D-Link DIR-890L, eller «Darth Router», som vi kaller den.

Test D-Link DIR-890L (AC 3200)

D-Link DIR-890L, eller «Darth Router», som vi kaller den. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

D-Links toppmodell er enkel å like og god på det meste

Denne trebåndsruteren er lett å bruke og har mange gode ekstrafunksjoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ytelse

D-Link DIR-890L er en rask ruter. Det viser våre ytelsestester nedenfor, og dessuten har dette kommet til uttrykk gjennom svært gode opplevde resultater gjennom vår flere måneder lange testperiode. 

Sammenlignet med en typisk leieruter, som du får fra internettleverandøren din, så vi på forrige side store forskjeller i ytelse. En sammenligning mot en to-tre år gammel ruter til under tusenlappen er dog ikke spesielt rettferdig, noe som gjorde at vi måtte finne en passende konkurrent, både i pris og posisjon.

Målt mot en av DIR-890Ls argeste konkurrenter, trebåndsruteren Netgear Nighthawk X6, får vi dermed følgende resultater: 

Vi testet ved å koble en Windows-PC til ruteren via Gigabit Ethernet (med kabel), dele en mappe på PC-en, og så bruke testprogrammet «LAN Speed Test» på en MacBook Pro tilkoblet via wifi. 

Det viste seg at forskjellene i overføringshastighet var størst i umiddelbar nærhet til ruterne. På 2,5 meter avstand stikker Netgears Nighthawk av med en klar seier. Denne førsteplassen innkasserer den også på lange avstander i samme etasje. 

For middels avstand i samme plan utjevner ytelsen seg, og målingene viser dødt løp mellom de to.

Vi kan likevel trekke den konklusjonen at Netgear Nighthawk X6 er best på ytelse på 5 GHz-båndet, for når vi beveger oss lenger bort fra ruterne, og dessuten også både ned og opp en etasje, da er det 2,4 GHz-båndene til de to som må konkurrere seg imellom. 

For 2,4 GHz-båndet er det noe jevnere mellom de to, men det blir fortsatt Netgears toppmodell som stikker av med de aller beste hastighetene. 

Konklusjon

D-Link DIR-890L er en rask nettverksruter med svært god rekkevidde (på 2,4 GHz-båndet). Ruteren er veldig brukervennlig og brukergrensesnittet er intuitivt. Mange kjekke funsjoner er på plass som gir deg mulight til alt fra å strømme multimediainnhold via DLNA til TV-er og smartmobiler, bestemme når internett på podens iPad skal kuttes eller hvilke enheter som skal kobles til hvilket bånd.

Der vårt første testeksemplar ofte kuttet helt og måtte nullstilles totalt ved selv små justeringer i webgrensesnittet, løste alle problemer seg da vi fikk tilsendt en ny, lik modell.

Mens denne ruteren først fikk karakter 6 av 10, har vi nå – etter å ha testet en ny enhet – bestemt oss for å oppjustere karakteren til 8 av 10. 

D-Link DIR890L har et svært intuitivt og pent grensesnitt, gode tilkoblingsmuligheter, nyttige funksjoner og gode hastigheter. Men, den blir slått på hastighet av både Netgear Nighthawk X6 og Asus' RT AC3200.

Netgears Nighthawk koster omtrent 650 kroner mindre, men sliter med et kronglete og gammelags brukergrensesnitt. Det gjør ikke Asus' RT AC3200, som dermed står frem som er svært godt alternativ om du er på ruterjakt for et hjem befolket med stadig flere dingser.

D-Link har uten tvil levert en god ruter, men Asus' ruter er enten bedre eller like god på områder som pris, brukervennlighet og hastighet. Skulle prisen på DIR-890L falle med en god femhundrelapp snakker vi et godt kjøp, men før det skjer ville vi sattset på Asus RT AC3200.

Du finner alle våre rutertester på denne siden »

Gå til side

8/10
Meget bra

Topp 10

#10 av 10

Se hele Topp 10 »

D-Link DIR-890L

"Lett å like, men forbigås av andre på pris og hastighet."

Fordeler

 • God ytelse
 • Lang rekkevidde
 • SharePort, DLNA og andre medieløsninger
 • Kan fjernstyres
 • SmartBeam og Smart Connect-funksjon
 • Enkelt og intuitivt webgrensesnitt

Ting å tenke på

 • Hastigheten noe svakere enn konkurrentene
 • Dyrere enn konkurrentene
 • SmartConnect er litt dum noen ganger

Detaljer

 • Brukervennlighet
 • Design og kvalitetsfølelse
 • Ekstra funksjonalitet
 • Ytelse og stabilitet

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen