Canon PowerShot G5 X.

Test Canon PowerShot G5 X

Canon PowerShot G5 X. (Bilde: Kristoffer Møllevik)

Endelig et Canon-kompakt med skikkelig søker

G5 X er Canons beste kompaktkamera til nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Canon slapp tre kameraer i november, hvor samtlige i grunn fortjener en plass i «entusiast»-kategorien. Det ene var et kompakt systemkamera, og de to andre kompaktkameraer med store bildebrikker. Nå skal vi ta en nærmere titt på ett av de to, nemlig Canon G5 X.

Kanskje mest påfallende, og gledelig for oss som har fulgt med Canon, er at kameraet kommer med en innebygget, elektronisk søker (EVF). Til tross for at Canon er en av verdens største kameraprodusenter, har selskapet til nå nærmest virket nærmest allergisk mot elektroniske søkere, og bare unntaksvis lansert såkalte superzoom-kameraer med dem.

Canon G5 X

Veiledende pris: 7995 kroner

Gå til Prisguide for oppdaterte priser » (kommersiell partner)

Riktignok har de gitt ut flere modeller som er kompatible med en separat EVF som kan kjøpes som ekstrautstyr. Denne er dog nokså dyr og koster omtrent 2500-kroner. Den må dessuten monteres i blitsskoen, noe som gjør at du ikke kan bruke ekstern blits og søker samtidig. Mangel på EVF er noe vi har klaget på før, men nå skal vi ikke mase så fryktelig mye mer om det i denne artikkelen; vi jo har tross alt fått det i G5 X, og det setter vi jo pris på.

Et kamera for den seriøse brukeren?

G5 X skal ikke skjemme ut stilen din, selv når du har tatt på penklærne.
G5 X skal ikke skjemme ut stilen din, selv når du har tatt på penklærne. Foto: YouTube/CanonUSA

Det er alltid interessant å se hvem ulike kameraer markedsføres mot, og det ser ut til at Canon vil appellere til de særlig interesserte fotografene med G5 X. I videoene fra Canon USA er i alle fall fotografen en heller velkledt herremann, som muligens er på utenlandsreise. Budskapet ser ut til å være at her har du et kamera som er lett å ta med seg, samtidig som det er avansert nok for seriøse brukere. 

Her i Norge har Canon også plassert kameraet i Ekspert-kategorien på hjemmesiden sin, og vi skal si oss enige i at kameraet er utstyrt for å tilfredstille de kravstore, men det skal vi undersøke nærmere på neste side.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Mediehuset Tek. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Bli med videre, så ser vi nærmere på kameraet og spesifikasjonene

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen