TEST: Cooler Master Eisberg 240L Prestige

Test Cooler Master Eisberg 240L Prestige

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Endelig en vannkjøling til entusiaster og ferskinger

Alt-i-ett-løsning som passer for alle. Men duger den til å kjøle også?

Konklusjon

Av alle alt-i-ett-vannkjølingssettene vi har testet, er Cooler Master Eisberg 240L Prestige et av de mest interessante vi har sett. Grunnpremisset, å tilby en nybegynnervennlig vannkjøling som også kan utvides og modifiseres, er i seg selv spennende nok.

I tillegg er settet det aller enkleste å montere vi har vært borti; en solid prestasjon med tanke på hvor kjapt det gikk da vi monterte Corsair Hydro H100i. Likevel er det slett ikke sikkert at Cooler Master på alle punkter er så mye bedre enn vår favorittmodell fra Corsair, særlig på grunn av manglende viftestyring.

Cooler Master Eisberg 240L Prestige var spennende, men innfridde ikke helt på alle punkter.
Cooler Master Eisberg 240L Prestige var spennende, men innfridde ikke helt på alle punkter.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Dette er nemlig en finesse vi synes burde være selvsagt når man kommer opp på det prisnivået Cooler Master Eisberg 240L Prestige faktisk ligger på.

Et annet moment som trekker ned, og som gjør at vi må ta de termiske egenskapene med en klype salt, er at vi ble nødt til å benytte en annen type  kjølepasta enn den som fulgte med for å oppnå et realistisk resultat.

For entusiaster er det selvsagt at de vil benytte sin favoritt. Faren i dag er at vi tidligere kun har testet med den medfølgende pastaen, og derfor kan resultatet på grafen potensielt være litt for positive for dagens testmodell.

Les hvorfor i vår store samletest:
Vi tester forskjellige typer termisk pasta »

Støynivået er likevel det som trekker mest ned, og som bidrar enda mer til at vi savner skikkelig viftestyring. Mens de to 120-millimeterne durer i vei for fullt er det temmelig irriterende å være i nærheten, og selve pumpen inni kjøleblokken er svært plagsom når viftene slapper av.

Prismessig koster Cooler Master Eisberg 240L Prestige rundt 1300 kroner, ganske mye mer enn de konkurrerende Corsair-modellene. Det er fortsatt betydelig mindre enn hva du må ut med for EK-KIT H3O 240 HFX, som kan være godt nytt for alle som vil ha vannjøling de kan bygge ut.

Cooler Master Eisberg 240L Prestige er best hvis du vet at det er den du trenger.
Cooler Master Eisberg 240L Prestige er best hvis du vet at det er den du trenger.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Til slik bruk er vi imidlertid litt skeptiske til den relativt svake pumpen, sammenliknet med det nevnte EK-KIT-settet. Sistnevnte har nesten dobbel så stor løftehøyde, så om du vil kjøle mer enn bare prosessoren og kanskje ett skjermkort, kan det nok lønne seg å gå for noe heftigere.

Alt i alt kan vi konkludere med at Cooler Master Eisberg 240L Prestige er en god vannkjøler på enkelte felt, og en sårt etterlengtet bro mellom de litt for enkle settene, og de alt for kompliserte.

Likevel velger vi å ikke anbefale den med mindre du planlegger utvidelser. Den like store Corsair Hydro H100i holder nemlig nesten like gode temperaturer, selv med forhåndspåsmurt kjølepasta. I tillegg lager den mindre bråk, og har flere finesser, til en lavere pris.

+ Kjempelett montering
+ Gode kjøleegenskaper
+ Gode utvidelsesmuligheter

- Bråkete
- Ingen medfølgende viftestyring

Cooler Master Eisberg 240L Prestige

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen