TEST: Contour RollerMouse Re:d

Test Contour RollerMouse Re:d

(Bilde: Torstein Sørnes, Hardware.no)

Ergonomikongen som virkelig treffer

Contour har forbedret rullemusen fra bunnen av, og denne gangen treffer de innertier.

Contour Design har i mange år produsert ergonomiske museprodukter, både vanlige mus og såkalte rullemus. Disse produktene har vokst frem etter at stadig flere mennesker bruker mye tid foran datamaskinen, spesielt i jobbsammenheng, og får musearmplager som resultat. I begynnelsen er det gjerne bare smått irriterende, men uten videre tiltak kan det sette arbeidstakeren helt ut av spill.

Mange har nok sett såkalte Trackball-mus som skal erstatte den tradisjonelle musa, men Contour Design har laget annen intuitiv løsning på problemet: RollerMouse. Vi har testet og vært fornøyd med flere av disse opp gjennom årene, og den nyeste versjonen, RollerMouse Red, skal ha fått en skikkelig overhaling på alle områder. 

Contour RollerMouse Red.
Contour RollerMouse Red.Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Skikkelig solid

I esken får du med selve RollerMousen,  to festestykker for å forhøye tastaturet, samt et verktøy for fjerning av håndleddstøtten. .
I esken får du med selve RollerMousen, to festestykker for å forhøye tastaturet, samt et verktøy for fjerning av håndleddstøtten. .Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Selve rammen er bygget i et solid stykke aluminium, med håndleddstøtten belagt med et tykt lag kunstig skinn. Konstruksjonen og kvaliteten virker veldig gjennomført, og den solide vekta vitner om at dette er et fysisk solid produkt.

Helt i toppen er rullestanga, som måler 18 centimeter i bredden og har omtrent 10 centimeter å vandre på. Den er gummiert og belagt med små forhøyninger, som gir en grov og behagelig tekstur på stanga. Inne i selve stanga skal det være lasersensorer som holder styr på posisjon og nedtrykk, og som dermed forhindrer at oppsamlet støv og smuss kan bli et problem for fysiske knapper.

Du kan velge hvilken høyde og lengde du vil ha på festestykkene, slik at tastaturet kommer i rett høyde i forhold til rullemusa.
Du kan velge hvilken høyde og lengde du vil ha på festestykkene, slik at tastaturet kommer i rett høyde i forhold til rullemusa.Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Alle knappene er sentrert på venstre side av enheten, og den er derfor best egnet for bruk med høyre hånd. Her finner vi knapper for kopiering og innliming av tekst, venstre-, høyre- og dobbeltlikk, skrollehjul med nedtrykk og en bryter for justering av sensitivitet. Flere av disse kan brukes i kombinasjon for å justere kraften som trengs før rullestanga registrerer nedtrykk, og lydstyrken på klikket som kommer når du trykker ned rullestanga. Ettersom dette klikket registreres med lasere og ikke med bryter, har Contour integrert en slags klikkelyd-sak for å gi hørbar tilbakemelding på klikk.

I esken får du også med noen festestykker. De to minste festes inn på en skinne bak på rullemusa, og du kan selv velge akkurat hvilken bredde disse skal ha, slik at de passer tastatur av alle størrelser. I tillegg kan du sette på to forlengelsestykker, hvis du også ønsker å heve tastaturet i bakkant. Disse forlengelsestykkene kan videre heves både bak og foran slik at tastaturet ligger omtrent to centimeter over skrivebordet, for at rullemusen ikke skal komme i veien. 

Spesifikasjoner: Contour Design RollerMouse Red
 
Sensor Laserregistret rullestang med sensitivitet på 800/1000/1200/1600/2400 DPI
Fysiske knapper Åtte knapper inkludert nedtrykk på skrollehjull og rullestang. Venstre- og høyreklikk, dobbeltklikk, kopier og lim inn.
Innstillingsmuligheter Kan justere nedtrykkskraft og klikkelyd på rullestanga
Lys Indikasjonslys for sensitivitet
Tilkobling 1,6 meter USB 2.0-kabel
Vekt Ikke oppgitt
Ekstra Mulig å kjøpe ekstra stor håndleddstøtte som ekstrautstyr

Les videre om hvordan rullemusen er i bruk

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen