TEST: Cooler Master Eisberg 240L Prestige

Test Cooler Master Eisberg 240L Prestige

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Endelig en vannkjøling til entusiaster og ferskinger

Alt-i-ett-løsning som passer for alle. Men duger den til å kjøle også?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Montering

Som vi nevnte på forrige side passer Cooler Master Eisberg 240L Prestige på en hel drøss forskjellige prosessorsokler. Festemekanismen er likevel omtrent den samme for samtlige, og selv om det er mange smådeler virker det ikke fryktelig komplisert.

Monteringsanvisningen er også liten, kort og konsis, og beskriver hva man må gjøre meget klart. Denne kunne hatt godt av bilder med høyere oppløsning, og gjerne store nok til at man slipper å bruke lupe for å titte på de, men den er grei nok til at selv nybegynnere kjapt nok skal forstå hva en må gjøre.

1: Start på begynnelsen

Cooler Master Eisberg 240L Prestige.
Cooler Master Eisberg 240L Prestige.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

På de fleste kjølere av en viss størrelse er du nødt til å få tilgang til baksiden av hovedkortet ditt. Dette er ikke tilfelle med dagens testobjekt, som kommer med noen smarte løsninger for nesten verktøyfri installasjon.

Dersom du, som oss, har en Intel LGA 1156-sokkel, holder det å dytte noen små plastbiter nedi de fire hullene rundt prosessorsokkelen. For øvrige sokler følger det med skruer du bare setter rett nedi disse hullene, og så er du klar.

2: Kjøleblokk og radiator

Festebrakettene er kjempelette å sette sammen.
Festebrakettene er kjempelette å sette sammen.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Når du har fått på plass festene som skal monteres på hovedkortet, er neste trinn å feste et par braketter på kjøleblokken. Uansett hvilken prosessor du benytter er fremgangsmåten lik; brakettene føres inn i et spor på kjøleblokken, og klikker sammen som biter i et puslespill.

Så er det bare å smøre litt av den medfølgende kjølepastaen på prosessoren, fire kjøleblokken ned på festene du har satt på hovedkortet, og stramme et par fjærbelastede muttere som følger med.

Når dette er gjort er det på tide å skru radiatoren, viftene og de støydempende gummipakningene fast i kabinettet, som du kan gjøre med en medfølgende unbrakonøkkel. Av en eller annen uforklarlig grunn har nemlig Cooler Master valgt å bruke sekskantede unbrakohull i skruehodene – uten at det egentlig gjør stort.

3: Det var det

Med alt sammen skrudd på plass – og det eneste vi trengte verktøy til var altså viftene – er det bare å huske strøm til komponentene. Vi undret oss faktisk litt over om dette kunne være alt, men Cooler Master Eisberg 240L Prestige viser seg faktisk å langt på vei være den enkleste vannkjølingen vi har montert noen gang.

Spørsmålet er da om den holder høy kvalitet i tillegg, noe vi finner ut av på neste side »

Cooler Master Eisberg 240L Prestige

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen