Test Das Keyboard Model S Ultimate

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Skribentens favorittverktøy

Men du bør ha stålkontroll på touch-metoden

Markedet flommer over av mekaniske tastaturer, hvor nesten alle benytter taster fra Cherry MX. Derfor kan det være vanskelig å velge mellom alternativer med samme brytertype, som ofte varierer i pris, kvalitetsnivå og ekstrafunksjonalitet. 

Model S Ultimate fra Das Keyboard legger seg definitivt øvre prissjiktet med en lapp på rundt 1300 kroner, men skiller seg også ut på andre måter. Det mangler nemlig skrift på tastene, noe som kan virke rart for mange.

Das Keyboard Model S Ultimate.
Das Keyboard Model S Ultimate. (Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Blankt og anonymt

Det er flere grunner til at det kan være ønskelig med blanke taster. For det første er det en ypperlig måte å lære seg touch-metoden, da det er rimelig nytteløst å smugkikke ned på tastene. Det holder også barn og mindre erfarne databruker borte fra maskinen – eller tvinger dem til å lære seg touch-metoden, noe som er en vinn-vinn situasjon. Noen fristes kanskje også av det estetiske: blanke tastatur ser rimelig minimalistiske ut og i tillegg kan du se bort i fra at tasteskriften blir visket bort etter lengre bruk.

Ganske glossy.
Ganske glossy.Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Das Keyboard Ultimate ser i hvert fall rent og pent ut, men fysisk sett er det stort og bulkete. Hvorvidt dette betyr noe blir en smakssak, men det er ikke å  stikke under en stol at tastaturet kunne slanket vekk noen millimeter her og der. Den glossy overflaten ser ganske bra ut, men etter et par dager i bruk er den full av fingeravtrykk og ikke like smigrende. Vil du beholde det blanke utseendet må du ha rengjøringskluten parat, og det er vel de færreste som ønsker enda en sak i huset som må poleres for ikke å se shabby ut. 

Etter en nøyere kikk finner vi to USB 2.0-utganger på høyresiden av tastaturet. Vi har fortsatt til gode å se tastatur med utganger av versjon 3, men det er ikke så rart at de er av den gamle typen da dette tastaturet faktisk ble lansert i slutten av 2009, men har holdt sin popularitet gjennom flere år.

På undersiden er det store gummiføtter og vipper for å forhøye tastaturet. Disse er ikke dessverre ikke gummibelagt, men tastaturet ligger stødig nok selv med disse nede. 

Trykk deg videre, så ser vi hvordan Das Keyboard Ultimate duger i test »

Spesifikasjoner: Das Keyboard Model S Ultimate
   
Mekaniske brytere Cherry MX Blue, leveres også med Brown
N Key Rollover Full Key Rollover via PS/2, 6 via USB
Livslengde 50 millioner klikk
Baklys Ingen
Lysfunksjoner Ingen
Tilkobling To stykk USB 2.0, hvorav én går til USB-hubben
Kabel 2 meters USB-kabel
Tastehetter Uten skrift
ABS-plast
Tillegg USB 2.0 hub med to utganger
Overgang til PS/2
Rengjøringsklut

DatorDax sendte tastaturet til test.

Gå til side

Das Keyboard Model S Ultimate   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen