Test Corsair Vengeance K95

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Makroknot til for de mest entusiastiske spillerne

Ved å legge til 18 ekstra taster har Corsair laget et verre tastatur.

Det er full fres i Corsair om dagene, som virkelig presser produkter ut i et mangfold av markedssegmenter. Det er spesielt spillutstyret som får mye oppmerksomhet, og Vengeance-serien sikter seg til den dyrere delen av markedet – entusiastene. 

Vi testet nylig Vengeance K70 som gjorde det bra nok til å få en anbefaling, og i dag har vi fått inn storebroren til test: Vengeance K95.

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Det første vi legger merke til er de 18 ekstra makroknappene som har presset seg inn på venstre side. Til høyre for skjøten er tastaturet helt identisk til Vengeance K70, med unntak av profilknappene på toppen. 

Spesifikasjoner: Corsair Vengeance K95
   
Mekaniske brytere Cherry MX Red
N Key Rollover 20 Key Rollover
Livslengde Ikke oppgitt
Baklys Hvitt med 3 forskjellige styrkenivå og egen LED for hver tast.
Lysfunksjoner Tre forskjellige modus: valgfrie taster, hele tastaturet eller reaktivt baklys.
Tilkobling Bruker 2 x USB 2.0 og har én utgang bak
Kabel 2 meters flettet USB-kabel
Tillegg Mediataster, volumhjul,  låsing av Windows-knapp
18 makrotaster
Håndleddsstøtte
Justerbar oppfriskningsrate 125 til 1000 Hertz
BIOS-modus
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Til MMO-spilleren

Det er heller ingen røde og vinklede WASD-taster å finne i pakken, og dette i kombinasjon med makrotastene antyder at K95 er godt egnet til MMO-, strategi- og rollespill, i motsetning til K70 som er mer beregnet til skytespill. 

Med forskjellene og likhetene i bakhode, er det tilsynelatende få overraskelser å finne i tastaturets ytre design og konstruksjon. 

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Bak tastene ligger en bakplate i aluminium, og det er ingen ramme rundt tastene. Dette gjør at tastene virker opphøyd og ikke nedfelt i tastaturet, og dermed er det enkelt å riste av støv og skit.

Mediataster, volumhjul og lysjustering.
Mediataster, volumhjul og lysjustering. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Tastaturet er tungt, og virker solid takket være bakplaten. Det er dog ikke like gjennomført som Vengeance K70, da makro-delen ser ut som en designmessig ettertanke som stikker ut på siden av tastaturet. Dette har i og for seg liten betydning i praksis, men makrotastene er montert et par millimeter lavere enn resten tastaturet. På vårt eksemplar var Corsair-logoen allerede halveis i ferd med å falle av, noe som er en smule for dårlig selv om det er irrelevant for praktisk bruk. 

Knapper til profilbytte og opptak av makroer.
Knapper til profilbytte og opptak av makroer. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

I øvre høyre hjørne finner vi fire mediataster, dempeknapp og et volumhjul med herlig bruksfølelse. Ved siden av ligger tre knapper for justering av lysstyrke og -modus, i tillegg til en knapp for deaktivering av Windows-tasten.  På venstre side i samme rad er det fire knapper til opptak av makroer og bytte av profiler. 

MX Red til alle

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Under tastene finner vi mekaniske brytere av typen Cherry MX Red. Denne bryteren er brukt i hele tastaturet, inkludert i F-raden og under makrotastene. I motsetning til den FPS-orienterte lillebroren Vengeance K70 tilbys ikke dette tastaturet med andre brytertyper, noe som er litt trasig da noen strategispillentusiaster foretrekker brune eller blå brytere.

Kler vi tastene nakne ser vi de røde bryterene samt en egen hvitlysende LED til hver tast. Tastaturet kobles til med en tjukk og stiv USB-kabel med to kontakter i enden, hvor den ene mater USB-utgangen på baksiden av tastaturet, som for øvrig er av versjon 2.0. Her finner vi også en bryter som justerer oppfriskningsraten fra 1 til 8 millisekund, eller setter tastaturet i BIOS-modus som gjør det mer kompatibelt med gamle datamaskiner.

Bli med videre, så sjekker vi hvordan tastaturet er i bruk »

Takk til Corsair som sendte tastaturet til test.

Corsair Gaming K95   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen