TIPS: Finn det beste måltidet

Tips Test av restaurantguider til Android/iOS:

Finn det beste måltidet

Unngå restaurant-tabber med disse appene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Yelp

Yelp - til iPhone.
Yelp - til iPhone.

Den populære appen Yelp er mye mer enn "bare" en restaurant-app, men til nettopp dette formålet er den likevel veldig bra. Årsaken er at det er mange som bruker Yelp daglig – også i Norge – og det betyr at brukeranmeldelsene er ganske oppdatert. Egentlig dekker denne appen barer, bensinstasjoner, apoteker, museer og mye annet i tillegg til spisesteder, samt at det er en sosial greie med innsjekkinger, utmerkelser og rabatter på toppen. Du velger imidlertid selv i hvilken grad du ønsker å delta, og kan fint bruke appen utelukkende som restaurantguide.

Du må dessverre registrere deg som Yelp-bruker, enten via deres løsning eller Facebook, selv om du bare er interessert i brukeranmeldelsene, og det er vi ikke nødvendigvis så begeistret for. Det som gjør Yelp så bra med tanke på å finne gode restauranter er nettopp at tjenesten har så mange ivrige brukere, som flittig legger igjen kommentarer overalt. Dette blir litt på samme måte som TripAdvisor (reise), bare med større fokus på spisesteder og shopping. Det vi savner mest er en enda tydeligere fremstilling av prisnivå, eller aller helst oppdaterte menyer.

Yelp-appen har et flott, oversiktlig brukergrensesnitt og et godt kart med gode søkefunksjoner. Bare det er et godt utgangspunkt. Anmeldelsene er skrevet av andre Yelp-brukere, men vi har inntrykk av at flere har gjort seg flid med tilbakemeldingene sine.

Som ren restaurantguide fungerer Yelp veldig bra. Hvis du vil gjøre gjøre mer ut av restaurantbesøkene eller shopping-turene dine – ved å sjekke inn eller finne matinteresserte venner – er den kanskje enda bedre.

Last ned Yelp til Android eller iPhone

Karakter: 5/6

Les også: Skaff deg høstens nye Android-apper

Foodspotting

Foodspotting - til Android.
Foodspotting - til Android.

Foodspotting har gjort det spesielt bra i USA, men kan også brukes av norske "foodies". Dette går ut på noe så enkelt som å ta bilde av maten du får servert på restauranter, caféer, barer og andre spisesteder, samt en kommentar om du måtte ønske det. Deretter kan andre brukere markere om de "ønsker", "har prøvd" eller "elsker" den samme matretten på det aktuelle stedet. Du kan også markere om du synes bildet var et "Great Shot" eller om matretten var en "Great Find".

Dette er appen for matglade mobilfotografer, og dem er det jo mange av. Foodspotting er dessuten koblet opp mot Yelp, slik at du kan få ytterligere informasjon om selve restauranten hvis du skulle ønske det. Det er imidlertid slik at Foodspotting bare blir så bra som det brukerne gjør den til, og i Norge er det foreløpig for få brukere til at den når sitt potensial. Det kan nemlig gå mange dager før det dukker opp ett, eneste, nytt bilde i appen her til lands. I for eksempel New York eller London kommer det flere nye bilder hver eneste dag.

Du trenger ikke registrere deg som bruker for å bla i bildegalleriet, og det liker vi. Hvis du derimot ønsker å delta aktivt med egne bilder eller markeringer må du enten logge inn via Facebook eller opprette en bruker. Vi liker at de har gjort appen tilgjengelig både for anonyme og for aktive brukere.

Kartet i Foodspotting ser veldig bra ut, med miniatyrbilder som spretter opp på stedene der bildene er tatt. I storbyene finner du også guider som brukerne har laget, og disse kan det kanskje være verdt å sjekke ut hvis du skal ut og reise. Foodspotting er egentlig en meget bra "foodie"-app, men akkurat i Norge blir den temmelig stusselig med såpass få brukere. Derfor konkluderer vi med at denne er foreløpig best egnet for spesielt interesserte eller de som reiser mye utenlands.

Last ned Foodspotting til Android eller iPhone

Karakter: 4/6

Les også: Dette er de essensielle Android-appene

Mange flere apper

Disse fire appene er blant de mest populære restaurantguide-appene i Norge akkurat nå. Hvis du leter i Google Play Store eller Apple App Store vil du finne flere apper som gjør mye av det samme.

Du kan også bruke reiseapper som for eksempel TripAdvisor, TouristEye eller Stay.com for å finne restaurantanmeldelser, eller rett og slett noe så enkelt som Google Maps med funksjonen "Lokalt" (Latitude).

Hvilken app bruker du for finne en god restaurant? Kommenter i forumet!

Les også: Her er de essensielle iPhone-appene

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen