Denon Heos 1 + Denon Heos HomeCinema

Test Denon Heos 1 + Denon HomeCinema

Denon Heos 1 + Denon Heos HomeCinema (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Vi har testet både Denon Heos 1 og Denon HomeCinema

Vi liker spesielt godt den ene av dem.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

De to nye Heos-modellene føyer seg inn i Heos-serien med mange av de samme likhetstrekkene som de øvrige modellene. 

Både Heos 1 og Heos HomeCinema har det til felles at de trenger marginalt med kabler for å brukes, og appen på telefonen din spiller en sentral rolle i å styre enhetene.  

Til å installere de to mot hjemmenettverket ditt følger det med en egen kabel som kan minne deg om en vanlig jack-kabel. Ved å starte opp appen følger du bare anvisningene på skjermen så vil enheten være koblet til i løpet av kort tid. 

Heos 1 er liten, men gir likevel godt med lyd fra seg .
Heos 1 er liten, men gir likevel godt med lyd fra seg . Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

I bruk er appen blitt noe bedre siden sist vi testet den. Den ser ut til å være langt mer stabil, i tillegg til at mer støtte er kommet på plass. Vi vårt tilfelle testet vi med kilder som Spotify, direkte fra dekoderen og via en Blu-ray-spiller på lydplanken, og Spotify via mobilen på Heos 1. Samtidig testet vi også ut nettradio via TuneIn. 

Heos 1 sklir inn som det minste alternativet i Heos-serien, men har et lite ess i ermet. Den kan nemlig brukes på batteri, hvor du som ekstrautstyr kan kjøpe en dedikert batteripakke. Dog er denne batteripakken nokså kostbar – med en prislapp på 848 kroner – som nesten tilsvarer halvparten av prisen på selve høyttaleren. 

Koster du dog på deg denne pakken får du en rekke flere muligheter dersom du har behov for en høyttaler som kan flyttes rundt. I denne pakken du dessuten en Blåtann-dongel og en gummipakning som gjør høyttaleren mer værbestandig. Den gjør Heos 1 riktignok ikke vanntett, men sprutsikker, som kan være hendig om du vil ha den stående ute eller på kjøkkenet. 

Lydmessig kan Heos 1 by på en forholdsvis god lydstyrke der du selv på høyt volum får en høyttaler som spiller fattet, hvor både mellomtonen og diskanten ikke oppleves skjærende. Det eneste denne lille sjarmøren mangler er en kraftigere bassgjengivelse. Selv om mellomtonene er kvikke og har mye snert, savner vi de dypere tonene

Bass er det dog noe Heos HomeCinema har mer enn nok av. Her følger det med en trådløs basskasse som kan være litt kresen på plassering. Vi testet ut ulike muligheter, og bassen ble fort for mye av det gode når du plasserte den inneklemt. Vår erfaring er at denne bassen liker seg bedre i litt mer åpent landskap, hvor presisjonen og trøkket blir mer riktig. 

Utover en plasseringskresen bass er lyden i HomeCinema meget bra. Her får du et godt og bredt stereoperspektiv til en lydplanke å være, samt at den også gir deg gode opplevelser når du ser på film. 

Vi kan anbefale deg Denons nye lydplanke.
Vi kan anbefale deg Denons nye lydplanke. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Heos 1 er et godt gjennomført produkt, men vi syns at en for høy pris på batteripakken og en litt manglende bass gjør at den går glipp av et Anbefalt-stempel fra oss. For batteripakken er det som gjør hele forskjellen med denne modellen etter vår mening, og kombinert blir prisen omtrent den samme som for storebror Heos 3. Riktignok inneholder også batteripakken en Blåtann-dongel og pakning for vannbeskyttelse. 

Når det kommer til Heos HomeCinema er dette en god lydplanke, som har de tilkoblingene du trenger. og ikke minst gir deg god lyd for pengene. Dog må du bruke litt tid på å plassere bassen riktig. Vår erfaring er at den liker seg best med mye luft rundt seg. Alt i alt er dette et produkt vi ikke har noen problemer med å anbefale deg. 

Alternativer

Denon Heos er en serie med gode høyttalere. Men det finnes også andre produsenter som kan skilte med det samme. En av disse er Sonos, som var den første produsenten til å ta fatt på slike strømmehøyttalere, og som med tiden har laget mange gode produkter.

En annen produsent som også har flere strømmehøyttalere er Samsung. Selskapet har de siste par årene startet sin egen lab med lydeksperter (Ekstra), og satsingene har begynt å gi resultater. En av seriene er selskapets M-serie, som kan være verdt å ta en kikk på. 

Gå til side

Denon Heos HomeCinema

"Denon Heos HomeCinema er en godt gjennomført planke »"

Fordeler

 • Godt stereoperspektiv
 • Fungerer godt til film
 • Enkel og stilren
 • Godt med bass
 • Enkel å montere
 • Kan enkelt brukes sammen med andre Heos-enheter

Ting å tenke på

 • Bassen krever tilpassing

Denon HEOS 1

"Heos 1 er en liten sjarmør som gir deg mye krutt for pengene"

Fordeler

 • Liten og lett plassere
 • Gir flere muligheter med batteripakken
 • God mellomtone og diskant
 • Grei batteri-tid
 • Tåler vannsprut
 • Kan brukes sammen med blant annet lydplanken i Heos-serien

Ting å tenke på

 • Lite dypbass
 • Batteripakken er dyr
 • Bør ha batteripakken

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen