TEST: Corsair Vengeance Pro 2x8 GB DDR3-1866 CL9

Test Corsair Vengeance Pro 2x8 GB DDR3-1866 CL9

(Bilde: Sindre Eldøy - Hardware.no)

Her får du mye for pengene

Corsair frister med skikkelig ytelse og fornuftig prislapp.

Testoppsett
Hovedkort
Asus P8Z77-V PRO
Prosessor
Intel Core i7 3770K
RAM
Strømforsyning
Corsair TX850W
Skjermkort
Nvidia GeForce GTX 580
Harddisk
Plextor PX-128M2S-02 SSD
Operativsystem
Corsair Vengeance Pro OC - 2200 MHz CL11-11-11-31.
Corsair Vengeance Pro OC - 2200 MHz CL11-11-11-31.

Overklokking

Maskinvaren som ble benyttet var basert på Intels LGA1155-plattform. Oppsettet kan ses i tabellen til høyre.

Siden LGA1155-plattformen har små marginer ved overklokking av systemets bussfrekvens, ble minnet overklokket ved å øke forholdet mellom minnefrekvens og systememets bussfrekvens. Dette innebærer at modulene må overklokkes i relativt store trinn.

Etter litt prøving og feiling endte høyeste stabile overklokking på 2200 MHz. For å få systemet stabilt måtte minnemodulenes arbeidsspenning økes til 1,65 volt og modulenes tilgangstider settes til 11-11-11-31.

For å teste stabiliteten til minnet brukte vi programmet Memtest86. I tillegg kjørte vi en lengre runde med Windows-baserte testprogrammer for å se til at alt var stabilt også i Windows.

Ytelse

Minnemodulene ble testet opp mot minnesettene nedenfor:

Vi startet med måling av minnets båndbredde med programmet Sciencemark 2. Vengeance Pro-settet yter godt, men klarer naturlig nok ikke holde følge med minnesett med arbeidsfrekvenser langt over 2000 MHz.

I AIDA64 ser vi igjen forventet ytelse fra Vengeance Pro. Settet plasserer seg like under Intel Extreme Masters fra Patriot.

Når AIDA64 måler minnets responstid, ser vi at Vengeance Pro er litt raskere enn Intel Extreme Masters, takket være litt strammere tilgangstider.

Vi har også testet minnemodulene i programmet PCMark 7. Dette er et program som ikke direkte måler minnemodulenes ytelse, men maskinen som helhet. Dette kan derfor gi en indikasjon på hvor mye minnets arbeidsfrekvens og responstid kan påvirke ytelsen i praktiske applikasjoner.

Vi valgte ut testene kalt Creativity og Computation, for å se nærmere på hvordan minnets båndbredde og responstid påvirker maskinens ytelse ved arbeid med med lyd-, bilde- og filmmateriale. Her ser vi at det er minimale forskjeller i ytelse mellom du ulike minnesettene, med bare seks prosent ytelsesforskjell mellom topp og bunn på grafen.

Selv om minnesett som operer med arbeidsfrekvenser på godt over 2 GHz leverer høyere ytelse i syntetiske testprogrammer, trenger du dermed ikke engste deg for å velge et sett minnemoduler som kjører på 1866 MHz eller lavere.

Bli med til neste side, der finner du konklusjonen »

Corsair Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 (2x8GB)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen