Test Corsair Vengeance K65 Compact

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Mekanisk tastaturherlighet i kompakt form

Corsair har fjernet en viktig del, men det gjør ingenting.

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Corsairs Vengeance-serie begynner skikkelig å ta form. På tastaturfronten har vi testet Vengeance K70 som imponerte skikkelig, og storebroren K95 med makroknapper som gjorde det litt mindre bra.  Alle Vengeance-tastaturene er mekaniske og ser i utgangspunktet ganske like ut, men som vi avslørte i testen av K95 kan det dukke opp overraskelser. Det nyeste tillegget heter Vengeance K65, og ligner mye på K70 – bare uten talltastatur. 

Velutprøvd oppskrift

Vengeance K65 har de samme hovedingrediensene som de andre Vengeance-tastaturene, så her finner vi få overraskelser. Designet er rent og minimalistisk, og Corsair har skjerpet inn størrelsen på alle kanter for å ende opp med beskjedne 35,5 x 16,5 centimeter. 

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Tastene ligger på en aluminiumsflate uten sidekanter, som gjør det enkelt å blåse bort gårsdagens pizzarester. Byggekvaliteten og metallplaten bidrar til en skikkelig god kvalitetsfølelse, og tastaturet virker solid på alle punkter.

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Den beskjedne størrelsen har også redusert antall ekstrafunksjoner, så her får du ikke spesielt mye mer enn det helt grunnleggende. Det er ingen dedikerte mediataster, men øverst på tastaturet finner vi fortsatt knapper for dekativering av Windows-knappen, justering og demping av volum. Den høyre Windows-knappen er byttet ut med en FN-knapp, som i lag med de fire siste F-tastene kan brukes til å styre mediaspilleren. 

Talltastaturet er ikke å finne på K65, til stor begeistring for noen. Den reduserte størrelsen gjør tastaturet ypperlig til å dra med seg i sekken, for å få litt ekstra plass på skrivebordet eller for å minske avstanden mellom musehånd og tastaturhånd.

WASD- og piltastene har fått en grå farge, men har for øvrig samme tekstur og følelse som resten av tastene. Mellomromstasten har en ruglete overflate, og under tastene finner vi mekaniske brytere av typen Cherry MX Red. Det er ingen LEDs å skimte, da tastaturet ikke har bakgrunnsbelysning. 

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Det er heller ikke så mye spennende å finne bak eller under tastaturet. En kjekk detalj er muligheten til å koble tastaturkabelen helt av tastaturet, for å spare pakkeplass og forhindre at kabelen blir bøyd og klemt når du stuer tastaturet ned i sekken.

På baksiden er det en bryter som lar deg justere oppdateringsfrekvens fra 125 til 1000 hertz, eller sette tastaturet i BIOS-modus. Sistnevnte forbedrer støtten mot gamle maskiner og scenarioer hvor du ikke kan laste nødvendige drivere.

Trykk deg videre, så ser vi om Vengeance K65 duger på slagmarken »

Spesifikasjoner: Corsair Vengeance K65
   
Mekaniske brytere Cherry MX Red
N Key Rollover Full Key Rollover via USB
Livslengde 50 millioner klikk
Baklys Ingen
Lysfunksjoner Ingen
Tilkobling USB 2.0
Kabel 2 meters flettet, avtagbar USB-kabel
Tillegg Volumjustering
Låsing av Windows-knapp
Mediataster med FN-knapp

Takk til Corsair som sendte tastaturet til test.

Corsair Vengeance K65 Compact   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen