Vi tester Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless

Test Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless Special Edition

Vi tester Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless (Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Kan Beats ta innersvingen på hele hurven?

Viser at Beats har kvittet seg med mange gamle laster.

Mobil og trådløse hodetelefoner går stadig oftere hånd i hånd når vi skal ut på farten. Mange etablerte produsenter kjemper om å være kongen på haugen, hvor finesser som aktiv støydemping er en del av pakken som må til for å hevde seg. 

En av produsentene som nå gjør et forsøk på å overta tronen til de beste alternativene er Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless. 

Disse har riktignok vært på markedet en stund, men tilgangen til testprodukter fra Beats har vært ytterst mager, så vi har ikke hatt anledning til å se på dem før nå. 

Her får du et hodesett som inneholder mange av de forutsetningene som skal til for å kjempe i toppen; trådløs overføring med god batteritid, aktiv støykansellering og høy komfort. 

Og prislappen plasserer den nye utfordreren omtrent der de andre konkurrentene ligger, altså rundt 3500 kroner. 

Viderefører kjente trekk

Den forrige modellen vi testet fra Beats var Solo3, og selskapet har valgt å videreføre mye av utseendet fra disse over på Studio 3 Wireless. Og det er ikke noe galt i det. 

Øreklokkene kan foldes sammen og kommer i et praktisk reiseetui. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Klokkene er nemlig ganske sømløse i designen, og selv om det for det meste er plast som utgjør byggematerialet, er det en solid og robust variant. Det betyr at du får en ganske god kvalitetsfølelse når du holder lokkene i hånden. 

Du kan også bruke noen funksjonsknapper på den ene klokken, og her er det fysiske knapper som gjelder. Altså ingen berøringsteknologi – som vi ofte har opplevd kan være noe utfordrende å bruke med hodesettet på hodet. 

Som Apple-bruker har du dessuten mulighet til å holde den ene klokken inntil for eksempel iPhonen din for å pare dem mot hverandre, takket være W1-brikken ombord. På samme måte som Apples trådløse ørepropper

Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless er leddet, slik at du kan folde dem sammen. Riktignok knepper det godt i hengslene når du gjør dette, men det virker ikke å være noe stort problem. 

For at de skal ligge sikkert i sekken følger det med et eggformet etui som passer på produktet. 

Varme å ha på

Øreklokkene har god komfort, men man blir litt klam på ørene over lengre perioder. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Komfort er en viktig brikke når du kjøper deg et dyrt hodesett, og dette er Studio 3 Wireless ganske så gode på. 

Bøylen er godt polstret og har en overflate som gjør at de «klistrer» seg fast til håret. Altså sitter klokkene godt på hodet selv når du er ute og går – uten at bøylen klemmer mer enn den behøver. 

Putene rundt klokkene er også myke og behagelige – og minner mye om materialet som Sony bruker i sine nye 1000X-modeller. Likevel er det en forskjell på de to som kan være avgjørende for noen. 

Bruker du Studio 3 Wireless over lengre perioder blir dem nemlig ganske varme på ha på seg. Etter en times bruk begynner du å føle deg klam på ørene. Utover dette er det lite å utsette på komforten til Studio 3 Wireless. 

Grei støyreduksjon

Studio 3 Wireless har også aktiv støykansellering. Og her har vi tidligere sett store forskjeller på de dårligste og beste. Her kommer hodesettet fra Beats ut midt på treet. 

Sammenlignet med de beste modellene på markedet, Sony WH-1000XM2 og Bose QuietComfort 35 II, er ikke Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless like gode til å stenge ut uønsket støy fra omgivelsene. 

Polstringen er god, både i bøyle og ørepute. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Men Studio 3 Wireless er heller ikke blant de dårligste. Resultatet er at du får fjernet en god del støy, men klokkene slipper fortsatt gjennom nok lyd til at du får med deg hva som skjer rundt deg. Spesielt om du er ute og går i trafikken. 

Med andre ord er ikke Studio 3 Wireless noe førstevalg om du reiser mye med fly, men til og fra jobben vil støykanselleringen være grei nok til å sile ut en del uønsket støy likevel. 

Holder koken i nok timer

En av fordelene med trådløse hodetelefoner er at du slipper kabelen mellom disse og telefonen din. Ulempen er at produktet trenger batterier for å fungere. 

Dette gjelder også Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless. Produsenten oppgir 22 timer med aktiv støydemping, og etter vår erfaring er det ganske presist. Vi brukte klokkene rundt 22 timer, og fortsatt var det litt batteri igjen. Riktignok var indikatoren nede på en av fem prikker, så de hadde neppe holdt veldig mye lenger. 

På den ene klokken har du en egen batteri-indikator. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Likevel har du altså mer enn nok batteritid til at du fint kan høre på musikk over på lange reiser, og dessuten bruker klokkene kort tid på å lade seg opp igjen. 

Låter overraskende godt 

Da vi testet Solo 3 ble vi overrasket over lydkvaliteten til hodesettet – og det samme gjelder for Studio 3 Wireless. De er riktigno

Stein Jarle mener:

Disse Beats-klokkene er uten store feil, men de klarer ikke ta topplasseringen verken på lyd, komfort eller støykansellering. 

W1-brikken til Apple gjør tilkobling superenkelt om du bruker en iPhone, og de ser dessuten ganske tøffe ut, tross at de stort sett er bygget i plast. De har også en meget solid bluetooth-rekkevidde. 

Lydmessig står det relativt bra til, med en relativt veloppløst diskant og solid med bass. Mellomtonen er imidlertid plassert litt for langt bak i lydbildet, og det merkes tydeligst i musikk hvor vokalen har en veldig prominent plass. Det gjør for eksempel at mange av de beste sangerne mister litt av nerven i røsten, og det er synd. 

De mangler også det gigantiske og luftige lydbildet fra for eksempel Beoplay H7 og H9, i tillegg til at de ikke er helt like komfortable som Bose QC35, men det er samtidig lite veldig negativt å utsette på dem. 

Alt i alt en godt gjennomført hodetelefon fra Beats. Hadde de kostet en tusenlapp mindre, hadde jeg vurdert sterkt å slå til. 

Stein Jarle Olsen, testansvarlig Tek.no

k litt basstunge, men i det store og hele er lydkvaliteten slettes ikke verst. 

Som nevnt er bassen ganske kraftig, men ikke så dominerende som man kanskje skulle tro. Om vi sammenligner med B&O BeoPlay H9 så går ikke Studio 3 Wireless like dypt i registeret. 

Resultatet er at bassen mangler de aller tyngste kreftene om du liker å høre på musikk hvor bass er en av hovedelementene. For eksempel blir ikke Warren G sin Regulate like brutal som den kan være med H9. 

Men likevel er de ganske ryddige å bruke til veldig mange typer musikk. For eksempel låter rockelåter ganske så bra med denne bassen, og heller ikke Kari Bremnes er på ville veier. 

Dynamikken i disse er overraskende god, som kombinert med et åpent og luftig lydbilde gir deg en god opplevelse for pengene. Riktignok er det litt å gå på før de tukter vår favoritt, H9, på dette området, men likevel fullt på høyde med andre gode modeller som for eksempel Sonys nye 1000X-serie. 

Også diskanten er oppløst og skarp, uten at den låter skrikende eller skjærende når vi hører på for eksempel Eva Cassidys presis og skjøre stemme. 

Er det noe vi derimot vil sette fingeren på så er det mellomtonen. Den er på ingen måte dårlig, men er litt tilbakeholden versus de aller beste. Hører vi på sanger fra for eksempel Pink Floyd, er ikke stemmene til Gilmour & co like engasjerende som på sitt beste. 

Likevel må vi si at disse klokkene fra Beats serverer en god lydkvalitet som bare mangler et par knepp fra å matche de beste alternativene i denne prisklassen.  

Konklusjon

Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless gjør mye riktig. Det nye hodesettet har mange av de kvalitetene man ønsker seg i et dyrt hodesett. 

Vi kan trygt anbefale deg disse klokkene fra Beats. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Byggekvaliteten er det lite å utsette på selv om det er mye plast i konstruksjonen, og resultatet er et produkt som har god komfort. Selv om du må regne med å bli litt klam på ørene over lengre perioder. Utover dette sitter klokkene godt på hodet, uten at de klemmer hardt. 

Du får også aktiv støykansellering med på kjøpet, som fungerer greit, men som har litt igjen før den klarer å tukte de beste alternativene på markedet. 

Lydmessig overrasker disse klokkene, selv om ikke alt er like bra. Bassen er litt overivrig, og kunne med hell vært litt temmet og heller gått dypere i registeret. Dette hodesettet byr likevel på god dynamikk og åpenhet, selv om vi skulle ønsket at mellomtonen var mer fremme i lydbildet. 

Alt i alt gjør ikke Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless seg bort på noe som helst måte. Og dem er på mange måte med å skjerpe konkurransen om å ha de beste trådløse hodesettene – hvor de puster de beste i nakken med denne modellen. Med andre ord er dette et produkt vi ikke har noen problemer med å anbefale deg. 

Alternativer 

B&O Play BeoPlay H9

Best på lyd

B&O Play BeoPlay H9

Om du setter lydkvalitet fremfor alt annet er disse klokkene fra B&O de beste alternativene på markedet i dag. Her får du en solid og spennende hodetelefon som altså leverer gnistrende god lyd. Ulempen er at du ikke får en fullt så god støydemping, og at prisen er høy.

Bose QuietComfort 35 II

Vil du ha best støykansellering

Bose QuietComfort 35 II

En av de aller beste til å lage produkter med støykansellering er Bose. Noe de har vært i flere år allerede. Med disse klokkene får du en velprøvd design hvor blant annet komforten står i høysetet.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »


Beats by Dr. Dre Studio 3 Wireless

"Et vel gjennomført produkt fra Beats by Dr.Dre"

Fordeler

  • Sitter godt på hodet
  • Dynamisk og åpent lydbilde
  • God batteritid
  • Kompakte og sammenleggbare
  • Støykanselleringen tar vekk det meste av støy
  • Solid bluetooth-rekkevidde

Ting å tenke på

  • Blir fort varme å ha på
  • Mellomtonene kunne vært bedre
  • Støykanselleringen er ikke blant de beste du får

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen