Denon Envaya.

Test Denon Envaya

Denon Envaya. (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Denons lille Bluetooth-høyttaleren har masse trøkk – og den lader mobilen din

Vi har testet Denon Envaya, som har ti timers batteritid og super lyd.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Denon Envaya

Størrelse: 25,5 x 14,0 x 4,8 cm 
Vekt: 1,3 kilo
Batteritid: Opptil 10 timer. Hurtiglading på 2,5 timer.
Trådløs tilkobling: Bluetooth med AptX, opptil 8 enheter – 3 av dem samtidig
Innganger: AUX, USB for lading
NFC: Ja, for enklere Bluetooth-paring
Pris: Kr 1 698,- inkl. mva.
 

Små, portable Bluetooth-høyttalere finnes det uendelig mange av på markedet – men de aller fleste låter egentlig ganske begredelig. Forventningene var derfor ikke så veldig store da vi fikk inn Denon Envaya, selv om riktignok Denon-navnet gjorde oss litt mer optimistiske enn vanlig.

Overraskelsen var stor da vi første gang skrudde den på og begynte å spille noen tilfeldig valgte låter. Kommer det  mye bass ut av den lille boksen? Denon Envaya leverer nemlig imponerende fyldig og god bass, og selv om høyttaleren bare måler forholdsvis beskjedne 25,5 x 14 centimeter spiller den såpass høyt at lyden fint fyller en stue i vanlig størrelse. 

Mye bass er selvfølgelig ikke det samme som god lyd. Men Denon Envaya låter veldig bra, selv om vi savner litt i de høyere toneområdene. Lydbildet er kanskje litt ubalansert, med litt for mye bass og litt for lite diskant. Når vi spilte musikk fra iTunes på Mac brukte vi equalizer-funksjonen i iTunes til å justere opp diskanten litt – og det synes vi ga et bedre resultat. 

Uansett – vi har ikke prøvd andre batteridrevne høyttalere i denne størrelsen som har hatt like god lyd som Denon Envaya.

Denon Envaya og mobiltelefon.
Denon Envaya og mobiltelefon.Foto: Denon

Pen design

Høyttaleren er forholdsvis flat – 4,8 centimeter, og ved å presse lett øverst på baksiden av høyttaleren vipper lokket på baksiden ut og fungerer som stativ for høyttaleren. Konstruksjonen gjør at høyttaleren tar liten plass når den ikke er i bruk.

Frontdekselet på høyttaleren kan tas av, og i tillegg til det svarte eller hvite standarddekselet følger det med fire utskiftbare frontpaneler i ulike farger. Bak dekselet skjuler det seg tre høyttalerelementer; to fulltoneenheter på 57 millimeter og en passiv bassenhet på 100 mm. 

Høyttaleren støtter AptX, som gir bedre lydkvalitet ved avspilling over Bluetooth, forutsatt at enhetene i begge ender støtter det. Ifølge Denon brukes den nyeste AptX-teknologien med lav forsinkelse. Med en forsinkelse på 32 millisekunder i stedet for standard Bluetooths 150 millisekunder skal Envaya være bedre egnet som høyttaler når du ser på film, siden du reduserer problemer med «lip sync» eller andre tilfeller hvor lyd og bilde ikke er helt synkronisert. 

På toppen av høyttaleren finner du knapper for volum, demping av lyd, av-/på-knapp, samt en knapp for å pare høyttaleren med en Bluetooth-enhet. Knappene er store og gode, og en smart ting Denon har gjort er at volum ned-knappen buer innover, mens volum opp buer oppover – slik at du kan føle deg frem til knappene. Vi nevner også at høyttaleren har en AUX-inngang, slik at du kan koble til eksterne lydkilder med kabel.

Under frontdekselet er det to 57 mm fulltoneelementer, samt en passiv enhet på 100 mm.
Under frontdekselet er det to 57 mm fulltoneelementer, samt en passiv enhet på 100 mm.Foto: Denon

Du kan pare høyttaleren mot totalt åtte ulike enheter, og med Bluetooth «multi-point» kan opptil tre enheter være tilkoblet høyttaleren samtidig. Med NFC-støtte kan du også pare mobilen med høyttaleren ved å holde mobilen mot høyttaleren. 

Lader mobilen

Denon oppgir batteritiden til 10 timer. Vi har ikke gjort noen eksakte målinger, men vi har brukt høyttaleren på batteri i mange timer hver dag i flere dager i strekk – uten å måtte lade. Og når du først trenger å lade, så lades batteriet helt opp på 2,5 timer.

En veldig praktisk ting med Envaya, er at du har en USB-port på høyre side som du kan bruke til å lade opp mobiltelefonen din. 

Konklusjon

Denon Envaya er en av de aller beste batteridrevne Bluetooth-høyttalerne i denne størrelsen og i denne prisklassen vi har prøvd – om ikke den beste. Du får overraskende god lyd for pengene, og det at høyttaleren har lang batteritid og ekstra muligheter som at du kan lade mobiltelefonen din fra den, trekker opp. Vi gir derfor Denon Envaya et velfortjent Anbefalt-stempel.

Er du villig til å betale en del mer, er Libratone Zipp et godt alternativ. Den er også forholdsvis kompakt og flyttbar, veier 1,8 kilo og har nesten like god batteritid. Her kan du lese testen av Libratone Zipp »

Et lokk på baksiden av Denon Envaya vippes ut for å få høyttaleren til å stå.
Et lokk på baksiden av Denon Envaya vippes ut for å få høyttaleren til å stå.Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Denon Envaya DSB 200

"Denon Envaya leverer imponerende trøkk i forhold til størrelsen"

Fordeler

  • God og fyldig bass
  • Spiller forholdsvis høyt
  • USB-kontakt for lading av mobil
  • AUX-inngang
  • God batteritid
  • Deksler i flere farger følger med

Ting å tenke på

  • Mangler litt i diskanten

Denon Envaya DSB 200

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen