Test Corsair Vengeance K70

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Corsair har laget et nesten perfekt tastatur

Med unntak av 105 herlige mekaniske taster, er det ikke mye å sette fingeren på.

Corsair satser for tiden stort på spillere, og nylig gjennomførte selskapet en oppussing av sortimentet sitt. Vi har tidligere tittet på spillmusene M65 og M95 som begge leder Corsair an på musefronten, og i dag skal vi ta en titt på tastaturet Vengeance K70.

Dette er på sett og vis en videreutvikling av den eldre modellen Vengeance K60, og med tanke på hva Corsairs eldre mus og tastatur har prestert, har vi store forventninger til dagens testkandidat. Med en prislaåå på én hel høvding og stor konkurranse fra andre dyktige tastaturmakere, gjenstår det allikevel å se om Vengeance K70 har som skal til for å imponere.  

IMG_0595.
Corsair Vengeance K70
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Noen stiller nok spørsmålstegn til å et kjøpe tastatur til tusenlappen, når det finnes alternativer til under hundrelappen. Svaret ligger naturligvis i kvalitet og bruksglede, og tastaturet som befinner seg på testbenken i dag benytter seg av brytere av den mekaniske typen, som også er litt dyrere.

La oss se hva annet tastaturet kan by på:

Spesifikasjoner: Corsair Vengeance K70
   
Mekaniske brytere Cherry MX Red, Blue, Brown
N Key Rollover 20 Key Rollover
Livslengde Ikke oppgitt
Baklys 3 forskjellige styrkenivå med egen LED for hver tast. Rødt baklys for versjonen med svart bakplate, blått for versjonen med sølvfarget bakplate. 
Lysfunksjoner Tre forskjellige modus: valgfrie taster, hele tastaturet eller reaktivt baklys.
Tilkobling Bruker 2x USB 2.0 og har én utgang bak
Kabel 2 meters flettet USB-kabel
Tillegg Mediataster, volumhjul,  låsing av Windows-knapp
Røde, vinklede WASD-, og talltaster 1-6
Håndleddsstøtte
Justerbar oppfriskningsrate 125 til 1000 Hertz
Verktøy for fjerning av tastehettene
IMG_0616.
Den svarte bakplaten i aluminium tar seg godt ut. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Rammeløs lekkerhet

Når vi løfter tastaturet ut av esken legger vi merke til den godt voksne vekten. Det skyldes nok den helstøpte platen i svart aluminium som ligger bak tastene, og som iallefall gjør at tastaturet føles veldig stødig. 

IMG_0593.
Røde spilltaster, røde brytere.
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no 

Corsair har valgt en designrute som gjør at de skiller seg litt ut i fra mengden, ved at platen under tastene er rammeløs. Dette gjør at rengjøring av tastaturet er en smal sak, og bidrar videre til et ganske stilig utseende. 

Egne spilltaster

IMG_0619.
Den doble USB-kabelen er tjukk og stødig.
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Med i esken følger også tastehetter til å erstatte WASD- og talltastene 1 til 6. Disse røde tastene har en grovere tekstur, og er vinklet inn mot midten.

IMG_0586.
Medieknapper og volumhjul.
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Under tastehettene finner vi de mekaniske bryterene Cherry MX Red. Hver enkelt tast har egen LED-lampe, med rødt lys på tastaturversjonen med svart bakplate, og blått lys på versjonen med sølvfarget bakplate.

I motsetning til eldre tastaturer fra produsenten benytter også F-raden mekaniske brytere. Det kan virke som om Corsair har lyttet til tilbakemeldingene fra brukerene, da dette er noe som tidligere har blitt etterlyst. 

Det lille ekstra

Flytter vi blikket til tastaturets høyre hjørne finner vi fire medieknapper for avspilling/pause, stopp, frem og tilbake. Rett over ligger en knapp for demping av volum, samt et rullehjul for justering av volum. Selve hjulet er i metall og har fin motstand og kvalitetsfølelse. Til sist finner vi tre knapper for valg av lysmodus og -styrke, og en knapp som deaktiverer Windows-tasten for å unngå pinlige øyeblikk i kampens hete.

IMG_0600.
USB-utgang og bryter for justering av oppfriskningshastighet.
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

På baksiden finner vi også en interessant bryter med fem nivåer. Fire av disse angir hvor ofte tastaturet rapporterer til datamaskinen og kan justeres fra 125 til 1000 Hertz, mens den siste setter tastaturet i BIOS-modus, for å forbedre støtten for gamle datamaskiner. Sistnevnte modus er neppe nødvendig for de fleste som investerer såpass mye i et spilltastatur, men vi setter pris på muligheten. 

Selve tastaturet kobles til PC-en med USB-kabel, og ønsker du å bruke USB 2.0-utgangen på baksiden av tastaturet må du koble til begge USB-kontaktene fra tastaturet.

Bli med videre, så sjekker vi hvordan tastaturet er i bruk »

Corsair Gaming K70   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen