Med klokken, fra toppen: Mionix Castro, Qpad DX-20, Corsair M65 Pro RGB, SteelSeries Rival 700, Turtle Beach Grip 500 og Logitech G502 Proteus Spectrum.

Test Beste spillmus

Med klokken, fra toppen: Mionix Castro, Qpad DX-20, Corsair M65 Pro RGB, SteelSeries Rival 700, Turtle Beach Grip 500 og Logitech G502 Proteus Spectrum. (Bilde: Kristoffer Møllevik)

Vi har funnet den aller beste spillmusen på markedet.

Joda, sommeren kan brukes til gaming også!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sommerferie betyr ofte soling, bading, iskrem og ferie. Ja, og endelig tid til å bli ferdig med alle spillene vi har hamstret opp på diverse Steam-salg siden før jul. Men man skal ikke legge ut på langtur uten nødvendig utstyr, så vi har prøvd å finne den beste kablede spillmusen på markedet.

For enten vi skyter ned supermutanter med lasergevær, hogger oss gjennom Nekkers som Geralt of Rivia eller dirigerer troppene våre til seier som Julius Cæsar, er det spillmusen som er vårt viktigste bindeledd til den digitale kamparenaen, og da vil vi ha det beste for å sikre oss seieren.

Hvorfor beste kablede spillmus? Trådløst er jo overlegent!

Foto: Kristoffer Møllevik

For en liten stund siden sjekket vi de beste kablede spillmusene til under 500 kroner, og fant ut at det finnes ganske mange gode alternativer på budsjett. Faktisk spilte ikke undertegnede nevneverdig dårligere med testvinneren fra den samletesten, enn med Logitechs spinndyre, trådløse G900, som vi testet litt etterpå.

Så når vi nå skal legge budsjettet bak oss og se på prisklassen over 500 kroner, lurer vi på om det egentlig er noe vits i gå for de dyrere modellene når det finnes så mange gode, rimelige. Og er det fortsatt noe poeng i å kjøpe kablede mus når det finnes flere fullgode, trådløse alternativer? Svaret skal vise seg å være ja på begge spørsmål.

Testvinneren og «andreplassen» kan du se under her, og vi går nærmere inn på dem og de andre deltakerne alle på hver sine testsider. Hvis du vil lese litt mer om bare vinnerne kan du gjøre det på oppsumeringssiden.

Logitech G502 Proteus Spectrum

Best i test

Logitech G502 Proteus Spectrum

Vi er ikke mye i tvil om toppplassen, og Logitech G502 Proteus Core slår faktisk konkurrentene på flere punkter. Den har flest knapper, god layout og overlegent best programvare. Den har også den beste ergonomien, spesielt for spillere som liker et fullhåndsgrep. Dette gjør den også godt egnet for andre dataoppgaver enn bare spilling, som kan være særlig aktuelt for spillere som også jobber og surfer en del på PC-en i tillegg.

Så hvorfor ikke trådløst?

Corsair M65 Pro RGB

Ypperlig til skytespill

Corsair M65 Pro RGB

Hvis du ikke trenger mange ekstraknapper for flere spilltyper, men først og fremst skal spille FPS-spill kan Corsair M65 Pro RGB være verdt å sjekke nærmere. Komfortabel, luftig og med en programvare som er veldig godt egnet for jobben.

Så for å ta det siste spørsmålet først, hva er poenget med kablede mus når det finnes så gode trådløse alternativer? Som vi har sagt i tidligere tester, så elsker vi alt som er trådløst (når det fungerer) og vi synes kabler generelt er noe dritt. Men kablede mus er billigere. Det finnes veldig få fullgode, trådløse spillmus til under 1000-lappen, og alle i denne testen ligger mellom 500 og 1000 kroner. Logitech G900, som er den beste trådløse spillmusen vi har testet, koster nærmere 1900 kroner - som i grunn er ganske mye penger. Og sparer du 1000 kroner på å gå for et kablet alternativ, har du tusen kroner mer å legge i noe annet, som skjermkortet, tastaturet eller lignende.

Her er deltakerne

Vi har plukket ut seks spennende modeller, og de eneste vi føler glimrer med sitt fravær er Razer Deathadder Chroma og Mad Catz R.A.T. Pro X, men disse har vi testet fra før. Så la oss heller komme i gang med de vi har her (trykk på lenken for å gå til den spillmusen du vil lese mer om):

Igjen, med klokken, fra toppen: Mionix Castro, Qpad DX-20, Corsair M65 Pro RGB, SteelSeries Rival 700, Turtle Beach Grip 500 og Logitech G502 Proteus Spectrum. Foto: Kristoffer Møllevik

Vi har primært testet spillmusene i Battlefield 4, som er undertegnedes favorittspill når det kommer til dataspill med et konkurranseelement, og sanntidsstrategispillet Total War: Rome II. Dette sikrer oss mest mulig «fartstid» under testingen, og vi får testet dem i et miljø der reaksjonstid og presisjon utgjør forskjellen på digitalt liv og død. Vi har spilt med hver modell i totalt minst fire timer, fordelt på spilløkter på én til to timer, og i tillegg brukt dem som «kontormus» mellom spilløktene.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Vi begynner gjennomgangen på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen