billigste alternativene, Chromecast. Og noen er sikkert på jakt etter en enkel å grei måte å strømme video, bilder og musikk på. Google Cast sender innhold fra nettet til Chromecast, og Videostream, som også fins for Android, sender video fra mapper på PC-en til TV-en.

Det fins også apper som sender video til TV-en enkelt. En av de mest populære er AllCast, som kan sende og motta et bredt utvalg av filtyper til og fra svært mange typer strømmeverktøy.

Når du åpner appen, må du tillate at den får tilgang til bilder og video. Deretter velger du en video eller et bilde, og så må du velge hva slags sendeplattform du vil bruke. Her i huset kan jeg blant annet velge mellom Chromecast, Apple TV, Samsung Smart-TV og en forsterker. Når du har valgt en video, velger du strømmemottaker, som kan være Chromecast, Apple TV, Xbox, Roku, WDTV, en del smart-Tver og DLNA-mottakere. Så er det bare å nyte resultatet. Får du problemer, kan det være at brannmuren din er i strengeste laget, og må omkonfigureres litt.

Anbefal gjerne andre strømmemetoder i kommentarfeltet!

AllCast

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android »  Last ned til iPhone »

Perfekt treningsøkt

Det nærmer seg siste mulighet for å komme noenlunde i form til å slappe helt av i ferien.

Du har kanskje, som meg (og bjørnen) passet på å lagre mest mulig energi i løpet av vinteren, energi som skal hentes ut i den tiden av året der man beveger seg ut av huset i strekk på mer enn ti minutter. For da trenger du en real økt, spesielt hvis du planlegger å stå i timevis ved gassgrillen og imponere gjester. Du kan ha lagt merke til at få griller har utfellbart sete, og grunnen er at du da ville risikert å måtte hjelpe til med andre ting i huset mens du trenger tiden til å filosofere over din livsgjerning og villig spre din hardt opparbeidede kunnskap om sauser og marinadeteknikk. Uten å risikere at alt svir seg under en uvettig tur til kjøkkenet. Grilling krever en viss utholdenhet, uten at man nødvendigvis trenger å engasjere personlig trener på Sats for å oppnå den nødvendige kondisjonen.

Da holder det ikke med en sånn passe workout, den må være perfekt. Det er her Perfect Workout kommer inn. Det følger faktisk med en personlig trener med appen, men den er digital, og venter trippende utålmodig på deg når du har startet appen. Treneren gjør øvelsene slik du skal gjøre dem, samtidig med at en stoppeklokke angir når du skal trene og når du skal hvile. Vil du ha en ekstrapause underveis, kan du bare trykke på mobilen, så går appen i pausemodus. Øvelsen "Excercise Full Body" følger med appen, men for et par tiere får du mange flere typer treningsøkter, og fjerner reklamebannere. I tillegg til nevnte øvelse, kan du da velge mellom to typer strekkeøvelser, mellomgolvsøvelser, bein og rumpe, bryst og armer, slankeøvelser, kardiotrening, muskelbygging og six-pack-trening. Favorittøvelsene kan festet til hjemskjermen.

«Six-pack» så ut som en svært slitsom øvelse. Men du kan jo gå for den flytende varianten hvis du syns du fortjener det etterpå!

Perfect Workout

Format: Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Windows Phone »  

Tut og kjør

Det å kjøre bil midt i rushtiden er et lite mareritt i seg selv. I Does not Commute gjør de hele opplevelsen så mye verre ved at du skal kontrollere samtlige biler som skal bevege seg fra A til B. 

Du starter med å manøvrere en bil. Den akselererer av seg selv, og det eneste du trenger å bry deg med er å svinge til høyre eller venstre ved å trykke på korresponderende side på skjermen. Når målet er nådd, skrus imidlertid tiden tilbake, og en ny bil popper fram. Nå skal denne også flytte seg fra et sted til et annet på akkurat samme tid som forrige bil.

Og herfra bare baller det på seg med bil etter bil. Og veiene deres krysses naturlig nok mange ganger, slik at du står i fare for å kollidere nesten hele tiden. Og som om ikke det er nok har du kun en gitt mengde tid å få alle bilene gjennom dette puslespillet på før det er game over.

Spillet ser flott ut, og de korte tekstene som forteller hvem og hvorfor sjåføren skal dit den skal er velskrevne og innimellom utrolig morsomme. Underholdende blanding mellom puslespill og bilkjøring.

Does Not Commute

Plattform: Android, iOS
Pris: Gratis

Ukens mobilspill er levert av Gøran Solbakken i Gamer.no. På denne siden finner du tester av hundrevis av morsomme spill til mobilen og nettbrettet ditt »

Få med deg alle våre app-guider på denne samlesiden »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen