Denon Heos 1 + Denon Heos HomeCinema

Test Denon Heos 1 + Denon HomeCinema

Denon Heos 1 + Denon Heos HomeCinema (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Vi har testet både Denon Heos 1 og Denon HomeCinema

Vi liker spesielt godt den ene av dem.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Godt med krutt i liten innpakning 

Denon Heos 1 er en forholdsvis liten høyttaler, likevel får vi oss en overraskelse når vi skrur opp volumet. Det er en lett gjenkjennelig lyd vi får servert, som i likhet med de andre modellene i Denon-familien er god på detaljer og trøkk. 

Både diskanten og mellomtonen gjør en solid jobb med å frembringe klare og skarpe toner uten at det blir plagsomt å høre på, og mellomtonen har i tillegg en solid snert og trøkk i de litt lavere i frekvensene. 

Med tanke på størrelsen er også bassen til stede, selv om den ikke har noe dypbass å skilte med. Ergo er ikke dette en høyttaler som vil fylle store og mellomstore rom med mye trøkk, men til små rom klarer den seg godt. 

Heos 1 er liten, men gir likevel godt med lyd fra seg .
Heos 1 er liten, men gir likevel godt med lyd fra seg. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Heos 1 kan også med hell brukes som et supplement dersom du for eksempel har en større Heos-høyttaler fra før. Vi testet ut å bruke den sammen med en Heos 7, og selv om Heos 1 ikke bidrar med noe mer bass gir likevel mellomtonen og diskanten fra seg nok kraft og presisjon til at det har noe for seg.

Vi testet også å kjøre denne sammen med lydplanken, og med mulighet for å bruke Heos 1 med batterier blir den dessuten meget enkel å plassere uten at du trenger å ta hensyn til kabler. Lyd-kvaliteten forblir den samme selv om du bruker den med batterier.

Lydplanke med dundrende bass

Tar vi turen over til Heos HomeCinema leverer denne også et lydbilde som er fullt i tråd med hva du får ellers fra Heos-serien. Her kan du riktignok gå inn og velge mellom noen ulike forhåndsprogrammerte justeringer av lyden, men vi velger å beholde den nøytrale varianten. 

Dette er de eneste knappene på Heos HomeCinema.
Dette er de eneste knappene på Heos HomeCinema. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lydplanker i seg selv erstatter sjelden et komplett hjemmekinoanlegg når du skal se en film, men her har du altså mulighet til å supplere med for eksempel Heos 1 som bakhøyttalere. 

Lyden i selve Heos HomeControl er god, hvor den klarer å gi deg et godt, detaljert lydbilde som har et forholdsvis bredt perspektiv. Selv om du skrur volumet opp mot hva som er maks bevarer anlegget en god fatning, og oppleves ikke som skrikende eller masete. 

Hvor Heos 1 på grunn av sin størrelse ikke kan by på all verden av dypbass, blir det til tider nesten for mye av det gode med Heos HomeCinema. Bassen som følger med er trådløs, og gir i så måte en frihet til å plassere den hvor du selv ønsker. Dog krever den litt luft rundt seg. Vi testet ut å plassere den bak en sofa i et hjørne, og da ble den for mumlende og intens etter vår smak. Ved å plassere enheten litt mer i det fri, ble den mindre intens og buldrende, og bassen ble mer kjapp i takten.  

Til film er den faktisk overraskende god, og ved hjelp av et par høyttalere bak får du en løsning som gir deg få kabler og en lydkvalitet som absolutt er godkjent. Til musikk klarer den seg også godt, hvor du får et bredt stereoperspektiv til å være en lydplanke.  

Bli med til siste side der dommen faller »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen