TEST: Dette er ukens apper
Test
(Bilde: Shutterstock)

Dette er ukens apper

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Alarmen går!

Kan ikke ti ville hester få deg opp om morgenen? Eller har du gått med tanker om å prøve det? I begge tilfeller er du nok moden for sterkere lut enn en vanlig alarm-app.

En kamerat av meg kjøpte en vekkerklokke med hjul på, og hver morgen klokka sju ringte den og kjørte av gårde på hvinende dekk. Den tredje gangen en vekkerklokke av den typen møtte de evige snooze-marker, denne gangen etter å ha fått en laptop kastet etter seg, begynte vekkingen å bli et økonomisk problem. Nå var gode råd dyre. Eller kanskje ikke? Microsoft har sine beste øyeblikk i en garasje, og nylig skrudde de sammen en app som kun fungerer på Android-telefoner. Det er en ganske uvanlig alarm-app som skal få deg opp om morgenen – ved at du fullfører en av flere mulige utfordringer. Det kan være at du må si en frase, ta en selfie med et visst ansiktsuttrykk, ta bilde av noe med en viss farge, eller noe helt annet. Klarer du det ikke en viss tid, tror appen at du har sovnet, og den ringer igjen.

Når du starter Mimicker Alarm, velger du først alarmer og volum, samt hvilke dager alarmene eventuelt skal gjentas på. Deretter kan du velge hvilken måte du kan slå av alarmen, standardoppsettet er en tilfeldig miks av fotografering av motiv med oppgitt farge, å vise et ansiktsuttrykk eller lese en vanskelig frase høyt.

Mimicker Alarm fungerer best når du er tilkoblet nettet, men det er ikke et absolutt krav. 

Mimicker Alarm

Format: Android
Pris: Gratis 

Last ned til Android » 

Bli musiker på rappen!

Har du drømt om å lage tekst og musikk med artige bokstaver, tegn og kryss over og under? Noter og besifring, heter det visst. Det trenger du ikke kunne.

Mange musikere kan faktisk hverken noter eller noe instrument. Men det de fleste av dem har, er musikalitet og evnen til formidle den på et eller annet vis, enten i form av sang, eller ved å lære seg noen enkle grep på gitar. Eventuelt ved å spille trommer. Det blir litt mer komplisert når man beveger seg over på blåseinstrumenter og piano, tror jeg. Men det blir mest tipping, siden jeg selv kun kan de tre gitargrepene jeg lærte som 11-åring, og blokkfløyta uheldigvis brant opp. Nå kan en app overta der kreativiteten møter veggen.

Apples app Musikkopptak er noe så snedig som en lydopptaker som forstår seg på noter, akkorder og de andre greiene som utgjør musikk.

Når du starter appen, er det bare å trykke på en stor, vennlig opptaksknapp midt på skjermen, og nye opptak legger seg pent på en liste. Synger du en strofe inn i den, dukker lyden opp med artige bokstaver ved siden av, slik at det ser gjennomtenkt og musikalsk ut. Dermed blir det mulig å dele musikken ved å samle på akkordene, eller du kan legge til trommer og bass automatisk. Som regel blir det ikke så verst, og i verste fall kan man fjerne det etterpå. Deling er enkelt, i tillegg til at du kan importere alle lydsnuttene inn i Garageband og andre musikkredigeringsapper for å jobbe videre med ideene dine. For det er ideer som lagres, dermed er det engelske originalnavnet på appen, Music Memos, «musikknotater», mer dekkende enn det norske navet appen har fått.

Musikkopptak

Format: iPhone
Pris: Gratis

Last ned til iPhone » 

Bokbussen

Hør en lydbok om dagen og pust med magen, sier legen til meg. Han mener at lydbøker er roten til alt godt. Og mange har en time eller to til rådighet hver dag. 

Viltre barn på bussen er vel og bra, men om de ikke er dine, kan det være like greit å holde gullkorn og hyling unna ved hjelp av hodetelefoner og en god lydbok. Det kan også lønne seg å ha betalt billetten, så du ikke blir avbrutt av hissige billettkontrollører. Og hvis du har glemt å laste ned lydboka før du dro, kan det være kjekt å strømme boka, noe som er en ny funksjon i Windows Phone-versjonen av appen. Pauser synkes til alle enhetene dine, så du kan fortsette der du slapp. Et utvalg på 180 000 innleste engelske bøker lar seg jo også høre. Dette skrev vi om Audible høsten 2014:

Leser du e-bøker fra Amazon, kan du ta en pause og så fortsette å lese der du sluttet, selv om du har byttet plattform på togstasjonen, eller byttet plattform fra mobil til nettbrett eller pc. Etter at de ble kjøpt opp av Amazon, har Audible implementert det de kaller «Whispersync for Voice». Nå kan du lese en e-bok, ta en pause og fortsette der du slapp med lydboka på toget – mot et pristillegg på et par-tre dollar per bok.

Lydbøkene kan kjøpes på Amazon.com for rundt 15 dollar stykket for en vanlig roman. Du kan også abonnere på lydbøker for drøyt 20 dollar i måneden. Da kan du høre på to lydbøker. For omtrent samme prisen kan du kjøpe to e-bøker hos Amazon.

Audible 

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app 

Last ned til Android »   Last ned til iPhone »   Last ned til Windows Phone » 

Timesvis med gratis spillmoro

Age of Wushu Dynasty er et massivt nettrollespill på mobil. Kanskje ikke den sjangeren de aller fleste forbinder med plattformen, men utviklerne i Snail Games viser i hvert fall at det er mulig å lage gode spill også her.

Du starter med å velge deg ut en av fire ulike klasser. De er alle Kung Fu-baserte, så forvent slag, spark og angrepskombinasjoner som får deg til å se ut som Bruce Lee i toppform. En del av det man gjør, som for eksempel å løpe til og fra oppdragsgivere, er automatisert.

Det er imidlertid når spillet gir deg kontroll og kaster deg inn i kampene at spillet skinner. Kampsystemet er tilsynelatende enkelt, men du har muligheten til å både hoppe unna, finte angrep og gjøre en rekke angrepskombinasjoner. Det har mye dybde, og man må holde tunga rett i munn for ikke å dø underveis.

Grafikken er også bra, det er mange timer med spill og jeg har enda ikke møtt på noen betalingsvegger, selv om spillet er gratis.

Age of Wushu Dynasty

Format: Android, iOS
Pris: Gratis

Last ned til Android – Last ned til iOS 

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no. På denne siden hos Gamer.no finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen