Test Corsair Raptor M40

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Seriøs spillmus med en alt for velkjent oppskrift

Den første i en helt ny produktserie fra Corsair.

For knapt et år siden kjøpte Corsair den tyske spillutstyrprodusenten Raptor Gaming. Dette oppkjøpet har resultert i en egen serie med produkter, som eksisterer side om side med Vengeance-serien. I dag skal vi ta en titt på det første produktet i den nye Raptor-serien, representert med musen Corsair Raptor M40.

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Ved første øyekast ser Raptor M40 skremmende lik ut som Corsair Vengeance M65. La oss ta en titt på spesifikasjonene, for å se om vi kan avsløre noen forskjeller:

Spesifikasjoner: Corsair Raptor M40
 
Sensor "Avago ADNS 3090" optisk sensor, 4000 DPI
Antall fysiske knapper 7
Innstillingsmuligheter Alle knapper er programmerbare, profiler med tre DPI-nivå.
Lys Indikasjonslys for DPI, rødt lys i Corsair-logo.
Tilkobling 1.8 meter flettet USB 2.0-kabel
Vekt Ca 120 gram
Ekstra Profiler lagres på selve musen, opptak av makroer

For de prisbevisste og profesjonelle

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Det første vi legger merke til er valget av sensortype, som i denne musen er av den optiske typen. De fleste nyere mus, inkludert Vengeance M65, bruker lasersensorer og vil til motsetning ikke ha et rødt lys under musen. 

Det kan være flere grunner til at Corsair har valgt den eldre optiske teknologien, men vi ser hovedsakelig to. Den første er for å gjøre musen billigere, og den andre er at noen seriøse spillere fortsatt tviholder på og foretrekker optiske sensorer. Grunnen til dette er at lasersensorer angivelig er plaget med aksellerasjon og hakking når de brukes med høy fart og lav oppløsning, noe som kan være av stor betydning i harde konkurransespill som Quake og Counter Strike.

Dette er nok ikke noe som bør ødelegge nattesøvnen for den gjengse spilleren, da de fleste beveger seg over til stadig mer høyoppløste skjermer og bruker dermed høyere oppløsning på musens sensor – DPI – enn det som tidligere var vanlig når problemet dukket opp. 

Velkjent form

Designet er litt luftig.
Designet er litt luftig. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Musens form er identisk til Vengeance M65, og består av tre flater som ligger over en slags ramme. Sideflatene har en røffere tekstur for bedre grep, mens toppflaten er matt og jevn. Begge overflatene er gode, men har ikke den herlige overflaten vi husker fra Roccat Kone Pure. Den tredelte strukturen gjør at det blir litt luftigere i bakkant av håndflaten, noe som kan være greit i heftige kriger i den virtuelle verden. 

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Rammens konstruksjon er gjennomgående plast, i motsetning til M65 hvor den var i aluminium. Vi ser strengt tatt ingen fordeler eller ulemper med noen av delene, men vi må innrømme at aluminiumsbruken til Vengeance-musen gjør den er et lite hakk stilligere.

Kun det mest nødvendige

IMG_0833.
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Raptor M40 er funksjonsmessig nedstrippet, og vi finner hverken skarpskytterknapper, bøttevis med makroknapper eller spesielle justeringsmuligheter. Dette er nok ikke noe de fleste trenger, og musen er i den forstand ganske enkel – men ikke simpel.

Den har allikevel frem- og tilbakeknapp, og på baksiden av skrollehjulet er det to knapper for justering av sensitivitet og en indiktator som viser hvilken av de tre sensitivitetsnivåene musen er på.

På undersiden av musen finner vi den optiske sensoren fra Avago, samt fem glideflater i plast. Her er det også tre skruer som hver skjuler et lodd til justering av totalvekt og vektbalanse.

Nå kobler vi musen til maskinen, og tester den i et mangfold av spill »

 

Corsair Raptor M40   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen