Dell U3415W.

Test Dell U3415W

Dell U3415W. (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Skjermen for deg som trenger god plass på skrivebordet

Dells nye monitor imponerer oss på mange områder.

Skjermer er et produkt som har utviklet seg i stort tempo de siste par ti-årene, og nå er det ikke lenger spesielt å ha en flat monitor koblet til PC-en din. Skjermer i bredformatene 16:9 og 16:10 er i dag helt vanlig, men nå begynner et annet format for alvor å komme på banen. 

Ekstra brede skjermer, ofte kalt ekte kino-format, kommer nå mer og mer. Vårt første møte med en slik skjerm, altså en 21:9-monitor, var en buet Samsung-modell på 34 tommer. 

Nå har vi fått inn en ny buet kjempe, denne gangen fra Dell, og modellen vi snakker om er U3415W. Dette er en slags alt-mulig-monitor som har et IPS-panel, responstid på 5 millisekunder og en oppløsning med 3440 x 1440 punkter. Vi har tatt frem lupen for å se hva du får for de om lag 8500 kronene skjermen koster. 

Når skjermen er avslått ser det ut som skjermen går helt ut til kanten. Påslått ser man fort at kanten blir noe større.
Når skjermen er avslått ser det ut som skjermen går helt ut til kanten. Påslått ser man fort at kanten blir noe større. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Utstråler god byggekvalitet

Ut av esken, som i seg selv er en enorm kartong med høy vekt, finner vi en skjerm som utstråler god byggekvalitet med et rent og stilfullt design.

Fremsiden er for det meste dominert av en matt overflate, der kun en syltynn ramme omslutter sidene og toppen av skjermen. Når skjermen er avslått ser det ut som bildet går helt ut til denne kanten, men det er ikke tilfelle. 

Foten er enkel å justere, men kunne gjerne vært litt strammere i toppen slik at skjermen ikke vagler fullt så mye.
Foten er enkel å justere, men kunne gjerne vært litt strammere i toppen slik at skjermen ikke vagler fullt så mye. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Slår vi på skjermen er det nemlig et felt på rundt én centimeter som skiller bildet fra den syltynne ytterrammen. Likevel er det en nett og smekker skjerm vi har med å gjøre, og selv om den er laget i plast gir den en god kvalitetsfølelse.

Skjermen er svakt buet, og baksiden av skjermen er i sort utførelse, og bærer det samme preget som andre Dell-skjermer. Foten er også stilren og gjør i så måte lite ut av seg.  Den kan reguleres i form av mulighet til å endre høyden på skjermen, samtidig som kan du vinkle skjermen opp eller ned. Dog har den ingen mulighet til å svinge skjermen på høykant. Foten virker solid og er presis å justere, men vi synes likevel at selve skjermen blir litt vel vinglete sideveis og kunne med hell vært litt mer fast. 

Rikelig med tilkoblinger

Dell U3415W har rikelig med tilkoblinger, blant annet har du to forskjellige HDMI-innganger, to DisplayPort-er i form av en standard og en mini-utgave, samt en vanlig DisplayPort-utgang. 

På baksiden finner du en rekke innganger.
På baksiden finner du en rekke innganger. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Videre finner du hele seks USB-porter, hvorav to er av typen USB-B. Resten er tradisjonelle USB-A-porter, som alle er merket med rask overføringskapasitet.  Den ene av de vanlige USB-portene sitter lenger ut mot siden av skjermen, på venstre side sett forfra. Dog sitter den ikke helt ut mot siden, så den er ikke alltid like enkel å trekke uten å snu på skjermen. 

Du betjener skjermen ved hjelp av berøringsknapper på fremsiden av skjermen.
Du betjener skjermen ved hjelp av berøringsknapper på fremsiden av skjermen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Enkel å bruke

Skjermen har en enkel og intuitiv meny som er oversiktlig i bruk. Du kommer deg inn i menyene ved å trykke på en av de fire berøringsknappene som sitter plassert nederst til høyre på skjermen. 

Disse knappene har god respons, og hva slags funksjon knappene har kommer opp som små ikoner på skjermen når du trykker på dem.

Også selve menyen kommer opp på skjermen, nederst i det høyre hjørnet. Den er logisk bygd opp, og du vil i de fleste tilfeller ikke trenge bruksanvisningen for å finne frem til det du her på utkikk etter. 

Her har Dell med andre ord gjort en god jobb, og spesielt godt liker vi at responsen på tastene er skikkelig, for det er lite som er mer irriterende enn å trykke som besatt på en knapp som ikke responderer. 

Bli med til neste side der vi ser nærmere på funksjoner »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen