TEST: Carbide Series 330R

Test Carbide Series 330R

Corsair byr på støydempet kabinett i økonomiklassen

Og det er virkelig stilrent.

Corsair tok en hel verden av store og små nerder med storm da de lanserte sitt første kabinett, Obsidian 800D. Siden den tid har det kommet en rekke forskjellige modeller fra selskapet, og en av de nyere tilskuddene er Carbide 330R.

Carbide-serien er den rimeligste kabinettserien fra Corsair, og her kan du plukke opp kabinetter til under 500 kroner. Dagens testkabinett koster litt mer enn de billigste, med priser som starter på rundt 700 kroner.

Ett av de største salgsargumentene for Carbide 330R er støydempningen. Her er det støydempende matter i store mengder. Corsair sier at kabinettet er myntet på dem som vil ha en kraftig maskin på steder der man gjerne ønsker en begrenset mengde støy.

Carbide 330R er svært anonymt.
Carbide 330R er svært anonymt.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vi pakker ut

Innpakningen til Carbide 330R er en klassisk pappeske, med et enkelt sort trykk. Selve esken er ikke veldig stor, selv om den på ingen måter er spesielt liten heller. Vanligvis må trekke ganske hardt i kabinettene for å få dem ut av eskene sine, men denne gangen sklir kabinettet bemerkelsesverdig enkelt ut. Vel ute noterer vi oss en relativt lav vekt, selv om kanskje størrelsen skulle tilsi noe annet.

Fronten av kabinettet er nesten helt dekket av en diger dør. Denne døren er av plast, og den er enkel å åpne og lukke. Selve låsen er av klikktypen, og virker noe enkel. Corsair-logoen står nederst på kabinettet, og er holdt i enkelt hvitt.

I overkant av døren er det diverse tilkoblinger for USB og lyd, vi merker oss to for USB 3.0, og mikrofon- og hodetelefontilkobling. På- og omstartsknappen er også plassert i sammenheng med denne tilkoblingsraden. Knappene ser forøvrig ekstra billige ut, og er laget av enkel plast.

Sidene av kabinettet er store og glatte, noe mer spennende er det ikke å si om dem. På toppen er det derimot noe litt mer spennende, der finner vi nemlig et stort deksel som ligger over to vifteplasser.

Enkel innside

Med en gang vi får av den første sidedøren åpenbarer det seg en veldig enkel innside, det er særs klart at dette er et økonomikabinett. Sidedøren er forøvrig dekket av en stor plate med støydempende materiale, og føles egentlig ikke spesielt tung. Den er noe vinglete, og virker ikke å være laget av spesielt tykt metall.

Foran i kabinettet finner vi tre plasser for optiske drev, samtlige av disse har hurtigfester slik at det i teorien bare er å sende drevet inn i en ledig brønn, og skyve låsemekanismen på plass. I bunnen er det plass til fire harddisker eller SSD-er, også disse festes uten bruk av verktøy.

Hovedkortplaten i kabinettet er av den enkle sorten, med utstansninger på strategiske steder. Det er ingen gjennomganger med gummiforinger på platen, snarere store hull der du kan få godt med kabler gjennom.

Av vifteplasser er det totalt fem stykker. To av disse er plassert i front av kabinettet, to er på toppen og den siste plassen er bak på kabinettet. Samtlige plasser foran og i topp støtter både 120 og 140 millimeter brede vifter. Fra fabrikken følger det med én vifte i front, og én bak.

Corsair sendte produktet til test.

Heng med over på neste side, så ser vi på installasjonen »

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)
Gå til side

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen