TEST: Canon EOS M3

Test Canon EOS M3

(Bilde: Kristoffer Møllevik)

Canon har tatt løpefart inn i det speilløse markedet

Les testen for å se om de overbeviser oss.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

 Gå inn på Prisguide.no. Velg kategorien «Systemkamera» under «Foto og video». Finn valget «Speilrefleks» blant filtrene og velg «Nei» (altså speilløst). Da får du opp 5 stykker fra Fujifilm, 5 fra Olympus, 12 (!) fra Sony, 8 stykker fra både Panasonic og Nikon.

Canon EOS M3, et speilløst systemkamera i en hending størrelse.
Canon EOS M3, et speilløst systemkamera i en hending størrelse. Foto: Canon

Canon? 2 stykker. Og det ene, Canon EOS M, er fra 2012.

Det blir påstått at Canon kommer sent til «speilløs-festen», men vi er ikke helt enige. Det er mer som om de kom innom helt i starten av festen, litt sånn uflidd på vei hjem fra jobb, men var litt usikre på om de skulle bli eller ikke. Så dro de hjem og fortsatte litt med sitt (du vet, speilreflekser og sånt) mens de ventet på at festen skulle komme skikkelig i gang, før de fikset seg på håret, skiftet klær og kom tilbake noen år etterpå. Nå i form av Canon EOS M3.

Flere bilder av kameraet og spesifikasjoner finner du på neste side » 

Kanskje ikke etterlengtet, men forventet

I kameraverden er Canon en av de virkelig store tungvekterne. 5D-serien deres er ekstremt populær blant profesjonelle fotografer, og til profesjonelt arbeid er det stort sett bare Nikon som har samme anseelse (selv om Sony, Olympus og de andre puster dem i nakken). Hvis vi går inn på Prisguide.no igjen og ser hvilke systemkameraer som er mest populære, så har Canon syv av ti på topp.

Og med dette i bakhodet er det i grunn litt rart at de har latt seg falle bakpå i det speilløse markedet. Denne populariteten som vi nevnte over har kanskje gitt dem nok pusterom til å vente å se, men nå som speilløse systemkameraer tydeligvis er kommet for å bli, er også forventningene til hvordan et speilløst systemkamera skal levere høyere. Særlig for en tungvekter som Canon.

På neste side får du flere bilder av kameraet og spesifikasjoner »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen