Test D-Link PowerLine AV 500 Wireless N Mini Starter Kit – DHP-W311AV

Sliter du med dårlig trådløst nett? Denne kan redde deg

Gir deg både kablet og trådløst nett i hele huset.

Fra tid til annen kommer de fleste i en situasjon der det trådløse nettverket ikke rekker frem dit man vil, og andre ganger kan det være at man bare vil forlenge det kablede nettverket uten å gjøre store inngrep i veggene. I slike tilfeller kan en såkalt HomePlug-løsning være veien å gå.

Løsningen fra D-Link, som vi nå skal teste, forlenger faktisk nettverket på to forskjellige måter. Opplegget består av to små bokser, som begge to kobles i en stikkontakt. I tillegg til dette fungerer settet som en forlenger til det trådløse nettet ditt.

Settet som vi skal teste har fått navnet DHP-W311AV, og består igjen av de to produktene DHP-308AV og DHP-W310AV. De to produktene kan kjøpes enkeltvis om du vil, eller i en pakke med én av hver – som er akkurat hva vi nå skal teste.

Bruker strømnettet ditt

9.

HomePlug er en serie med standarder, der to eller flere bokser snakker sammen via strømnettet ditt. Dette er ikke en teknologi eller merkevare som er unik for D-Link. Det finnes nemlig en rekke produsenter som produserer etter HomePlug-konseptet.

Hver boks har en nettverkskontakt, og ved å stikke to slike bokser i hver sin stikkontakt har du opprettet en bro mellom dem. Det innebærer at du kan forlenge nettverket ditt så langt du vil, så lenge det er en strømkabel som går mellom stikkontaktene dine på en eller annen måte.

Det som er spesielt for settet fra D-Link er at mottagerboksen også har et innebygget trådløst aksesspunkt. Det betyr at du kan få både trådløst og kablet nettverk ut til et helt nytt sted i boligen din.

Siden HomePlug benytter det eksisterende strømnettet er det ikke behov for å bore i vegger eller tak, ei heller noen grunn til å rive ned gipsplatene for å legge K-rør på baksiden. Det er rett og slett skremmende enkelt, og relativt rimelig.

Det eneste man gjerne trenger å gjøre er å pare enhetene, hvilket er noe du gjør ved å trykke på én knapp på hver av dem.

Ren og uskyldig design

Settet fra D-Link består av to hovedkomponenter, nemlig den rene HomePlug-adapteren DHP-308AV og adapteren med innebygget aksesspunkt, som har navnet DHP-W310AV.

Begge er holdt i en ren og uskyldig design, preget av hvit plast. DHP-308AV er klart minst, og DHP-W310AV er rundt tre ganger så stor.  DHP-308AV er tilnærmet helt glatt, men på toppen av enheten er D-Link-navnet risset inn i plasten. DHP-W310AV ser annerledes ut, og store deler av enheten er preget av luftehull for varmen som blir produsert på innsiden.

På produktenes forsider finner vi i tillegg tre statuslys, for nettkvalitet, -aktivitet og strøm. For adapteren med innebygget aksesspunkt er det også et statuslys for det trådløse nettverket.

Gir deg trådløst nett til alle steder av huset ditt

Boksene  følger den eldre standarden HomePlug AV, selv om den nyere standarden AV2 har vært tilgjengelig en stund. I utgangspunktet er AV begrenset til 200 Mbit/s, men takket være en utvidelse finnes det enheter, som disse fra D-Link, der den teoretiske ytelsen er jekket opp til 500 Mbit/s.

DHP-W310AV har som nevnt et eget aksesspunkt, og for dette kan du sette ønsket brukernavn, passord og SSID. Den trådløse standarden som støttes er 802.11n, med en teoretisk båndbredde på 300 Mbit/s. Som en del av standarden kommer begge boksene med 128-bits AES-kryptering.

D-Link oppgir en total rekkevidde på 300 meter over strømnettet, men hvordan ytelsen er i slike ytterpunkter sies det ikke noe om. Effektforbruket er oppgitt til maksimalt 3 W for DHP-308AV, og 6 W for DHP-W310AV. Husk at dette gjelder for hver enkelt enhet.

Heng med over på neste side, så ser vi på oppkoblingen og ytelsen »

Gå til side

D-Link DHP-W311AV   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen