Test Corsair Raptor K50

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Et spilltastatur som faktisk ikke er mekanisk

Og det lyser i alle regnbuens farger.

Corsair har i løpet av året lansert en bråte med spillutstyr, utstyr som i våre tester har prestert med varierende grad. Dagens testkandidat er litt annerledes enn de tidligere tastaturene vi har testet fra produsenten, men den har likevel store likheter.

Tastaturet går under navnet Raptor K50 og er i lag med musen Raptor M40 en del av den litt enklere Raptor-serien, og et alternativ til den heftigere Vengeance-serien. K50 er i motsetning til Vengeance-tastaturene og de fleste nye spilltastatur, et membran-tastatur. Det tar altså ikke i bruk mekaniske brytere

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

La oss kikke litt på spesifikasjonen før vi tar en fysisk gjennomgang:

Spesifikasjoner: Corsair Raptor K50
   
Mekaniske brytere Nei, membran-taster
N Key Rollover Full Key Rollover via USB
Livslengde Ikke oppgitt
Baklys Alle regnbuens farger med 3 forskjellige styrkenivå. Egen LED for hver tast.
Lysfunksjoner Tre forskjellige modus: valgfrie taster, hele tastaturet eller reaktivt baklys.
Tilkobling Bruker 2 x USB 2.0 og har én utgang bak
Kabel 2 meters flettet USB-kabel
Tillegg Mediataster, volumhjul,  låsing av Windows-knapp
18 makrotaster
Håndleddsstøtte

Kjent design

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Raptor K50 bygger på den velkjente formen til Corsairs tastaturer. Tastene stikker ut av en rammeløst design, som gjør det veldig enkelt å rengjøre. Ved første øyekast minner tastaturet mye på Vengeance K95, men nøyere inspeksjon avslører flere forskjeller.

Det er nemlig brukt plast istedenfor aluminium til bakplaten og rammen, noe som gjør at tastaturet føles litt kjipere, dog uten at dette har noen merkbare ulemper i praktisk bruk. Vi opplever tastaturet som veldig stødig, og det veier nok til å gi en god kvalitetsfølelse.

Ser vi bort fra materialvalget er konstruksjonen til K50 bedre og mer gjennomført enn hva det dyrere K95-tastaturet er, da makrodelen av tastaturet ikke virker som en kjapp ettertanke. 

Knapper til enhver

IMG_0845.
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
IMG_0843.
Mediataster, demping og justering av volum.
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Et av de største salgspunktene er definitivt de 18 makrotastene, som er å finne på tastaturets venstre side. Disse kan konfigureres til å gjøre praktisk talt hva som helst, som å starte programmer, utføre en serie med tastetrykk og så videre. Over disse er det en egen knapp til opptak av makroer, merket med MR, og tre knapper som velger forskjellige makro- og lysprofiler. Ved siden av disse er det en knapp som gjør det mulig å låse Windows-tasten, for å unngå å havne på skrivebordet ved feiltrykk i spill.

Til venstre på samme rad er det en knapp for å justere styrken på baklyset, knapp og hjul til demping og justering av volum. Mediaknapper til stopp, bakover, spill/pause og fremover er på plass, og kan appellere til mange uten å gjøre tastaturet unødvendig fullt med dilldall.

IMG_0853.
Den ene kabelen går videre til USB-utgangen på tastaturet. 
Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Bak tastaturet finner vi en knalltjukk flettet USB-kabel og én USB 2.0-port. Tastaturet kobles til datamaskinen med to USB-kabler, hvor den ene er frivillig å bruke hvis du ikke vil vil bruke USB-porten på tastaturet. 

Under tastehettene er det ingen brytere å finne, da Raptor K50 er et membrantastatur. Bak gummien skjuler det seg en egen LED til hver tast, som visstnok kan lyse 16,8 millioner forskjellige farger. WASD- og piltastene har en gråfarge for å skille seg ut, men de er verken vinklet eller har en annen tekstur.

Trykk deg videre, så sjekker vi om membrantastatur fortsatt duger i bruk »

Takk til Corsair som sendte tastaturet til test.

Corsair Raptor K50   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen