Sound Blaster Roar kan spille svært høyt og godt med rett plassering innendørs. Utendørs blir lyden mye lavere, men grei nok. Vi tok den med ut i vått gress for å ta bilder av den, men det er verdt å merke seg at den ikke er sikret mot fukt.

Test Creative SoundBlaster Roar

Sound Blaster Roar kan spille svært høyt og godt med rett plassering innendørs. Utendørs blir lyden mye lavere, men grei nok. Vi tok den med ut i vått gress for å ta bilder av den, men det er verdt å merke seg at den ikke er sikret mot fukt. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Kanskje verdens minst brukervennlige høyttaler

15 forskjellige brytere, fem innganger og en bruksanvisning som bør leses.

Mobile Bluetooth-høyttalere. På den ene siden finnes det kanskje ikke kjedeligere produkter. Det er mange av dem, de låter generelt bra for tiden og ikke koster de mye heller. Men noen ganger melder det seg produkter som skiller seg ut. Creatives Sound Blaster Roar er et slikt.

Den kommer nemlig utstyrt med haugevis av funksjonalitet, og like mange knapper som en tjukkas-TV fra midten av åttitallet. Flere av knappene har tilsynelatende lik funksjonalitet og påskrift. Det hele er svært kryptisk. Får vi bruk for alt dette? Er det nyttig? Og hvordan er det med lydkvaliteten? «Roar»-navnet antyder jo at den lille boksen kan slå fra seg.

Forvirrende første møte

Roar har fem ulike høyttalerelementer. To små på 1,5 tomme, og en større «subwoofer» på 2,5 tommer. I tillegg har den passive elementer i hver side, som fungerer som bassporter.
Roar har fem ulike høyttalerelementer. To små på 1,5 tomme, og en større «subwoofer» på 2,5 tommer. I tillegg har den passive elementer i hver side, som fungerer som bassporter. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ved første møte, i et stort og åpent kontorlokale låter det grusomt av den lille boksen. Den makter naturligvis ikke å fylle hele det åpne rommet, men vi hadde kanskje håpet på en følelse for hva slags lyd Sound Blaster Roar skal kunne lage. I hvert fall i vårt umiddelbare område. I stedet låter det bare som boksete plastlyd. Dette fra en kompakt høyttaler som koster et sted mellom 1300 og 1600 kroner. Jeg får bange anelser, og tar med meg produktet hjem, der det i hvert fall ikke plager andre enn undertegnede.

Overraskelsen blir derfor stor når det et par uker senere er på tide å returnere til produktet for selve testen. Plutselig er ikke lyden så gærn lenger. Det låter ikke boksete og bassen er til stede. Hva jeg skal med flere titalls knapper på en høyttaler er jeg fortsatt litt usikker på, men dette var da slett ikke den samme lyden som vi prøvelyttet da produktet kom inn til test. Her er det ugler i muffinsen!

Etter litt prøving, feiling og dårlig koordinert aerobic i leiligheten, finner jeg ut at Roar er ekstremt følsom for plassering. Den er rett og slett 100 prosent avhengig av det som står rundt høyttaleren. Det kan handle om hvor mye luft den har, hvordan materialene resonnerer med lyden fra boksen og hvor stort rommet er totalt.

På sitt beste er det påfallende mye og god lyd som kommer ut av den kompakte høyttaleren. På det verste låter den som noe vi helst hadde latt stå igjen i butikken.

Kan Roar brøle? Det skal vi finne ut på neste side – og da skal vi også prøve å finne ut hva i all verden alle knappene kan brukes til » 

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen