Vi har testet beyerdynamic Custom One Pro+

Test Beyerdynamic Custom One Pro+

Vi har testet beyerdynamic Custom One Pro+ (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Disse hodetelefonene låter like bra som langt dyrere modeller

Beyerdynamic viser nok en gang at de har stålkontroll på lydkvalitet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Skal du høre på musikk, enten det er på farten eller foran PC-en, er hodeklokker et av de bedre alternativene. På markedet får du klokker i alle fasonger og kvaliteter, og prisene starter fra godt under hundrelappen til flere titalls tusen kroner. 

Noen sverger til hodetelefoner som har aktiv støykansellering, og disse hjelper godt til med å ta vekk mye av støyen som omgir deg. Ulempen er at du må ut med en god slump penger for å få denne funksjonen kombinert med god lyd. Ofte kan du få vel så bra lyd, og samtidig spare en god slump penger, ved å gi avkall på støykanselleringen. 

Vi har nå fått inn et interessant produkt på testbenken vår, nemlig Beyerdynamic Custom One Pro+, en nyere arvtager til forrige generasjon Custom One Pro. Disse hodeklokkene koster rett rundt 1700 kroner på nett, og har et nært familieforhold til legendariske DT 770 Pro. 

Likhetstrekkene er mange  

Her kan du se likhetene mellom DT 770 Pro (venstre) og Custom One Pro+

Ut av esken er det ikke tvil om at Custom One Pro + er nært beslektet med DT 770 Pro Pro når det kommer til utseende. 

Om vi starter med bøylen så har denne mulighet for å skifte ut trekket, akkurat som med DT 770. Den største forskjellen er at Custom One Pro+ ikke har knapper for å holde dette trekket på plass – det er i alle fall knapper på vårt litt eldre DT 770 Pro. I stedet har Custom One Pro + en borrelås som sitter på undersiden av stoffet som tar seg av denne jobben. 

Ledningen er avtagbar.
Ledningen er avtagbar. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Videre er festordningen mellom klokkene og bøylen så og si identiske, hvor en bøyle i metall sikrer lav vekt og samtidig en god robusthet. Det er nemlig lite å utsette på byggekvaliteten som Beyerdynamic leverer. 

Den største store forskjellen rent utseendemessig ser vi på selve klokkene. Mens DT 770 Pro er runde, er Custom One Pro+ mer kantete, endel større og har i tillegg fire skruer på hver av lokkene til klokkene. 

Disse kan du skru løs, og på baksiden av denne ringen kan du nemlig skifte ut «plakaten» som følger med til noe helt annet. Her følger det med en haug av alternativer, og du har gode muligheter til å finne noen som faller i smak. 

Eple faller altså ikke langt fra stammen når Beyerdynamic byr på Custom One Pro+, men det er absolutt ikke noe å gremmes over. Klokkene ser helt kurante ut, og ikke minst gir de en god kvalitetsfølelse når du holder de i hendene. Dog er de ganske store av seg, og selv om vekten er ganske lav så ser de fortsatt store ut om du for eksempel sitter på bussen til og fra jobben. 

Et pluss i boka skal Beyerdynamic har for at de tilbyr godt med reservedeler. Skulle du for eksempel ryke en driver, ødelegge ledningen, eller slite ut putene, vil du kunne reparere klokkene uten å måtte kjøpe et nytt hodesett. 

Hvordan hodesettet kan se du bestemmer du til dels selv. Her er de variantene som følger med. I tillegg er det sikkert mulig å være kreativ på egenhånd også.
Hvordan hodesettet kan se du bestemmer du til dels selv. Her er de variantene som følger med. I tillegg er det sikkert mulig å være kreativ på egenhånd også. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Knakende god komfort

En ting er hvordan klokkene ser ut, men en helt annen ting er hvor komfortable de er å ha på seg. Og her skal Beyerdynamic ha for å gjøre ting enkelt og genialt. 

Custom One Pro+ er nemlig meget gode å ha på seg, hvor en kombinasjon av forholdsvis lav vekt i forhold til størrelse og god polstring, gjør at de kan brukes time etter time uten noen form for ubehag. 

Polstringen i bøylen er både myk og fleksibel, og gjør at klokkene ikke føles tunge å ha på seg. Samtidig må vi også slå et lite slag for polstringen rundt klokkene, som også er meget tilpasningsdyktige. Sammenlignet med DT 770 Pro er polstringen noe tykkere på Custom One Pro+. 

Skal vi sette fingeren på noe, så må det i så fall være at klokkene sitter såpass godt rundt ørene, og lukker seg såpass mye at de kan bli litt varme å ha på seg over tid. Ikke et stort problem, men i varme sommerdager kan du nok plages noe av det. 

Bli med til neste side der vi ser nærmere på lydkvaliteten »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen