Vi har testet Bose QuietComfort 35. NB: Husk å se deg for i trafikken. Bildet er ment for å illustrere hvor godt klokkene stenger verden ute, og noen ganger kan det by på farlige situasjoner.

Test Bose QuietComfort 35

Vi har testet Bose QuietComfort 35. NB: Husk å se deg for i trafikken. Bildet er ment for å illustrere hvor godt klokkene stenger verden ute, og noen ganger kan det by på farlige situasjoner. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Kongen av støykansellering har blitt trådløs

Vi har testet Boses nye hodetelefoner – QC-35.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fortsatt kongen av støykansellering

En av QuietComfort-klokkenes store styrker er den aktive støykanselleringen.  Og det er nettopp denne funksjonen som har bidratt sterkt til populariteten blant disse hodesettene. 

Bose gjør ingen store endringer på QC35, og det vil si at kongen på haugen fortsetter å regjere – selv om det finnes gode alternativer i for eksempel Sennheiser sin trådløse Momentum-serie

Klokkene tar vekk det aller meste av kontinuerlig støy, akkurat på samme måte som QC25. Forskjellen merker vi dog på stemmer. Det er på ingen måte noen enorm forandring, men de dype tonene i stemmer blir nå filtrert ut mer enn før. 

Alt i alt viderefører QC35 Boses støyteknologi med bravur, og per dags dato er det fortsatt ingen som tukter disse hodesettene på dette området. 

Oversiden av bøylen på QC35 er nå i skinn. Over ser vi dagens QC25.
Oversiden av bøylen på QC35 er nå i skinn. Over ser vi dagens QC25. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lyden har blitt litt forandret 

Men når det kommer til ren lydkvalitet er ikke Bose blant de aller ypperste. Bose er kjent for å ha et særpreg på sine lydprodukter, og kjøper du deg QC35 vil du raskt oppdage at også dette eple heller ikke har falt langt fra stammen. 

Om vi sammenligner med QC25 så er det dog noen forskjeller å spore. 

Starter vi med bassen så er denne nå blitt noe mer markant, spesielt om du spiller på lavere volum. Det er ikke snakk om en kraftig forandring. Dette er jo selvfølgelig smak og behag, men jakter du et hodesett med et nøytralt lydbilde så beveger QC35 seg et lite skritt i motsatt retning ved å legge på mer bass. 

Bose har også endret litt på hvordan de lyse tonene fremheves. QC35 gjengir nå lysere toner bedre etter vår mening. Det betyr at du for eksempel hører flere detaljer fra diskanten og til dels mellomtonen. Resultatet er at spesielt lyse stemmer blir noe mer fremtredende, samtidig som diskanten er mer oppløst. 

Akkurat sistnevnte er noe vi ser på som et pluss. Bose har klart å gjøre diskanten klarere og mer frempå uten at den blir mer skjærende eller intens å høre på. 

Alt i alt serverer QC35 et lite hakk bedre klarhet og noe mer bass, og vil for deg som liker Boses lydsignaltur, vil de nye trådløse klokkene fortsatt være et godt valg. 

Mikrofonen på klokken gir bedre samtalekvaliteten enn hva vi trodde på forhånd.
Mikrofonen på klokken gir bedre samtalekvaliteten enn hva vi trodde på forhånd. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Fungerer utmerket til samtaler

Bose QuietComfort 35 har også mulighet for samtaler via mikrofoner på selve klokkene. Slike løsninger har vi blandede erfaringer med, men Bose skal ha skryt for å lage en løsning det svinger av. 

Vi tok med oss hodesettet og gikk ut på gateplan her i Oslo. Her er det alt fra biler til trikker som raser forbi, og støyen kommer således fra alle kanter. Med andre ord et miljø hvor utfordringene står i kø. 

Det viser seg at QC35 fungerer meget tilfredsstillende i slike omgivelser. I flere situasjoner, som for eksempel når trikken kjører forbi, opplever de vi snakker med oppe i andre etasje mer støy fra der de står enn det mikrofonen i hodesettet fanget opp. 

Samtidig har hodesettet en hendig funksjon i form av at den gjengir noe av din egen stemme. Dette er en funksjon vi oftere støter på hos produsentene av spillhodesett. Funksjonen gjør at du automatisk regulerer din egen stemme, og dermed ikke blir stående og snakke unødvendig høyt. 

Forskjellen fra QC25 når det gjelder samtaler er langt større enn lyden under avspilling av musikk. Når du snakker med noen via QC35 så blir stemmen langt tydeligere og presis, hvor QC25 på sin side har en tendens til å gi et mer «blekkboks»-preget resultat. Når det gjelder bakgrunnsstøy, er også QC35 hakket hvassere, selv om forskjellen ikke er like stor her som på gjengivelsen av selve stemmen. 

Bli med til den siste siden hvor vi gir vår dom over QC35 »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen