Kan dette hodesettet fra Creative tukte Boses QuietComfort-serie?

Test Creative Aurvana ANC

Kan dette hodesettet fra Creative tukte Boses QuietComfort-serie? (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Kan du få i pose og sekk for 1400 kroner?

Vi tester Creatives nye Bose-utfordrere.

Hører du på musikk på farten står antagelig aktiv støykansellering høyt på ønskelisten. Med denne funksjonen stenger du mye av den plagsomme støyen ute fra hodeklokkene dine. 

Bose har lenge vært markedsledende på nettopp slik støyfjerning. Og for kun få dager siden testet vi selskapets nye QuietComfort-modell som nå har blitt trådløs – en modell som viste seg å befeste Bose som kongen på haugen når det kommer til nettopp støykansellering. 

Nå har vi imidlertid fått inn en interessant utfordrer, nemlig Creative Aurvana ANC. Vi har fra tidligere god erfaring med Creative sine ørepropper, og nå er det et nytt hodesett med aktiv støykansellering som står på menyen –  og de koster deg under 1400 kroner i skrivende stund – altså under halvparten av QC25-modellen til Bose.  

Se forskjellen på Creative (venstre) og Bose (høyre)

Ser ut som en slektning av QC-produktene

Ut av esken er det lite tvil om hvem Creative har latt seg inspirere av med sine nye Aurvana-modell. De er nemlig overraskende like QC25, selv om det er en del forskjeller i byggekvaliteten.  

I hendene kjennes ikke Aurvana ANC like solide ut, og overflaten på plasten er noe mer blank. Bøylen minner oss faktisk om den Bose brukte på sine QC15-modeller. Det betyr altså at bøylen stikker noe ut på sidene av hodet. 

En annen ting som differensierer Creatives modell fra QC25 er fargene på klokkene. Aurvana ANC har nemlig en krommet overflate på klokkene. Vi vil vel ikke si at hodesettet er direkte stygt med krom, men de gir hodesettet et billigere utseende enn nødvendig etter vår mening. 

Utover dette innehar disse modellene den samme type av- og på-bryter som konkurrenten fra Bose – dog flyttes denne knappen opp og ned i stedet for sideveis når du skal slå støykanselleringen på.

Vektmessig stopper vektnåla på 175 gram inkludert kabelen. 

Batteriet sitter bak på innsiden av den ene klokka.
Batteriet sitter bak på innsiden av den ene klokka. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

God batteritid 

En ting som som skiller seg litt ut er hvordan du setter inn batteriet i klokkene. Mens Bose har en liten luke du setter AAA-batteriene ned i, har Creative løst det på en litt annerledes måte. 

Du vrir nemlig den krommede overflaten på den ene klokken til siden, og vips så kommer batteriet til syne. Med et nytt batteri kan du belage deg på mye bruk før du trenger å skifte på nytt. 

Creatrive oppgir nemlig 40 timers bruk på et batteri, og etter å ha testet dette hodesettet over en periode, må vi si at det viser seg å stemme ganske bra. Vårt testeksemplar ga oss rundt 38 timer med bruk, noe som jo er tett på det produsenten lover. 

Bøylen er også noe mindre polstret enn hva tilfelle er på Boses konkurrent.
Bøylen er også noe mindre polstret enn hva tilfelle er på Boses konkurrent. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Har noen designproblemer 

Selv om Aurvana ANC ligner en del på Boses støykansellerende hodetelefoner, er det fortsatt en stykke igjen til de kan skilte med den samme komforten. 

For det første er verken polstringen på bøylen eller rundt klokkene like gode, selv om skinnet rundt sistnevnte er ganske så mykt, har den ikke de samme egenskapene til å føye seg rundt hodet. 

Samtidig så er klokkene en god del mindre inni, og det betyr at undertegnede ikke får ørene innenfor polstringen. Og det viser seg at jeg ikke er alene om dette på bruket. Flere andre kommenterer det samme når vi får flere til å prøve klokkene på. 

Det betyr igjen at klokkene lekker en del lyd til omgivelsene, mye fordi det ikke er tett mellom klokkene og hodet. Samtidig så kommer ørene i klem på sidene. Det gjør også at komforten ikke er i nærheten av det samme nivå som for eksempel QC25. 

Bli med til neste side hvor vi forteller mer enn lydkvaliteten og konklusjonen »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen